Amiraali 1 i Åbo såldes slut på ett par dagar

Nyheter

Amiraali 1 i Åbo såldes slut på ett par dagar

Jussi Pyykkönen, försäljningskonsulent för Södra Finland vid Lakea Oy hade omsorgsfullt förberett arbetsveckan efter veckoslutet. Han hade utarbetat en kampanj för förhandsmarknadsföringen och lagt upp en tidsplan för åtgärder enligt den. Flervåningshuset i trä som Lakea låter bygga på Slottsfältet i Åbo skulle visserligen komma ut på marknaden i all stillhet redan under veckoslutet – Pykkönen hade tipsat några potentiella kunder om objektet. Den egentliga försäljningen på populära bostadsmarknadssidor skulle dock börja först efter veckoslutet.

“Jag var ganska förvånad när det började komma förfrågningar redan under veckoslutet. Det gick så att alla bostäderna reserverades redan före måndag. Huset och dess läge var mycket intressant för olika kundgrupper.”

Det var inte heller fråga om ett övergående intresse under veckoslutet. Inte en enda förhandsreservation togs tillbaka, när Pyykkönen veckan efter skickade avtalen för granskning och underskrift.

“Amiraali 1 ligger på Slottsfältet som planeras som ett nytt bostadsområde med trähus, nära Åbo slott och Aura å. Läget är det bästa tänkbara. Trähusboende intresserar människor och Slottsfältsprojektet är helt klart ett spetsprojekt inom trähusboende i hela landet”, berömmer Jussi Pyykkönen.

Lakeas Amiraali 1 i Åbo färdigställs i slutet av 2018. Huset är ett Omaksi-objekt, där köparna löser in 7 procent av bostaden och sedan betalar av bostaden i sin hyra under tjugo års tid. Omaksi-finansieringsmodellen är Lakeas egen och den har blivit mycket populär bland kunderna. Det fullbokade Amiraali 1 får senare fortsättning i form av Amiraali 2.