Ruusutarhan huomassa – tällaisia ovat Hatanpäälle syntyvät uudet kodit

Blogi

Ruusutarhan huomassa – tällaisia ovat Hatanpäälle syntyvät uudet kodit

Tampereen keskustan tuntumaan Hatanpäälle tulee pian nousemaan uusia ajanmukaisia omistuskoteja. Tämä Lakean rakennuttama talo asettuu rauhalliseen miljööseen aivan Arboretum-puistoalueen ja vehreän Pyhäjärven rantaviivan läheisyyteen.

Asunto Oy Hatanpään Rosariitan kodit rakentuvat osoitteeseen Boijenkatu 3 C osaksi uutta korttelikokonaisuutta. Tässä turvallisessa RS-kohteessa on monipuolisia koteja yksiöistä aina isoihin neljän huoneen perheasuntoihin.

Se sijainti! Nykyaikainen kortteli kartanon laitamilla

Ihan alkuun vilkaisu menneeseen – tunnetko nimen Boije osana Hatanpään historiaa? Se tulee tämän ranta-alueen ulkonäköä 20 vuoden ajan 1700-luvulla muokanneelta vapaaherra, upseeri sekä valtiopäivämieheltä Hans Henrik Boijelta.

– Asunto Oy Hatanpään Rosariitan läheisyydessä sijaitsee Hatanpään kartano, jonka alueisiin myös suositut Arboretum puistot kuuluivat. Aatelissukuinen Boije isännöi ja kehitti näitä alueita 1700-luvulla. Hän oli uutta rakentava visionääri, jonka rakkaus luonnon kauneuteen loi upean puutarhan, Lakean asuntomyyjä Oona Mäki-Rajala kertoo.

Nykyään kartanon lähellä asuvat tavoittavat mukavasti kaikki keskustan palvelut muutaman kilometrin säteen sisältä, lähiruokakaupasta, kauppakeskus Ratinasta sekä kansiareenasta alkaen. Palveluiden pariin pääsee niin kävellen kuin hujauksessa pyöräillen rantareittiä pitkin, kuten myös tiheään liikennöivillä bussilinjoilla.

Oona toteaakin loistavan sijainnin olevan uuden korttelin yksi ehdottomista valttikorteista.

– Hatanpään sairaalan voi sanoa sijaitsevan kirjaimellisesti ihan naapurissa, kuten myös päiväkodin. Samaan aikaan Arboretumin lisäksi Pyhäjärven rantareitit ja puistoalueet ovat aivan vieressä luoden alueelle rauhallista idylliä, hän kuvailee.

 

Ilmakuva Asunto Oy Hatanpään Rosariitan sijoittumisesta Hatanpäälle sairaalan ja kartanon läheisyyteen.

Mukavaa arkea ajanmukaisissa kodeissa

– Rosariittaan tulee 37 modernia kotia, jotka palvelevat nykyaikaisia asumisen vaatimuksia – siellä ollaan ajan hermolla! Kohteessa on esimerkiksi lämmitysmuotona ekologinen maalämpö ja asunnoissa vesikiertoinen lattialämmitys, Oona kertoo.

Tämän 5-kerroksisen talon kodeissa on myös huoneistokohtainen koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto lämmön talteenotolla ja talon energiatehokkuusluokka on paras mahdollinen, eli A2018.

Talon monipuolinen asuntojakauma mahdollistaa kodin valinnan 25 m2–97 m2 asunnoista.

– Pidän siitä, että asunnoissa on järkeviä pohjia, jotka palvelevat eri elämäntilanteissa. Arjen toiminnot on mietitty tehokkaiksi ja hukkaneliöt minimoitu. Kaikissa kodeissa on myös laajoja ikkunapinta-aloja sekä lasitettu parveke, Oona jatkaa.

Tulevaan kotinsa pintamateriaalit voi rakennustöiden alkuvaiheessa valita niin, että muuttopäivän koittaessa asunto on jo valmiiksi omannäköinen. Valita voi esimerkiksi seinien tehostevärejä, keittiön työtason, kaappien sekä lattian sävyt ja kylpyhuoneen laatat. Lakea tarjoaa päätöksenteon avuksi laadukkaita ja huolella suunniteltuja materiaalivaihtoehtoja ja -kokonaisuuksia.

