Talo jämerä kuin Kruunu – tällaisia ovat Kokkolan Kustaankruunun tulevat kodit

Blogi

Talo jämerä kuin Kruunu – tällaisia ovat Kokkolan Kustaankruunun tulevat kodit

Lakean tavoitteena on rakentaa asuntoja hyville sijainneille ja Kokkolan keskustan kylkeen rakentuva Asunto Oy Kokkolan Kustaankruunu on tästä oiva esimerkki. Komean talon 48 omistuskotia nousevat loistavalle paikalle osoitteeseen Falanderinkatu 7, palveluiden ja erilaisten harrastusmahdollisuuksien läheisyyteen.

Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua toteaa Kustaankruunun sijainnin vain paranevan tulevaisuudessa, kun Kokkolan kehitteillä ja suunnitteilla olevat kehityshankkeet etenevät. Talo sijoittuu mainiosti tapahtumapuiston sekä lukuisten ulkoilu-, kulttuuri- ja harrastusmahdollisuuksien läheisyyteen.

– Hyvän sijaintinsa lisäksi on hyvä korostaa, että talo rakennetaan omalle tontille. Tämä näkyy mm. edullisempana hoitovastikkeena vuokratonttiin nähden.  Olemme pyrkineet Kustaankruunun parissa järkeviin ja kestäviin ratkaisuihin, asuinmukavuudesta ja laadusta tinkimättä, hän kertoo.

Millainen talo kuusikerroksisesta Kustaankruunusta tulee? Katariina kertoo ensimmäiseksi mieleen nousevan sanan ”perinteinen”.

– Perinteinen hyvässä mielessä sillä tavoin, että Kustaankruunun parhaita puolia ovat asuntojen hyvä sijoittelu ja järkevät ja monipuoliset pohjaratkaisut. Sanoisin, että tämä on tervepohjainen talo, joka soveltuu monimuotoisiin asuntotarpeisiin, hän summaa.

Kustaankruunussa on monipuolinen asuntojakauma, joka pitää sisällään erikokoisia yksiöitä ja kaksioita sekä tehokkaita, mutta myös väljempiä kolmioita ja neliöitä. Kruununa ylimmän kerroksen kahdella parvekkeella oleva 107,5m2 asunto. Isoimmista päätyhuoneista avautuvat näkymät kolmeen ilmansuuntaan. Jokaiselle löytyy siis jotakin.

– Isoimmissa huoneistoissa on kaksi wc-tilaa ja joissakin asunnoissa myös kaksi parveketta. Kaikki parvekkeet ovat lasitettuja. Kodeissa on huoneistokohtainen ilmanvaihto lämmön talteenotolla sekä vesikiertoinen lattialämmitys, Katariina kuvailee.

 

Tiiliverhoiltu kerrostalo sisäpihalta päin kuvattuna.
Kustaankruunu Läntisen Kirkkokadun puolelta nähtynä (Havainnekuva, Lakea varaa oikeuden muutoksiin)

Suunnittele kodistasi oman näköinen jo ennen muuttoa

– Asuntojen kiintokalustetoimittajaksi valitsimme paikallisen toimijan, laadukkaan Huushollikeittiön. Heidän oma kalustetehtaansa sijaitsee Kokkolassa, Katariina kertoo.

Kaikilla Kustaankruunusta asunnon hankkineilla on mahdollisuus käydä Huushollikeittiön toimipisteessä paikan päällä tutustumassa uuden kotinsa kalusteiden pintamateriaaleihin ja värivaihtoehtoihin.

Kaikki valittavissa olevat pintamateriaalit, koneet ja varusteet ovat tarkasteltavissa ja valittavissa Lakean tarjoaman HomeRun-ohjelman kautta mukavasti juuri silloin, kun aika ja paikka on itselle sopivin. Saman ohjelman kautta voi vastaanottaa myös asuntoonsa liittyviä tiedotteita ja asiakirjoja sekä pitää yhteyttä asuntomyyjän kanssa.

– Meillä on kaksi valmiiksi mietittyä tyylisuuntaa pintamateriaalivaihtoehdoissa, nimeltään Laava ja Kide. Kumpaankin tyylisuuntaan on valittu kaksi erilaista vaihtoehtoa kaapinovia, tasoja ja vetimiä, kuten myös lattiamateriaali ja laattavaihtoehtoja. Materiaaleja voi halutessaan valita myös ristiin Laavan ja Kiteen kesken ja näin muodostaa mieleisensä yhdistelmän yhteensä neljästä vaihtoehdosta, Katariina kertoo.

Entä jos omaan kotiinsa haluaisi tehdä isompia muutoksia, onko se mahdollista?

– Kyllä, jos on hyvissä ajoin mukana ja tekee asuntokaupat mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, voidaan keskustella isompienkin muutostöiden toteuttamisesta. Muutostoiveet ja toteutusmahdollisuudet käsitellään yhteistyössä Lakean kanssa, Katariina kuvaa.

 

Suuri-ikkunainen valoisa olohuone-keittiötila
Havainnekuva Kustaankruunun 69,5 m2 saunallisesta kolmiosta (Lakea varaa oikeuden muutoksiin)

Omalle tontille kohoaa komea tiilitalo

– Kustaankruunu tulee olemaan näyttävä tiiliverhoiltu talo – jämerä kuin kruunu siis, Katariina toteaa hymyillen.

Katariina kertoo talon olevan arkkitehtuuriltaan linjakas ja istuvan hyvin tonttinsa asemakaavaan. Hän veikkaa siitä tulevan alueelleen uusi maamerkki, kuten Lakean Isokatu 7:ään rakennuttamasta Kokkolan Niemenkulmasta tuli.

Kustaankruunu on asuntopohjiensa lisäksi myös yhteistiloiltaan tehokkaasti ja monipuolisesti hyödynnetty.

Talon kellarikerroksessa ovat varastotilat, pesutupa (pyykkikone ja kuivausrumpu) ja sauna. Myös ylimääräinen varasto- /huoltotila lukeutuu mukaan asukkaiden käytössä oleviin tiloihin. Sitä voi hyödyntää vaikkapa polkupyörien huoltoon tai suksien voiteluun – taloyhtiön asukkaat päättävät tämän 33 m2 tilan lopullisen käyttötarkoituksen.

– Piha-alueelle sijoittuu autokatoksia ja pistokepaikallisia autopaikkoja ja lisäksi talon päätyyn maantasokerrokseen kolme erillistä autotallia. Kustaankruunussa auton käyttö ja kulkeminen on tehty helpoksi. Tosin tällä sijainnilla pärjää hienosti ilman autoakin, Katariina vinkkaa.

Hän korostaa Kustaankruunun kohdalla erityisesti arjen helppouden toteutumista. Uudessa kerrostalossa ei ole myöskään näköpiirissä remontteja, vaan ne ovat kaukana tulevaisuudessa.

– Kustaankruunu tulee olemaan erinomainen koti heille, jotka arvostavat turvallista, tyylikästä ja helppoa asumista, Katariina summaa.

Uusiin koteihin päästään muuttamaan arvioidusti kesäkuussa 2025.

Haluaisitko tutustua talon esitteeseen ja asuntojen pohjapiirustuksiin sekä hintoihin? Ennakkomarkkinointi on nyt alkanut ja asuntoihin voi jo tehdä varauksia!

 

 
Lisätietoa,

Katariina Heinua
asuntomyyjä, LKV, Sisustussuunnittelija, SisAk
Lakea Oy
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi