Ammattitaitoinen asuntomyyjä on sijoittajan paras kaveri!

Blogi

Ammattitaitoinen asuntomyyjä on sijoittajan paras kaveri!

Haluaisitko huolehtia, odotella ja kaivaa tietoa esiin rautakangen kera sijoitusasuntoa ostaessasi? Emme mekään! Lakean palvelu saa pohjansa vankasta asiantuntemuksesta, myytävien asuntojen perinpohjaisesta tuntemisesta ja – tämä on myös hyvin olennaista – hyvällä fiiliksellä tehdystä (yhteis)työstä. Tehdäänpä läpileikkaus osaamisen ja huolettoman asuntokaupan osatekijöihin!

Lakean myyntipäällikkö Jaana Mäki-Maunus vastaa; oletpa asuntosijoittaja tai uutta omaa asuntoa etsivä, nämä taustavoimat vaikuttavat asiointiin Lakean myyjien kanssa.

Lakean myyjät

  • tuntevat erittäin hyvin myymänsä kohteet
  • ovat aktiivisesti mukana tulevien kohteiden suunnittelussa
  • tuntevat ja myyvät erilaisia asuntokonsepteja
  • tekevät keskenään valtakunnallisesti yhteistyötä jakaen tietoa ja neuvoja
  • ovat tiiviissä yhteistyössä myös projektipäälliköiden ja isännöitsijöiden kanssa
  • käyttävät hyväkseen ja ovat mukana kehittämässä sähköisiä palveluja
  • ovat asiakkaan rinnalla myös asuntokaupan jälkeen
  • saavat Lakean omalta vuokravälitykseltä tietoa myös vuokramarkkinoista
  • tekevät työtä hyvällä fiiliksellä, hymy on herkässä!

– Asuntomyyjiemme vahvuutena on, että he ovat aivan alusta lähtien mukana suunnittelemassa uusia hankkeitamme. Jo tämänkin ansiosta he tuntevat hyvin myymänsä kohteet, Jaana kertoo.

Myyjät perehtyvät perusteellisesti ostajiin, alueeseen ja kertovat projektisuunnittelulle näkökulmansa siitä, millaisia asuntoja alueelle tarvitaan. Samalla he nostavat pöydälle asiakkailtaan saamia toiveita ja palautteita.

– He miettivät tarkasti mikä asuntopohjissa toimii ja mikä ei – on tärkeää, että asunnot eivät ole pelkästään hienoja, vaan myös käytännöllisiä ja toimivia, Jaana kuvaa.

Hän pitää suurena vahvuutena myös sitä, että Lakean myyjillä on myytävänään useita erilaisilla rahoitusmuodoilla toteutettuja konsepteja. Lakea rakennuttaa RS-kohteita, kehittämällään Omaksi-rahoituksella toteutettuja asuntoja ja myös Hitas-tuotantoa.

Kuinka hyvin tunnet Lakean? Vuonna 1975 perustettu yhtiö rakennuttaa ja sillä on asuntomyynnin lisäksi oma vuokravälitys sekä isännöinti. Vuoden 2022 loppuun mennessä Lakea oli rakennuttanut 653 kohdetta (13.323 asuntoa) yhteensä 61:lle paikkakunnalle.

Vuosille 2024–2029 on suunnitteilla 1000 uutta asuntoa, joten kuulolla kannattaa pysyä!
 

Kaksi miestä ja kaksi naista keskustelemassa hymyillen Lakean toimiston käytävällä.
Yrityksen hyvä sisäinen yhteistyö on vahva perusta sujuvalle asiakaspalvelulle. Kuva Lakean Vantaan toimistolta.

Täällä ollaan tilanteen tasalla

Jaana toteaa lakealaisten välillä vallitsevan hyvän yhteishengen. Sijoittaja-asiakkaalle se näkyy esimerkiksi ostettaessa asuntoja hankkeista eri puolilta Suomea. Tieto kulkee myyjien välillä kevyesti.

– Pidämme myyntipalavereja kuukausittain. Ne ovat hersyvän hauskoja; tsemppaamme toinen toisiamme, jaamme vinkkejä ja kerromme hauskoja sattumuksia. Jokainen myyjä kertoo omista hankkeistaan ja mitä alueella tapahtuu. Tämä helpottaa myös tuurausta; kun joku myyjä on lomalla, toinen osaa hypätä hänen tilalleen. Asiat eivät näin pysähdy lomakaudellakaan, Jaana kuvaa.

Hän kertoo myyjien tekevän tiivistä yhteistyötä rakenteilla olevien kohteiden projektipäälliköiden kanssa ja asuntojen valmistumisen lähetessä myös isännöitsijöiden kanssa. Se lisää osaltaan hyvää yhteishenkeä, tiedon kulkua sekä tukee asiakaspalvelua.

– Sijoittajiin nähden on myyjille vahvuus, että meillä Lakealla on myös omien vuokra-asuntojemme vuokranvälitys. Asuntomyyjät saavat vuokravälittäjältämme hyödyllistä tietoa paikkakuntakohtaisista vuokramarkkinoista, Jaana kertoo.

 

Kodikas olohuone, josta johtaa ovet kahteen makuuhuoneeseen.
Lakean rakennuttamat Omaksi-asunnot valmistuvat tänä kesänä aivan Järvenpään keskustan tuntumaan. Kuvassa 58,5 m2 kolmio.

”Kiitos hei” Palvelu ei pääty kaupantekoon!

Kun asiakas tekee kaupan, Lakean myyjä on hänen tukenaan aina talon valmistumiseen asti. Näin yhteydessä voi olla aina samaan henkilöön ja vastauksen saa nopeasti. Myyjät kuuntelevat herkällä korvalla asiakkaiden mielipiteitä siitä, mikä palvelussa toimii ja missä puolestaan on parantamisen varaa.

– Pyrimme koko ajan kehittymään ja luomaan myös uusia sähköisiä palveluja. Ne ovat tärkeitä myös sijoittajille, sillä he eivät välttämättä itse ole paikkakunnalla, josta ostavat asuntoa, Jaana toteaa.

Lakea lanseerasi viime vuonna LakeaLiving -palvelukokonaisuuden, joka alleviivaa entistä voimakkaammin selkeää ja hyvää palvelua. Yrityksen kotisivuilla olevan palvelusivuston kautta sijoittajan lisäksi myös asunnon vuokralainen löytää tärkeät yhteystiedot ja monipuolisia ohjeita asumiseen.

Kun tietoa on helposti saatavilla ja asiat hoituvat, asunto pysyy kunnossa ja myös vuokralainen on tyytyväinen sekä asuu todennäköisesti pidempään.

Jos nyt pääsisimme kärpäseksi kattoon Lakean asuntomyyjien palaveriin, kuulisimme suurella todennäköisyydellä pulppuilevaa naurua ja lähes taukoamatonta tiedonvaihtoa. Hoidossa ovat niin rakenteilla olevat kuin jo valmistuneet asunnot. Haluaisitko lisätietoa?

Lakean toimipisteet sijaitsevat Vaasassa, Kokkolassa, Seinäjoella, Jyväskylässä ja Vantaalla.