Jääpalloa ja talohankkeita Jyväskylässä

Rekrytointi

Jääpalloa ja talohankkeita Jyväskylässä

Jyväskyläläinen jääpallojoukkue JPS voitti perjantaina 21.2. Porilaisen Narukerän raastavan jännittävässä ottelussa ja varmisti paikkansa mitalipeleissä. Työkseen Lakealla projektipäällikkönä toimiva JPS:n keskikenttäpelaaja Niko Herranen kertaa pelin tunnelmia ja raottaa ovea arkeensa, josta ei totisesti puutu toimintaa.

Mitalipeleihin johtava voitto syntyi perjantaina maalein 3-4. Millaisesta pelistä puhutaan?

”Pitkään tasatilanteessa ollut tiukka pelihän se oli, ja se olisi voinut kääntyä kummalle puolelle vaan”, Niko toteaa.

”Lisäajan ensimmäisellä minuutilla saatiin kuitenkin voittomaali aikaiseksi ja sitä kautta välieriin tarvittava toinen voitto. Altavastaajana lähdettiin sarjaan, joten kyllähän se pelin jälkeen tuntui tosi hyvältä.”

Perjantainen peli on Nikon mukaan täytynyt nyt jo jättää taka-alalle ja keskittyä edessä olevaan välieräsarjaan.


JPS:n keskikenttäpelaaja Niko Herranen (kuva: Matti Häyrynen)

Treenit osana vauhdikasta viikkorytmiä

Niko on tehnyt projektipäällikön töitä Pohjanmaalta lähtöisin olevan rakennuttamis-, isännöinti- ja asuntopalveluja tarjoavan Lakean leivissä vuoden verran.

Uuteen talohankkeeseen hän astuu mukaan heti alkumetreillä projektin käynnistyttyä.

”Johdan rakennushanketta suunnitteluvaiheesta aina valmistumisen jälkeiseen takuuaikaan asti”, Niko summaa.

”Meillä on tällä hetkellä useita talohankkeita sekä Jyväskylässä että Kuopiossa. Jyväskylään on mm. suunnitteilla uusi talo ja Mannisenmäelle rakenteilla olevan Kartanonherran kohdalla toimin projektipäällikön lisäksi myös  työmaavalvojana.”

Tiivistahtisten työpäivien jälkeen Niko suuntaa lähes poikkeuksetta iltaisin treeneihin, vapaa-ajan vieton osalta ongelmia miehellä ei siis juuri ole.

”Kilpailukaudella pyrin viisiin treeneihin viikossa, yhdellä vapaapäivällä. Eli yhtenä arkipäivänä teen kaksi treeniä ja viikonloppuna on sitten yksi tai kaksi peliä. Tässäkin lajissa joutuu harjoittelemaan paljon, että pärjää.”


Niko työpaikallaan Lakean Jyväskylän toimistolla

Työn ja urheilun liitto

Niko toteaa urheilun antavan hyvää vastapainoa työlleen ja paukkuja myös asiakaspalvelutilanteisiin.

”Urheilu ylipäätään on hyväksi jaksamisen kannalta ja olen myös kokenut joukkuelajissa mukana olemisen hyväksi asiaksi omalle työlleni”, Niko kertoo.

”Joukkueessa on paljon erilaisia ihmisiä ja kaikkien kanssa täytyy tulla toimeen pukukopissa ja kentällä. Kun on ollut monenlaisten ihmisten kanssa tekemisissä ja tulee heidän kanssaan hyvin toimeen, ei tule ongelmia työelämässäkään. Se on mielestäni isoin asia mitä urheilu antaa työhöni.”

Niko toteaa, että Lakealla huolehditaan työntekijän työhyvinvoinnista, mikä auttaa puolestaan jääpallon kanssa.

”Meillä on mm. lounaskortit ja hedelmäboksit toimistolla sekä myös hyvinvointivalmennus. Saan pidettyä hyvän ateriarytmin työpäivän aikana, mikä auttaa treenauksessa.”

Entä pilkahteleeko Nikolle töissä ollessa mieleen edessä olevat pelit tai toisaalta ehtivätkö työasiat ajatuksiin treenien aikaan?

”Tottakai peliin joutuu keskittymään, mutta pystyn kyllä aika hyvin pitämään peliasiat poissa mielestä töissä. Se on hyvä; ei tule jännitettyä peliä tai mietiskeltyä turhaan”, hän toteaa.

”Jos on isompi peli tulossa, saattaa se tulla mieleen töissä kahvitauolla istuskellessa ja työkaveritkin voivat kysyä asiasta. Mulla on nyt kuitenkin jo 14:sta kausi Bandyliigaa menossa, joten aika hyvin olen oppinut lokeroimaan peliasiat päässäni.”

Treenit puolestaan auttavat työpäivän jälkeen nollaamaan ajatuksia.

”Enemmän se on niin päin, että jos töissä on kiirettä ja jotkin työasiat meinaavat pyöriä mielessä liikaa, niin treeneissä ne häviävät ajatuksista. Pelikentällä keskittyminen on hyvä stressin poistaja.”


kuva: Juha Leskinen

Mestaruutta puolustaen eteenpäin

Niko kertoo JPS:n lähtevän jatkamaan liigaa tiukan varmalla puolustuspelillä. JPS on hallitseva Suomen mestari ja tuota mestaruutta lähdetään puolustamaan.

Keskiviikkona 26.2. alkavassa välieräsarjassa JPS saa vastaansa Lappeenrantalaisen Veiterän.

”Veiterä voitti meidät runkosarjassa molemmissa peleissä, nyt lähdetään siis kiusaamaan ja haastamaan”, Niko kuvailee.

”Toivotaan, että otetaan ne kolme voittoa ja mennään finaaliin. Hyvillä fiiliksillä lähdetään haastajana peliin, meillä ei ole kuin voitettavaa!”


Teksti: Elisabet

Yläkuva: Kari Korhonen


Nikon haastattelun jälkeinen päivitys: JPS:n ensimmäinen välieräsarjan peli Veiterää vastaan ei mennyt odotusten mukaan ja ottelu päättyi lopulta lukemiin 12-1.  Nyt kuitenkin keskitytään jo seuraavaan peliin, joka pelataan Viitaniemessä lauantaina 29.2. Kaikki mahdollisuudet ovat vielä pöydällä finaalipaikan osalta.Me Lakealla hallitsemme rakennuttamisen, asuntomyynnin, vuokrauksen ja isännöinnin eri osa-alueet. Kehitämme palvelujamme jatkuvasti, sillä haluamme vaikuttaa asumisen laatuun ja turvallisuuteen myös tulevaisuudessa. Luotettavuus ja vastuullisuus ovat meille kunnia-asioita. Tule tutustumaan meihin kotisivuillamme www.lakea.fi