Lakeampi työpaikka – aluepäällikkö Urpo Koivusaari

Rekrytointi

Lakeampi työpaikka – aluepäällikkö Urpo Koivusaari

Lakean Etelä-Suomen toimistoa Vantaalla vetävä Urpo Koivusaari on ollut lakealainen kaksi vuotta, mutta taustalta löytyy jo 30 vuoden kokemus kiinteistöalasta verkostoineen. Paikallinen kokemus onkin juuri sitä, mitä alueelle melko hiljattain laajentunut Lakea arvostaa.

Tontinhankinta ja hankekehitys ovat pari niistä asioista, joista Urpo Koivusaari vastaa. Alun perin projektipäälliköksi taloon rekrytoidun Koivusaaren vastuut laajenivat nopeasti, kun toimistosta avautui aluepäällikön paikka.

”Periaatteeni on, että kymmenen vuotta yhdessä työpaikassa riittää”, kertoo Koivusaari. ”Lakealta otettiin yhteyttä juuri oikeaan aikaan, ja päätin tulla katsomaan, miten asiat tehdään hieman pienemmässä yrityksessä.”

Lakea onkin tarjonnut monipuolisesti tilaa ammatilliselle kasvulle. ”Lakean kokoisessa yrityksessä on tarjolla monipuolisempi tehtäväkenttä, jouhevampi päätöksenteko sekä tiivis työyhteisö”, listaa Koivusaari. ”Erityisvaatimuksia asettaa sekin, että Etelä-Suomessa Lakea on vielä melko tuntematon jopa alan toimijoiden keskuudessa. Tässä oma 30 vuoden aikana kertynyt kontaktiverkosto on hyödyllinen.”

Koivusaaren monimuotoiset neliöt

 

Urpolle lakealainen neliöiden monimuotoisuus merkitsee ennen kaikkea rahoitusmuotojen valinnanvaraa ja toiminnan laaja-alaisuutta. ”Omaksi-kodit vetävät erityisesti Etelä-Suomessa ja Turun seudulla hyvin”, kertoo Koivusaari. ”Kaikki Lakean omistamat talot ja jokunen ulkopuolinenkin ovat Lakean isännöimiä, teemme gryndiä ja rakennuttamisen konsultointia, minkä lisäksi oma myyntiorganisaatio ja taloushallinto tekevät paketista vielä monipuolisemman.”

Esimerkkinä monimuotoisuudesta käy myös viimeksi valmistuneen hankkeen erilaiset sisustuspaketit. ”Asiakkaat ovat olleet niihin hyvin tyytyväisiä”, Koivusaari kertoo. ”Toivottavasti tämä käytäntö jatkuu.”

Toiminnan laaja-alaisuudessa Koivusaari näkee paljon hyviä puolia. ”Esimerkiksi myyjillä on asiakasrajapinta ja tämän päivän asukkaan tarpeet erinomaisesti hallussa”, hän mainitsee. ”Sieltä saa suunnitteluun paljon hyviä vinkkejä”.

Toinen Lakean valtti on isännöinti, jonka Koivusaari näkee tärkeänä osana kohteiden elinkaarta. ”Lakean tuotannossa isännöinti jatkaa kohteen ylläpitoa asiakkaiden kanssa”, hän summaa. ”Se varmistaa laatua”

Lakeampi työpaikka

 

Urpo Koivusaari on oppinut arvostamaan Lakean mutkatonta ja tehokasta yrityskulttuuria. ”Lakea on työnantajana joustava, ja vaikka on toimistoja eri puolilla Suomea, niin päätöksiä saa todella nopeasti”, hän kertoo. ”Kun tänään soittaa, niin illalla on päätös pöydällä!”

Lisäksi Lakea satsaa henkilöstöönsä. ”Terveydenhoitopalvelut ovat todella kattavat”, mainitsee Koivusaari esimerkin. ”Lisäksi yhteisiä tapahtumia, joissa koko henkilökunta kokoontuu yhteen jonnekin päin Suomea, on muutamia vuosittain.”

Mutta ei Koivusaarenkaan elämä ole sentään pelkkiä kiinteistöjä: Työajan ulkopuolella miehen voi löytää nauttimasta luonnon rauhasta kameravarustus mukanaan.

Mitä on luotettavuus?

 

Koivusaarelle tärkeä lakealainen arvo on luotettavuus – niin ulospäin kuin oman porukankin kesken. Luotettavuus antaa yritykselle vakautta ja toimintaedellytyksiä. ”Rakentaminen on luottopeliä”, hän muistuttaa. ”Jos ei pidä mitä lupaa, niin äkkiä ei ole yhteistyökumppaneita.”

Työtovereidenkin apuun Koivusaari on aina voinut luottaa. ”Meillä on hyvin kokenutta henkilöstöä”, hän mainitsee. ”Pettymyksiä ei ole tullut.”

Lakea tulevaisuudessa

 

Laajentuvalle Lakealle uudet hankkeet ovat avainasemassa. ”Lakea tekee jatkuvasti töitä saadakseen uusia tontteja hyviltä paikoilta ja kasvaakseen sitä kautta”, hän muistuttaa perusasioista. ”Lisäksi pyrimme olemaan osallisina isommissa kaavakehityshankkeissa, joissa osuutemme laajasta kokonaisuudesta olisi kolmesta viiteen hanketta.”

Pitkä kokemus auttaa Koivusaarta näkemään alan pintakuohuja pidemmälle. ”Noin kymmenen vuoden sykleissä tulevat samat asiat uusina esille”, hän mainitsee. ”Tällä kokemuksella osaa jo arvioida, mikä toimii ja mikä ei.”