Maalämpöä ja viilennys – näissä Helsinkiin rakentuvissa kodeissa asutaan mukavasti!

Blogi

Maalämpöä ja viilennys – näissä Helsinkiin rakentuvissa kodeissa asutaan mukavasti!

Helsingin Mellunkylään rakennettavista kodeista on tullut paljon kyselyitä Lakean asuntomyyjälle. Tontilla päästään loppuvuodesta toimiin, kun Lakea ryhtyy ensimmäisten joukossa rakennuttamaan osaksi uutta korttelikokonaisuutta 9-kerroksista uudenaikaista omistusasuntotaloa. Jos arvostat laadukasta asumista niin luonnon kuin palveluidenkin lähellä, näihin koteihin kannattaa tutustua! Millaisia asuntoja ja tarkalleen mihin kohtaan – nyt käydään yksityiskohtia läpi!

Kyllä, kyse on uutisotsikoissa huomiota saaneesta korttelista. Nyt vanhojen asuinrakennusten purkuprosessi on aloitettu ja uudet kodit pääsevät nousemaan osaksi kehittyvää Mellunmäkeä. Kortteliin rakennettava ensimmäinen Lakean talo tulee osoitteeseen Pallaksentie 1, loistavalle paikalle uudisrakennettavan alueen metroaseman puoleiseen päätyyn. Talon ja sen 56 asunnon rakennustyöt on suunnitelmissa aloittaa vielä tänä vuonna.

Mellunpuistoksi nimetty alue muodostuu neljästä pienkorttelista, joiden vahvoja valttikortteja ovat suojaisat pihat, aivan vieressä sijaitsevat palvelut sekä alueen monipuoliset liikunta- ja puistoalueet sekä ympäröivä vehreä luonto.

– Luonnonläheiselle Mellunmäen alueelle rakentuu viihtyisä ja ajanmukainen asuinkortteli. Sille nousevaan ensimmäiseen taloomme, Asunto Oy Helsingin Contadinoon, tulee laadukkaita koteja ja energiatehokkaita ratkaisuja, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide summaa.

Korttelikokonaisuudessa tähdätään määrätietoisesti ratkaisuihin, jotka pienentävät asumisen hiilijalanjälkeä ja alueesta tulee myös osin omavarainen energian osalta. Lakean kodit tulevat saamaan lämpönsä syvältä maaperästä saatavasta ekologisesta ja kustannustehokkaasta maalämmöstä.

– Paikka on loistava myös liikenneyhteyksiltään. Metropysäkki on Contadinon vieressä sijaitsevan kauppakeskuksen takana. Ihan lähellä siis, mutta ei kuitenkaan häiritsevästi. Myös bussipysäkki on aivan kulman takana ja suunnitteilla oleva ratikkalinja tulee toteutuessaan kulkemaan talon läheltä, Pirjo kertoo.

 

Kaikissa Contadinon 42 m2 ja 43 m2 kaksioissa on vaatehuone tai irtaimistovarasto makuuhuoneen yhteydessä. (Havainnekuva, Lakea pitää oikeuden muutoksiin)

Miellyttävää kotoilua myös kesähelteillä

Koteja Contadinossa tulee olemaan 30 m² yksiöistä 83,5 m² neljän huoneen asuntoihin. Olipa kyseessä ensimmäinen oma koti, aktiivisen lapsiperheen pesä tai koti eläkepäivistä nauttimiseen, uusi talo tarjoaa monin tavoin miellyttävää asumista.

– Contadinoon tulee paljon perheille sopivia asuntoja ja muutenkin neliömäärällisesti hieman tämän hetken yleistä trendiä isompia koteja. Asunnoissa on laadukkaat materiaalit, parkettilattiat, vesikiertoinen lattialämmitys sekä kesähelteiden helpotukseksi ilmanvaihdon kautta tapahtuva viilennys. Maalämmön lisäksi talon energialuokka on paras A, Pirjo kuvaa.

Contadinon kotien suunnittelussa on otettu huomioon erilaiset tarpeet. Useita asuntotyyppejä löytyy hieman toisistaan poikkeavina versioina.

Esimerkiksi 59,5 m² kolmioissa toisessa makuuhuoneessa on käytännöllinen vaatehuone ja eteisen yhteydessä tilava irtaimistovarasto. Kahdeksannen kerroksen vastaavankokoisella kolmiolla on tämän lisäksi suojaisan lasitetun parvekkeen molemmin puolin kaksi isoa lasittamatonta terassiosuutta.

Kolmen ylimmän kerroksen 82 m² valoisissa päätyhuoneistoissa on kylpyhuoneen ja saunan lisäksi erillinen wc-tila kodinhoitohuoneen yhteydessä. Mainittakoon myös toisen kerroksen 30 m² yksiön hulppean iso lasitettu parveke. Kaikissa neljän huoneen kodeissa tulee olemaan oma sauna, samoin osassa kolmioista.

