Lakealla on hymy herkässä – Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden kokemuksia

Rekrytointi

Lakealla on hymy herkässä – Kesätyöntekijöiden ja harjoittelijoiden kokemuksia

Yhteensä viisi kesätyöntekijää tai harjoittelijaa, neljä eri Lakean osastoa. Sanna, Kaisa, Emilia, Oona ja Satu tekevät töitä samoin työkaluin ja tehtävin kuin muutkin osastonsa lakealaiset ja toimivat myös suurin osa kesäloman sijaisina. Miten työt ovat alkaneet ja miltä Lakea heistä nyt näyttää? Selvitetään!

Artikkeli julkaistu ensimmäisen kerran 16.5.2019.

Vuokravälittäjän vieressä Seinäjoella           

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Sanna Koskinen on opintojensa loppuvaiheessa. Kolmen ja puolen vuoden urakan päätös ja valmistujaiset häämöttävät joulukuussa.

Lakean vuokravälittäjän ilmoituksen kesätyöntekijän paikasta koulun sähköpostissa nähtyään hän päätti kysyä voisiko tulla jo aiemmin  työssäoppimaan. Oma-aloitteisuus kannatti ja hän aloitti helmikuun alussa harjoittelun Lakean Seinäjoen toimistolla.

“En tuntenut entuudestaan Lakeaa, en tiennyt edes toimiston sijaintia”, hän tunnustaa. “Ajattelin vain, että Lakea on pienehkö yritys.”

Reilun kolmen kuukauden työskentelyn jälkeen Sanna tietää jo yrityksen toiminnan todellisen laajuuden ja mistä puhuu kuvaillessaan työympäristöään.

“Työyhteisö on Lakealla ihan huippu, täällä on tosi rentoa. Ympäriltä kuulee naurua ja näkee hymyjä ja työntekijöillä on selvästi kivaa toistensa seurassa. Työntekijöiden hyvinvoinnista myös pidetään huolta ja sitä arvostetaan.” 

Sanna odottaa jo positiivisin mielin edessä olevaa vuokravälittäjän kesäloman tuurausta.  “Opin varmasti sinä aikana paljon uutta”, hän iloitsee. “Apua voi tarvittaessa mennä kysymään kenen tahansa ovelle.”

“Onneksi hain tätä paikkaa, ala on sellainen, joka minua kiinnostaa”, Sanna jatkaa hymyillen.  “Jos täältä löytyisi työtä jatkossakin niin se olisi ihan mahtavaa!”


Taloushallinnon työt tutuksi

Kaisa Kantola ja Emilia Westerholm työskentelevät Lakean Seinäjoen toimistolla talousosastolla. He molemmat opiskelevat Seinäjoen ammattikorkeakoulussa taloushallintoa ja hakivat Lakealle kesätöihin.

Lakea oli tullut Kaisalle nimenä vastaan hänen etsiessään aiemmin itselleen vuokra-asuntoa. “En tiennyt, että Lakea myös  myy asuntoja. Mielikuva yrityksestä on nyt kyllä laajentunut siitä, mitä aiemmin luulin!”

Hieman yli kuukauden työkokemuksen jälkeen Kaisa toteaa, että Lakealla jaetaan paljon ammattitaitoa työntekijöiden kesken.

“Työnteko on ollu tähän asti tosi mukavaa ja olen oppinut paljon. Työtehtävät ovat haastavia, varsinkin kun tämä on ensimmäinen taloushallinnon työpaikkani. Onneksi Lakealla opastetaan ja autetaan helposti ja työilmapiiri on hyvä.”

Myös Emilia tunnustaa, ettei Lakea ollut hänelle aiemmin juuri lainkaan tuttu.

“Olin kyllä kuullut paljon tuttavapiiriltä positiivista ja siksi aloitin innoissaan ja hyvillä mielin työt.”

“Lakean työyhteisö on tiivis ja ilmapiiri rento ja mukava”,  hän kuvailee. “Ei tarvitse jännittää ettei uskaltaisi kysyä apua. Sitä on tarjolla hankalienkin tilanteiden tullen ja työkavereihin voi luottaa.”

“Kaikki tulivat heti esittelemään itsensä kun saavuin töihin maaliskuussa”, hän muistelee positiivista ensikokemusta.

“Työntekijöitä on niin paljon että nimien muistaminen on ollut hieman hankalaa”, Emilia naurahtaa. “Välillä  on syntynyt kiusallisia tilanteita, kun olen sekoittanut henkilöitä, ei mitään sen suurempaa kutenkaan.”

