Ett hem i Tammerfors i det mångsidiga Hervanta

Nyheter

Ett hem i Tammerfors i det mångsidiga Hervanta

Lakea bygger ett höghus i Hervanta i Tammerfors. Dess invånare kan få ut det bästa av att bo i Tammerfors. Läget är utmärkt, nära centrum men med eget lugn och ro. Huset som blir färdigt i augusti 2019 har ettor, tvåor och trerummare. Lakeas hus med namnet Kalliorinne har ritats av Sakari Miettunen.

“I Kalliorinne satsar man också på gemenskap. Lägenheterna saknar bastur, men på husets gård byggs en separat gårdsbyggnad med mycket. Där kommer att finnas husbolagets bastu, men också ett samlingsrum och verkstad. Husbolaget kan sedan skaffa till exempel ett biljardbord, en soffgrupp eller ordna fester och annat som uppmuntrar till samvaro”, tipsar fastighetsmäklaren Jaana Mäki-Maunus från Lakea.

Mäki-Maunus förutspår att huset intresserar särskilt studerande och unga familjer, men objektet är också intressant för bostadsinvesterare.

“De inglasade, utskjutande balkongerna fungerar som en utvidgning av bostaden från tidig vår till sen höst och ett joggingspår löper bakom husknuten”, räknar hon upp.

Stadsdelen Hervanta är känd såväl för sitt universitetscampus som för sitt mångsidiga hobbyutbud och ståtliga klippor. I Hervanta och särskilt i området Kalliorinne finns vackra grönområden. I framtiden planeras att stadsspårvägen går genom Hervanta, då det blir ännu enklare att komma till centrum och andra platser i Tammerfors.

Läs mera om Kalliorinne här.