Edelleen Lakealla töissä – Näin meni kesä 2019

Rekrytointi

Edelleen Lakealla töissä – Näin meni kesä 2019

Haastattelin Lakean kesätyöntekijöitä ja –harjoittelijoita keväällä heidän aloitettuaan hetkeä aiemmin tuoreina lakealaisina. Heillä oli tuolloin edessään kasapäin uutta opittavaa ennestään tuntemattomassa työpaikassa. Selvitetään miten työt ovat sujuneet ja miltä Lakea työnantajana nyt näyttää!

Lakean talousjohtaja Petri Niemisalo kertoo olevansa tyytyväinen, että Seinäjoelta ja Vaasasta ammattikorkeakouluista löytyy Lakealle töihin sopivia valmistuneita tai opiskelunsa loppusuoralla olevia.

“On mielenkiintoista seurata näiden ammattikorkeakoulujen kehitystä ja olla siinä mukana”, Petri toteaa.

Lakean henkilökunnan määrä on tasaisesti kasvanut, kun esimerkiksi uuteen Jyväskylän toimistoon on rekrytoitu työntekijöitä.  Hyvä palvelu muodostuu osaavasta ja auttavaisesta – oman kokemukseni mukaan lisäksi myös hyvinkin iloisesta – sekä sopivan lukumääräisestä henkilökunnasta.


Sanna Koskinen opiskelee viimeistä vuottaan liiketaloutta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa

Uusien tehtävien oppimista sekä lopputyön tekoa

Juteltuani töitä Lakealla edelleen jatkavien Sanna Koskisen, Kaisa Kantolan ja Oona Mäki-Rajalan kanssa esiin nousivat päällimmäisenä työtehtävien monipuolisuus, oikeassa suhteessa annettu vastuu sekä työkavereiden tuki.

Sanna aloitti työharjoittelun Lakealla vuokra-asuntojen parissa ja on nyt sujuvasti siirtynyt uusiin tehtäviin taloushallinnon puolelle.

“Tykkäsin vuokrauksesta, mutta tykkään yhtä paljon myös nykyisistä tehtävistäni”, kertoo syyskuun alusta lähtien Lakean ostolaskuja ja vuokrareskontraa äitiysloman sijaisena hoitava hyväntuulinen Sanna.

Hän toteaa pitävänsä paljon siitä, että sai kesällä nähdä  asuntojen vuokrauksen näkökulman ja nyt puolestaan siihen liittyviä asioita taloushallinnon puolelta – nyt hän ymmärtää työtään paljon syvemmin ja yksityiskohtaisemmin kuin aiemmin.

Niin ikään Lakean talouspuolella töitä ainakin maaliskuulle saakka jatkava Kaisa kiittelee pestinsä monipuolisuutta.

“Olen saanut tehdä monipuolisia tehtäviä oman osaamiseni mukaan ja jos jotain en  ole osannut, niin on opetettu ja koulutettu. Työporukalla on mietitty ongelmatilanteita ja aina on päästy parempiin tuloksiin. On kyllä tosi postiivinen mieli.”

Kaisa tekee samalla myös ammattikorkeakoulun lopputyönsä Lakean ohjelmiston integraatioprojektista, joten koulu ja työ palmikoituvat hänen kohdallaan siltä osin tiiviisti yhteen.


Kaisa Kantola iloitsee töissä saamastaan vastuusta ja työkavereiden tuesta

Asiakassuhteen aikajana positiivisena kokemuksena

Myös Oona Mäki-Rajalan arkeen kuuluu tällä hetkellä niin koulua kuin työpäiviä Lakealla. Hän iloitsee voidessaan jatkaa töitä osa-aikaisena asuntomyyjänä opintojen ollessa loppusuoralla. Kesäloman sijaistuksien jälkeen hän tuntee saaneensa lisää vastuuta töissä.

”Kesälomien aikana asioista sai vastata todella itsenäisesti ja se toi uutta haastetta”, hän muistelee. ”Lomien jälkeen olikin sitten enemmän sellaisia asioita ja asiakkaita, joista sain jatkaa itse vastuussa kun oli kesällä saanut hoitaa asiakassuhteita jo koko matkan ajalta, alusta loppuun asti.”

Oona on iloinen myös saadessaan seurata talohankkeiden eri vaiheita, aina ennakkomarkkinoinnin aloituksesta kohteen valmistumiseen.

”Tämä on tosi monipuolista ja opettavaista työtä, se on parasta”, hän hehkuttaa.

”Tykkään olla tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, niin asiakkaiden kuin työkavereidenkin.”


Oona Mäki-Rajalan tapaa Lakean Seinäjoen asuntomyynnissä

Haasteet ja kommellukset kuuluvat asiaan

Rapatessa roiskuu ja myös Sanna, Kaisa ja Oona ovat kohdanneet työssään kesän mittaan kinkkisiä tilanteita.

Erikoistilanteet ja kaikkien kohteiden RS-asiakirjojen hallitseminen ovat varmaankin olleet vaikeimpia alussa”, muistelee Oona. ”On tähän kesään mahtunut kommelluksiakin, kun työ on niin vaihtelevaa”, hän naurahtaa paljastamatta kuitenkaan sen enempää ykstityiskohtia hienovaraisista uteluistani huolimatta. 

Kaisakin toteaa vastuun kanssa käsikynkässä tulleen haastavuutta.
“Esimerkiksi lainojen käsittelyä en ollut aiemmin tehnyt, se on ollut todella mukavaa mutta haastavaa”, hän kertoo.

Sanna puolestaa mainitsee Lakean toiminnan sisäistämisen kaikilta puolin oikein olleen itselleen aikaa vievää, erityisesti nyt taloushallinnon puolelta katsottuna.


Rohkeasti Lakealle töihin!

“Kasvetaan hallitusti ilman suuria pyrähdyksiä”, Petri Niemisalo kuvailee kysyessäni Lakean tämän hetkistä taloudellista tilannetta. “Strategiset tavoitteet on asetettu kolmen vuoden päähän ja niihin varmasti päästään.”

Sanna, Kaisa ja Oona toteavat kaikki suorilta käsin voivansa suositella Lakealla työskentelyä.

“Lakea on reilu ja luotettava työnantaja, se välittää työntekijöistään ja täällä on hyvä ilmapiiri”, kertoo Oona hymyllen.

“On turha jäädä miettimään, että onkohan  kokemusta tästä alasta”, lisää Sanna. “Itsekin hyppäsin Lakealle niin, ettei minulla  ollut kokemusta, ei vuokrauksesta eikä taloushallinnosta, mutta molempiin minut on opetettu ja täällä vaan viihdyn! Ei kannata jäädä siihen rypemään ettei voisi hakea työpaikkaa, täällä on tosi ystävällinen, iloinen ja auttavainen työporukka. Töihin on Lakealla aina kiva tulla. Suosittelen!”

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.


Elisabet