Lakean aluepäällikön arki ei ole tylsää!

Rekrytointi

Lakean aluepäällikön arki ei ole tylsää!

Aluepäällikkö Tuula Kivelä kertoo Lakean Jyväskylän toimistolla olevan mielenkiintoista tehdä töitä. Mitä Tuulan työnkuvaan oikeastaan kuuluu ja mikä on hänen kikkansa jättää työasiat käsistä vapaa-ajalla? Selvitetään!

Tuulalla on rautainen 20 vuoden työkokemus, jonka pohjana toimii rakennusinsinöörin koulutus. Hän vietti lokakuun alussa yksivuotissynttäreitä lakealaisena, toimittuaan sitä ennen kahdeksan vuotta SRV:llä rakennuttajapäällikkönä.


Monipuolinen työ pitää vireänä

Työnimikkeen taakse saattaa piiloutua yllättäväkin lista tehtäviä. Näin varsinkin, jos kyseessä on  itselle tuntematon toimiala. Mitä Tuulan työpäiviin kuuluu Jyväskylän ja Kuopion aluepäällikkönä Lakealla? 

“Työni on hankkia meille töitä, eli etsiä ostettavaksi tai vuokrattavaksi sopivia kerrostalotontteja ja sitten saattaa (rakennus)hankkeet käyntiin”, Tuula kertoo.  “Teen kannattavuuslaskelmia, kilpailutan ja valitsen suunnittelijat ja ohjaan suunnittelua sekä mm. kilpailutan urakat.”

“Pitää paikkansa, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, hän toteaa rakennusprojekteista. “Emme ole työmaalla katsomassa joka jannun olan takana, meidän tulee uskaltaa luottaa. Suunnittelu on siten tosi isossa roolissa.”

Projektipäällikkö hyppää mukaan Tuulan rinnalle siinä vaiheessa, kun talon suunnittelu aloitetaan tai viimeistään  urakkalaskentavaiheessa, jolloin hän ottaa käytännössä koko projektin hoitaakseen.

Tuula pitää myös palavereja, hoitaa asiakaskontakteja ja toimii  toimistoesimiehenä Jyväskylässä. Hän pitää yhteyttä niin asukkaiden kuin urakoitsijoiden, suunnittelijoiden, kaupungin virkamiesten ja rakennusliikkeidenkin kanssa sekä Jyväskylässä että Kuopiossa.


Tuulan työpöytä löytyy Lakean Jyväskylän toimistolta Puistokatu 4:stä

Ne palkitsevimmat hetket

“Työni on tosi mielenkiintoista ja toisinaan haastavaakin, tässä ei aina pääse ihan helpolla”, Tuula kuvailee.  

Hän kertoo nauttivansa erityisesti niistä hetkistä, kun hankkeelle saadaan aloituslupa ja kun rakennustyöt ollaan saatu valmiiksi ja kohde onnistuneesti luovutettua.

Seuraava Tuulan vastuualueeseen kuuluvan talon valmistuminen sijoittuu keväälle, kun Kuopion Lakeanhelmen rakennustyöt saadaan päätökseen Saaristokaupungin vehreissä maisemissa. Sen kodit ovat Lakean kehittämiä Omaksi-asuntoja.

Mannisenmäelle rakenteilla olevan Jyväskylän Kartanonherran asukkaat saavat puolestaan avaimet uunituoreisiin koteihinsa ensi kesänä.

Kuopion Lakeanhelmen viereen on suunnitteella nyt myös seuraavat hankkeet. “Ne ovat nyt suunnittelupöydällä, se pitää mielen vireänä”, Tuula hymyilee.


Havainnekuva Kuopioon keväällä valmistuvan Lakeanhelmen kodista

Oven verran irti töistä

Entä miten Tuula saa jätettyä monipuolisen ja kiireisen työnsä mielestään työajan päätyttyä? Jäävätkö työasiat päähän pyörimään?

“Toimiston ovi toimii hyvänä tapana irtautua töistä”, hän toteaa napakasti. “Olen oppinut siihen. Minulla on kolme lasta, kaksi koiraa, mies ja omakotitalo ja jotain yritän harrastaakin. Kyllä työasiat mielessä vilahtelevat,  mutta töitä en vapaa-ajallani tee.”

Työasiat eivät pidä Tuulaa myöskään öisin hereillä. Ohimennnen mielessä vilahteleviin aiheisiin hän tarttuu vasta seuraavana työpäivänä. Ihailtava taito, josta voisimme varmasti monet ottaa mallia.


Työmotivaation alkulähteillä

Lakean Jyväskylän toimistolla on tällä hetkellä pieni ja tehokas kolmen henkilön yksikkö. Siihen kuuluvat Tuulan lisäksi asuntomyyjä Nina ja projektipäällikkö Niko. Isännöitsijä istuu tällä hetkellä Vantaan konttorilla.

”Meillä on silti tosi saumaton yhteistyö myös Vantaalle, ja erityisesti tässä meidän toimistollamme; istumme joka päivä kahvilla yhdessä ja käymme yhdessä syömässä”, Tuula toteaa.

 ”Pidämme toisemme ajan tasalla hankkeistamme, puhumme miltä työmaalla näyttää, talousasiaa ja myyntitilanteesta. Yhdessä pohdimme asioita, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen työhömme. Minulla on ihan loistavat työkaverit ja koko työyhteisö, se on kyllä se ihan ykkösjuttu.”

Tiivis yhteistyö ja luottamus kantaa myös toisenlaista hedelmää.
”Tiedämme myös vähän toistemme kotiasioista. Iloista ja hyvistä hetkistä on helppoa kertoa työkavereille, ja jos jollakin on nenä nyrpyssä aamulla, niin uskallamme jakaa myös hankalampiakin asioita keskenämme.”


Kahvihetki Lakean Jyväskylän toimistolla, kuvassa Niko Herranen, Tuula Kivelä ja Nina Huovinen

Uusi työntekijä toivotetaan tervetulleeksi

Jyväskylän Lakea-tiimiin on odotettavissa muutoksia lähiaikoina. ”Meille on tulossa uusi isännöitsijä ja odotamme sitä innolla”, Tuula paljastaa.

”Otamme mielellämme vastaan uuden työkaverin, kuten myös vierailijoita muista Lakean yksiköistä. Minulla ei ole tarvetta paukutella henkseleitä, mutta meillä on täällä kivaa ja kaikilla sama tahtotila. Haluamme kaikki työskennellä Lakealla täällä Jyväskylässä.”

Tuulan minulle asiaa kertoessa on helppo uskoa, että näin todella on.


Elisabet