Hyvissä ajoin asunnon Contadinosta hankkineet voivat vaikuttaa tulevan kotinsa pintamateriaaleihin ja sävyihin jo rakentamisen aikana. Minkä parketin sävyn ja keittiönkaappien ovien värin sinä valitsisit? Entä millaisen keittiön työpöytätason ja kylpyhuoneen laatat? Lakea tarjoaa pintamateriaaleista monipuoliset ja laadukkaat vaihtoehdot, jotta muuttamaan pääsee ensimmäisestä asuinpäivästä lähtien oman näköiseensä kotiin.

 

Tämä valoisa 82 m² neljän huoneen päätyasunto sijaitsee Contadinon 7. kerroksessa. (Havainnekuva, Lakea pitää oikeuden muutoksiin)

Saunailta kaupungin kattojen yllä

Saunominen on parhaimmillaan arjen luksusta! Contadinon tilava saunatila sijaitsee kahdeksannessa kerroksessa, ja maisemat sieltä ovat sen mukaiset. Saunaosaston yhteydestä voi käyttöönsä varata myös monikäyttöinen keittiöllisen 38 m² kerhotilan. Löylyjen jälkeen jäähdyttely lasitetulla parvekkeella tai avoimella terassiosuudella kruunaa kokemuksen.

Sauna- ja kerhotilan lisäksi Contadinon asukkailla on yhteiskäytössään talopesula ja pyykkien kuivaushuone sekä ulkoiluvälineille- sekä lastenvaunuille varatut tilat. Talon katutasoon tulee kolme myytävää liiketilaa. Palveluita voi siis tulevaisuudessa löytyä myös omasta kotitalosta.

– Mellunpuiston korttelipihat ovat rauhalliset jo siitäkin syystä, että autoilla ei ole niihin pääsyä. Korttelikokonaisuuden yhteinen pysäköintilaitos sijaitsee alueen itäkulmassa, kertoo Lakean projektipäällikkö Juuso Koskela.

Pirjo toteaa vanhan ajan hyvän yhteisöllisyyden olevan palaamassa asumiseen.

– Monimuotoisessa Mellunpuistossa yhteisöllisyys tulee varmasti korostumaan. Korttelin asukkaiden joukkoon mahtuu rikasta erilaisuutta. Lapset pääsevät leikkimään suljetulle sisäpihalle ja jatkossa siellä voi kenties kuulla kutsun ”Nyt Päivi syömään!”, Pirjo maalailee tulevaisuutta.

 

Contadino on tässä havainnekuvassa kahdesta kulmastaan yhteenliitetystä talosta vasemmanpuoleinen. (Lakea pitää oikeuden muutoksiin)

Mellunpuisto on myös Helsingin kaupungille tärkeä, sillä se toimii suunnannäyttäjänä edustaen laajan mittakaavan uudistamista täydennysrakentamisen kautta. Se on myös ympäristöllisesti merkittävä; kun vanhaa korttelia uudistetaan näin, vanhojen rakennusten tilalle saadaan rakennettua ekologisempia taloja ja enemmän asuntoja. Mellunkylän puistoja ja vehreyttä vaalitaan ja ne tulevat säilymään myös tulevaisuudessa.

– Contadinoa seuraa hyvinkin nopealla aikataululla sen viereen rakennettava toinen talomme, Lakean omalla rahoitusmallilla toteutettu sisar. Myös siitä on tulossa pian lisätietoa, Pirjo lupaa.

Asunto Oy Helsingin Contadinon valmistumisen tämän hetken arvioitu ajankohta sijoittuu kevääseen 2025. Löytyisikö kotisi uuden korttelin suojista luonnonläheisestä Mellunmäestä?

Aloitamme pian Contadinon ennakkomarkkinoinnin, jolloin julkaisemme kotisivuillemme talon esitteen, asuntojen pohjapiirustukset sekä ennakkomarkkinointihinnat. Seuraa julkaisujamme tai jätä jo meille yhteystietosi, jotta voimme lähettää asuntojen esitteen sähköpostiisi heti ensimmäisten joukossa!
 

 
Lisätietoa:

myynti@lakea.fi
puh. 010 207 4180
(8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min)
 

P.S. Nimi Contadino tulee italiankielestä ja tarkoittaa pienviljelijää tai torpparia. Se sopii mainiosti useiden puistojen värittämään Mellunkylään, jonka laidalta alkavat viljelysmaat ja jonka itäpuolella sijaitsee puolestaan Mustavuoren luonnonsuojelualue.