Lakealaiset esittelyssä, osa Petri

Rekrytointi

Lakealaiset esittelyssä, osa Petri

Petri Iloviita on rakennuttamisen projektipäällikkönä Lakealla. Hänen työhönsä kuuluu rakennuttamishankkeiden johtaminen ja valvominen käytännössä läpi koko hankkeen tonttihankinnasta valmiiseen rakennukseen.

Mitä kaikkea teit ennen Lakealle tulemista?
Koulutukseltani olen rakennusmestari. Rakennusalalla olen ollut parikymmentä vuotta. Olen ollut erilaisilla työmailla työnjohtajana ja vastaavana mestarina ja viime vuodet rakennusprojektien valvojana ja rakennuttajana.

Onko työ Lakealla tuonut jotain uutta, jota et ennen ole tehnyt?
Maankäytön kehittäminen on sellainen juttu, jota en aikaisemmissa työpaikoissani ole tehnyt. Eli uusien rakennuspaikkojen löytäminen ja niiden kehittäminen hankkeiksi.

Millainen on perus työviikkosi?
Lakealla on meneillään on usempia hankkeita aina eri vaiheissa, joku on suunnitteluvaiheessa ja toinen työmaavaiheessa. Eri aikatauluihin liittyen on viikottain monenlaista tekemistä. Yleensä pystyn edellisenä päivänä suunnittelemaan, mitä seuraavana päivänä teen, mutta joka päivä eteen tulee myös yllätyksiä. Kiireellisiä pyyntöjä ja kysymyksiä, jotka on ratkaistava. Olen tottunut siihen, että erityisesti työmaatoiminta on aika hektistä. Se näkyy minunkin työssäni.

Mikä työssäsi aiheuttaa stressiä?
En koe stressaavani, sillä muuttuvat tilanteet kuuluvat rakentamistoimintaan. Olen tottunut siihen. Jokainen työmaakohde on omanlaisensa, ja kaikkiin sisältyy erilaisia haasteita.

Kuuluuko työhösi paljon kohtaamisia ihmisten kanssa?
Olen päivittäin kanssakäymisissä varmasti 10 – 20 eri ihmisen kanssa. Palavereita on paljon, maanhankinnasta, suunnittelutyöstä ja työmaatoiminnasta alkaen. Täällä Lakealla olen eniten tekemisissä Oivan (Nyrhilä) kanssa.

Olet ollut Lakealla hieman yli puoli vuotta. Millaiselta työpaikalta ja -yhteisöltä Lakea on vaikuttanut?
Ihmiset ovat tosi mukavia ja olen viihtynyt hyvin. On mukava työskennellä yrityksessä, joka selvästi on nykyaikainen ja koko ajan kehityksessä mukana. Myös ihmiset täällä ovat sellaisia, että he haluavat olla alan kehityksen kärjessä. Se motivoi.

Mitä teet vapaa-ajallasi?
Perheeseemme on juuri hankittu bichon frise -rotuinen koiranpentu Iivo. Sen kanssa touhutessa kuluu aikaa. Harrastan suunnistusta, juoksua ja hiihtoa. Lisäksi olen mukana paikallisen urheiluseuran (Ylistaron Kilpa-Veljet) toiminnassa. Kyläseurani Asemanseudun Kehittämisyhdistys Ylistarossa on rakentamassa liikuntahallia, ja olen kökkähengessä mukana rakentamisessa. Hallitöissä on kulunut aika paljon aikaa.