Tilaa elämälle monimuotoisissa neliöissä – Lakea aloittaa yhteistyön Jokipiin Pellavan kanssa

Blogi

Tilaa elämälle monimuotoisissa neliöissä – Lakea aloittaa yhteistyön Jokipiin Pellavan kanssa

Toinen rakentaa asuntoja, toinen kutoo tekstiilituotteita pellavasta, puuvillasta ja villasta. Lopputuotteet ovat erilaisia, mutta tavoite on sama – niin Lakea kuin Jokipiin Pellavakin keskittyvät suomalaiseen, korkeaan laatuun sekä ratkaisuihin, jotka kestävät aikaa ja elämää. Samojen arvojen jakamisesta syntyy yhteistyötä, jonka keskiössä on erityinen harmonia kahden ammattitaidostaan ylpeän yrityksen välillä.

 

 

Kylpyhuoneen seinän koukuille mahtuu juuri sopivasti kaksi vaaleaa pyyhettä ja kaksi tumman harmaata kylpytakkia, yksi isompi ja yksi vähän pienempi.

Olohuoneen torkkupeittoon on valittu sama sävymaailma kuin keittiön pyyhkeeseen, joka kuivuu uunin oven kahvalla ikkunasta taittuvassa valojuovassa.
Hyvin tavallisia asioita tavallisessa kodissa, mutta silti kovin erityisiä. Korkealaatuiset materiaalit ja käytännöllisyys pienissäkin valinnoissa luovat ilmavuutta. Ne eivät vaadi tilaa tai tee huoneista tukkoisia, vaan osoittautuvat käytössä vain paremmiksi ja paremmiksi.

Sellaista on asunnossa, joka on luotu Lakean ja Jokipiin Pellava yhteistyöllä.

“Me teemme asuntoja ja Jokipiin Pellava kanssamme niihin tuotteita, mutta ihmiset tekevät niistä koteja. Me autamme siinä matkalla”, hymyilee Katariina Heinua, Lakean asuntomyyjä.

 

 

Hengittävä koti

Harmoniaa kahden ammattitaitoisen yrityksen välillä. Siitä ajatuksesta kaikki alkoi, kun Lakea ja Jokipiin Pellava ottivat hyvästä ideasta kopin ja päättivät aloittaa yhteisvoimin jotain uutta.

Siitä myös muotoutui yhteistyön tyyli, värit ja tunnelma. Harmonia-sanalla on nimittäin paljon merkitystä molempien yrityksien toiminnassa – erikseen ja sitäkin enemmän nyt yhdessä.

“Se tarkoittaa ennen kaikkea arvostusta kaikkea tekemäämme työtä kohtaan”, kuvailee Olli Havusela, Jokipiin Pellavan aluemyyntipäällikkö.

“Arvostus kulkee koko tuotantoprosessin läpi. Luonto hoitaa pellavan kasvatuksen, siihen tarvitaan vain auringonvaloa ja vesisadetta. Teemme itse omat loimemme, joilla pellavasta luodaan froteeta ja sileää kangasta. Kaikissa vaiheissa huomioidaan materiaalin käyttö niin, että hukkaa ei synny. Teemme kaiken itse ja tiedämme tarkalleen, mitä tarjoamme.”

Pellavaiset tuotteet hengittävät, kestävät käytössä ja huokuvat laadukasta, suomalaista designia arjessa ja juhlassa. Siksi ne sopivat niin hyvin Lakean rakentamiin asuntoihin.

“Haluamme tarjota asukkaille ammattitaidollamme levollisuutta”, Heinua pohtii.

“Jokipiin Pellavan tuotteista itsestään tulee rauhallinen olo – ne ovat klassisia mutta hillityllä tavalla trendikkäitä. Me molemmat uskomme omaan tekemiseemme ja omiin tuotteisiimme, ja se ajattelutapa näkyy tasapainoisena lopputuloksena.”

 

 

Vuosi vuodelta kodikkaampaa

Lakean asuntosuunnittelun kulmakivenä on asumisen tulevaisuuden monipuolinen huomiointi. Ympäristövastuullisuus on työn keskiössä, ja uudiskohteisiin tehdään muun muassa hiilijalanjälki- ja energialaskennat. Kaikkiin uusiin kerrostalorakennuksiin tavoitellaan A-energialuokkaa.

Lakean ja Jokipiin Pellavan yhteistyön kautta modernia asumista ja korkeaa laatua tarjotaan aiempaakin monipuolisemmilla tavoilla. Yhteistyöllä asunnoista tehdään koteja, joissa tärkeimmät valinnat on tehty ammattitaidolla ja vuosikausien kokemuksella.

“Me arvostamme pitkäikäisyyttä kaikin tavoin. Laadukkuus ja kestävyys tukevat vastuullisuutta itse materiaalivalinnan ohella. Samalla, kun oma koti muovautuu vuosi vuodelta enemmän oman näköiseksi, myös pellava vain paranee ja pehmenee käytössä”, Havusela sanoo.

Yksi Lakean uusien kohteiden asukaslahjoista on sammutuspeitto. Arkinen ja tavallisesti esimerkiksi väristään johtuen kaapin perälle jäävä tuote on Lakean ja Jokipiin Pellavan työn kautta hyvinkin keskeinen osa uusia koteja. Peiton pussi on saanut asuntoon sopivan värin sekä pohjapiirroksista inspiraatiota löytäneen uniikin kuvion.

Sammutuspeitto on hyvä esimerkki siitä, mitä Lakea ja Jokipiin Pellava yhteistyöllään haluavat tarjota.

“Lakean asuntomyyjät ovat mukana asuntojen suunnittelussa alusta asti. Siten heillä on ajantasaista tietoa asukkaiden tarpeista. Emme halua tuputtaa uusiin asuntoihin mitään turhaa, vaan nimenomaan tarjota yhdessä niitä asioita, mitä tarvitaan ja mitkä kotiin sopivat. Asioita, joihin itsekin ammattilaisina uskomme”, Heinua sanoo.
Sellaiset ratkaisut tekevät tilaa elämälle.