 

Valoisa olohuone-keittiö -tila, josta on käynti parvekkeelle ja makuuhuoneeseen.
Rosariitan 60,5 m 2 kolmio. Asuntojen valoisuuteen ja toimiviin pohjaratkaisuihin on kiinnitetty erityisesti huomiota. (Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Rosariitan kortteli tulee muodostumaan kolmesta uudesta talosta, joista Rosariitan lisäksi myös toinen on Lakean rakennuttama ja isännöimä, se tulee tarjoamaan vuokra-asuntoja. Talojen ja niihin kuuluvien piharakennusten väliin jää viihtyisä autoton sisäpiha leikki- ja oleskelualueineen. Talon itäpuolella kulkee rauhallinen kevyen liikenteen väylä.

– Sisäpihan kautta kuljetaan myös kerho- ja saunatiloihin, jotka ovat korttelin asukkaiden yhteiskäytössä. Yhteistiloihin kuuluvat myös pesula ja kuivaushuone. Jaetut tilat yhdistettynä suojaisaan piha-alueeseen luovat hyvän pohjan yhteisölliselle asumiselle, Oona kuvailee.

Saunan edessä on pieni terassi ja myös kerhohuoneesta pääsee kulkemaan suoraan saunatiloihin.

– Vaikka ylioppilasjuhlia ajatellen Rosariitan asukkaat voivat vuokrata käyttöönsä kerhohuoneen omasta pihapiiristä, Oona vinkkaa.

Autopaikat sijoittuvat korttelin yhteiseen pysäköintitaloon, invapaikkojen löytyessä talon välittömästä läheisyydestä.

 

Kuva makuuhuoneesta, josta on käynti parvekkeelle sekä olohuoneeseen.
Havainnekuva Rosariitan 39 m 2 kaksiosta. Makuuhuoneeseen johtava liukuovi on näppärä tilansäästäjä.

Rosariitta tutuksi

Asunto Oy Hatanpään Rosariitta toteutetaan turvallisena RS-kohteena. RS tulee sanoista ”rahalaitosten neuvottelukunnan suosittelema”, vaikka kuvaavasti sen taustalla voisivat olla myös sanat ”rakennusajan suoja”. RS-järjestelmän tarkoituksena on varmistaa kohteen rakentaminen ja valmistuminen suunnitelmien mukaisesti ja se tuo asunnon ostajalle turvaa jo kauppojen tekovaiheessa. RS on kehitetty turvaksi nimenomaan heille, jotka ostavat asunnon sen rakentamisvaiheen aikana.

Entä mistä tulee taloyhtiön nimi, Rosariitta? Talo on nimetty vuonna 2022 Lakealta eläkkeelle jääneen työntekijän kunniaksi. Hän teki upean 40 vuoden uran pidettynä ja rautaisen ammattitaidon omaavana rakennuttaja-asiamiehenä, seuraten Lakean ja samalla koko kiinteistöalan kehitystä näköalapaikalta. Asunto Oy Hatanpään Rosariitta oli viimeisiä kohteita, joiden liikkeellepanossa hän oli mukana.

Rosariitan kotien arvioitu valmistumisen ajankohta sijoittuu syksyyn 2024. Kävisitkö tutustumassa asuntojen pohjapiirustuksiin ja hintoihin?

Mikäli kiinnostuit, asunnon ennakkovarauksen tekeminen on maksuton ja voit tehdä sen suoraan kotisivujemme kautta sähköisesti tai ottamalla yhteyttä asuntomyyjään – nyt on hyvä hetki valita juuri se itselle sopivin koti!

 

Lisätietoa:
 
Oona Mäki-Rajala
asuntomyyjä, LKV, Lakea oy
050 476 1160
oona.maki-rajala@lakea.fi
 

(Esim. esite, pohjapiirustukset ja ennakkomarkkinointihinnat)