Täällä painottuvat mukavuus ja sujuva arki – Kuopion Kalla nousee osaksi Saaristokaupunkia

Blogi

Täällä painottuvat mukavuus ja sujuva arki – Kuopion Kalla nousee osaksi Saaristokaupunkia

Saaristokaupunkiin Kaivannonlahdenkatu 6:een ryhdytään pian rakentamaan komean kolmen talon kokonaisuuden valmiiksi täydentävää Asunto Oy Kuopion Kallaa. Siellä tullaan asumaan mukavasti monessakin mielessä. Nyt raotetaan talon ovea tulevaan ja vilkaistaan sisään!

Tässä Saaristokaupungin Kuopion keskustan puoleiseen päähän rakentuvassa vaaleassa talossa tulee olemaan yhteensä 35 kodikkaan uudenaikaista omistusasuntoa. Niiden joukosta löytyy monenlaisiin elämäntilanteisiin sopivia koteja 30 m² yksiöitä 65,5 m² kolmioihin.

Kuusikerroksisen Kallan kodit syntyvät luonnonläheiselle sijainnille, mutta kuitenkin vain 5 kilometrin päähän Kuopion keskustasta. Bussipysäkki sijaitsee aivan talon vieressä, eikä reitti keskustaan ole mikä tahansa tie, vaan upea Kallaveden halkova Saaristokatu. Se on myös mitä mainioin pyöräilyreitti asioille, töihin tai ihan muuten vain ajankuluksi!

Kalla jakaa monipuolisen ja jo valmiin piha-alueen niin ikään Lakea Oy:n rakennuttamien kahden muun talon kanssa. Yhteisen ison piha-alueen toimivuuden ja viihtyisyyden suunnitteluun on satsattu aikaa ja mielikuvitusta ja se poikkeaa peruspihoista kokonsa ja erityisesti perheen pienimmille suunnatun varustelunsa puolesta.

 

Vaalea kuusikerroksinen kerrostalo, jossa on lasitetut parvekkeet.
Asunto Oy Kuopion Kalla nousee kahden isosiskonsa viereen Kaivannonlahdenkatu 6:een (Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Arjen mukavuus kunniaan!

Moni on viime vuosien aikana huomannut voivansa mainiosti työskennellä tai opiskella ainakin osittain kotoa käsin ja kodeista on myös tehty entistäkin viihtyisämpiä paikkoja viettää laatuaikaa.

– Kuopion Kallan asunnot ovat loppuun asti mietittyjä ja pohjapiirustusten toimivuus ja asumisen mukavuus on otettu niissä erityisen tarkasti huomioon, kertoo Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala.

Esimerkiksi 44,5 m² kaksioita talosta löytyy kahden tyyppisiä, jotta mahdollisimman monenlaiset tarpeet täyttyisivät.

– Toisessa kaksiossa makuuhuone on pitkän mallinen ja sinne mahtuu parisängyn lisäksi vaikkapa työpöytä tai lastensänky. Toiseen saman kokoiseen kaksioon on puolestaan tehty kiinteä sauna ja enemmän säilytystilaa, makuuhuoneen ollessa peruskokoinen. Näistä voi valita juuri sen omaan käyttötarpeeseen sopivan version, Oona kuvailee.

Myös kaikissa Kallan kolmioissa on omat saunansa. Kallan kylpyhuoneissa, kuten myös kotien kaikissa muissakin huoneissa, on miellyttävä kaukolämpöön liitetty vesikertoinen lattialämmitys. Villasukat tulevatkin olemaan näissä kodeissa enemmän mieliteko kuin tarpeellisuus lämmityksen päällä ollessa. Lämmityspatterittomat huoneet ovat osaltaan myös helpompi sisustaa.

Reilun kokoisille lasitetuille parvekkeille johtavat lasiset liukuovet varmistavat yhdessä isojen ikkunapintojen kanssa asuntojen valoisuuden – Saaristokaupungin maisemat ja valo tulevat olemaan osa näiden kotien tunnelmaa.

Parvekkeen yhteyteen on mahdollista asennuttaa lisähinnasta kesäisin viilennystä tarjoava ilmalämpöpumppu.

Taloyhtiössä on autopistoke- ja katospaikkojen lisäksi myös kolme erillisinä osakkeina myytävää käytännöllistä autotallipaikkaa.

 

Valoisa olohuone-keittiötila, jonka suurista ikkunoista aukeavat avarat näkymät.
Havainnekuva Kallan 44,5 m² saunallisesta kaksiosta (Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Sisustaminen voi alkaa jo ennen muuttoa

Asunnon Kuopion Kallasta hyvissä ajoin hankkivat ehtivät vaikuttamaan tulevan kotinsa pintamateriaaleihin ja -sävyihin. Näin muuttamaan pääsee heti omannäköiseen, mieluiseen asuntoon.

– Keittiössä vietetään paljon aikaa, varsinkin kun se nykyään on monesti osa olohuonetta.  Siihen halutaan usein käyttää enemmän aikaa miettien huolellisesti väri- ja materiaaliyhdistelmiä, Oona kuvailee.

Tilan tunnelmaan vaikuttaa tuleeko valituksi energisen värikäs ilme vai tyynen neutraalit sävyt.

– Ihan jo kaappien vetimillä voi osaltaan vaikuttaa keittiön ilmeeseen – lopputulos muuttuu riippuen siitä, laitetaanko vaikkapa kullan värinen tai musta vedin. Niillä saa kummasti ilmettä valkoiseenkin kaappiin, Oona toteaa.

 

Valoisa olohuone-keittiö, jossa puinen keittiön työtaso ja lasiset liukuovet parvekkeelle.
Kuopion Kallan 31,5 m² yksiö (Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Voit varata jo hyvissä ajoin asuntosi

Asunto Oy Kuopion Kallan rakentamisen aloituksen osalta tähdätään tulevaan kesään ja valmistumisajankohta sijoittuu tämän hetken arvion mukaan siitä noin vuoden päähän, eli syksyyn 2024.

Kiinnostuitko? Voit jättää Lakean kotisivuilla sähköisesti varauksen juuri sinua kiinnostavaan asuntoon tai olla yhteydessä suoraan asuntomyyjään. Lakea ei peri varausmaksua ja asuntovarauksen peruminenkin tapahtuu veloituksetta, mikäli suunnitelmasi muuttuvat ennen kaupantekoa. Kannattaa siis olla nopea nyt ennakkovarausajan alettua!

Aloittaisitko tänä vuonna uuden kotisi sisustuksen suunnittelun?

 

Lisätietoa:

Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, LKV, Lakea oy
050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi

 

(Täältä löydät myös asuntojen pohjapiirustukset, hinnat sekä linkin kahden asunnon 3D-esittelyihin!)