Emilia (vas.) ja Kaisa Lakean Seinäjoen toimistolla

Myyjän matkassa korkeuksissa

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa liiketaloutta kolmatta vuotta opiskeleva Oona Mäki-Rajala on ollut huhtikuusta lähtien harjoittelijana Lakean asuntomyynnissä Seinäjoella. Harjoittelu muuttuu kesäkuusta alkaen kesätyöksi jatkuen aina elokuun loppuun.

“En tuntenut hirveän hyvin Lakeaa ennen harjoittelun aloittamista”, hän kertoo. “Tiesin Lakean toimialan ja olin esimerkiksi joskus nähnyt Lakea rakentaa -kyltin. Minulla oli kuva luotettavasta ja ammattitaitoisesta kasvavasta yrityksestä.”

“Lakealla on mukava olla ja työskennellä. Täällä välitetään työntekijöistä ja panostetaan heidän hyvinvointiinsa. Siten kuva ammattitaitoisesta ja luotetavasta yrityksestä on vahvistunut”, hän kuvailee.  

“Kaikki tekevät kovasti töitä, mutta kuitenkin hyvällä otteella ja iloisella ilmeellä.”

Erityisen mukavana päivänä Oona muistelee As Oy Tampereen Kalliorinteen harjannostajaisia.

“Oli myös hauska käydä Seinäjoen Kiskankartanon työmaalla, jossa kiipesimme katolle ottamaan kuvia työmaavalvojasta”, hän lisää. “Konttorista työmaalle vaan ja kiipeämään ulkoportaita neljänteen kerrokseen – tylsää hetkeä ei tässä työssä tule vastaan!”

Oona tunnustaa kärsivänsä korkeanpaikan kammosta, joten kyseessä oli myös pieni tulikoe muiden myyjän työtehtävien lomassa.

“Olen iloinen siitä kuinka me työharjoittelijat saamme osallistua Lakealla monipuolisesti työntekoon ja meille annetaan myös vastuuta”, hän kiittelee. “On hienoa päästä oppimaan asuntomyyjän työtä ja olla osa mukavaa työyhteisöä.”


Hyvässä seurassa isännöinnin talousosastolla Vaasassa

Satu Toppisen tapaa Lakean Vaasan toimistolla, jossa hän tekee  isännöintipuolen erilaisia toimisto- ja taloushallinon tehtäviä kesäkuun loppuun asti.

Vaasan ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskelevalla ja taloushallintoon suuntautuvalla Satulla on jo yksi ammattikorkeakoulu takana ja nykyiset opinnot ovat siksi edenneet nopealla aikataululla. Kaikki kurssit on jo suoritettuna ja jäljellä on enää lopputyö ja harjoittelu.

“Suunnittelin aluksi, että menen harjoitteluun vasta syksyllä ja pyhitän kevään  lopputyölle”, Satu kertoo.  Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi hänen nähtyään Lakean ilmoituksen harjoittelupaikasta.

“Koska ajattelin, että isännöinti- ja kiinteistöala on tulevaisuuden kasvava ala kiinnostuin heti ja lähdin hakemaan paikkaa”, hän muistelee.

Kuten muut haastateltavani, myöskään Satu ei juurikaan tuntenut Lakeaa etukäteen, vaan lähti avoimella asenteella uuteen paikkaan.

“Olen viihtynyt tosi hyvin, Lakealla on erittäin lämminhenkisiä ja sydämellisiä ihmisiä ja hauskaa”,  Satu kuvailee. “Täällä tuntuu olevan oikein tiivis yhteisö, mutta olen päässyt hyvin joukkoon mukaan. On ollut mukava palata oikeisiin töihin parin vuoden opiskelun jälkeen.“

“Lakealla on hyvä meininki ja olen mielissäni, että olen päässyt tänne”, Satu summaa lopuksi. “Ehdottomasti voisin nähdä itseni töissä täällä myös tulevaisuudessa!”


Harjoittelijat ja kesätyöntekijät aktiivisena osana Lakeaa

“Meille tulleet kesätyöntekijät ja harjoittelijat ovat tarttuneet hienosti toimeen”, kertoo  Lakean liiketoimintajohtaja Kristian Korpela. “He ovat tosi aktiivisia ja haluavat tehdä työtä. He tulevat aina hymyssä suin töihin ja lähtevät yhtä iloisina”. 

Sannan, Kaisan, Emilian, Oonan ja Satun kanssa jutellessani sain vahvistuksen  Kristianin kertomalle. Heidän puheissaan tuli toistuvasti esille myös työkavereiden tuki sekä työpaikan ja -kavereiden rentous ja iloisuus. Niistä aineksista yhdessä mielenkiintoisen alan ja oman positiivisen asenteen kanssa muodostuu mukavia työpäiviä.

Jos olet yhteydessä Lakean Seinäjoen tai Vaasan toimistoon ehkä pääset asioimaan aurinkoisen kesätyöntekijän tai harjoittelijan kanssa!

Elisabet