Kalevaspelen närmar sig – Hur är läget, Heidi Erkinheimo?

Blogg

Kalevaspelen närmar sig – Hur är läget, Heidi Erkinheimo?

Heidi, hurdant är ditt idrottarhem?

Jag bor i en tvårummare i centrala Jyväskylä. I övrigt är min lägenhet säkert som vilken annan lägenhet som helst, men jag behöver mer plats för mina sportkläder och spikskor. Jag tränar egentligen inte hemma men jag behöver fritt utrymme för kroppsunderhåll. På golvet stretchar och rullar jag och ibland kör jag ett gympapass. Jag har inga motionsredskap hemma om inte foamroller och gummiband räknas. Jag ser till att platsen för stretching alltid är tom så att jag inte behöver röja undan.

Du studerar specialpedagogik vid Jyväskylä universitet. Hur har du lyckats med att kombinera studierna och idrotten?

Det har gått bra. Jag har några föreläsningar om dagen, men annars är studierna ganska självständiga. Det går bra att hitta tid för träningarna i vardagen, särskilt för att Hipposhallen där jag tränar är på gångavstånd.

Hur viktiga är sociala medier för dig? Berättar du om idrottarens vardag på dem?

Jag laddar upp bilder på Instagram och följer också andra idrottare på Instagram. Jag hör ändå inte till de allra mest aktiva användarna av sociala medier.

Man följer noggrant idrottarnas tävlingsstil, särskilt under stora tävlingar som sänds på tv. Hurdana är höjdhopparnas tävlingstrender i år?
Jag tycker inte att det finns några särskilt framträdande trender. Själv använder jag långa kompressionsstrumpor i likhet med ganska många andra höjdhoppare. I höjdhopp måste man ha håret uppsatt och frisyren måste hålla eftersom man i praktiken landar på madrassen  med huvudet före. Jag sätter upp håret själv inför tävlingarna.

Vad tror du om din tävlingsform i Kalevaspelen 2017, nu när det återstår fem månader till tävlingen?

Jag har låtit en svår belastningsfraktur i benet läka i ett års tid nu. Först på sistone har jag kunnat träna med full effekt. Det är fortfarande så långt kvar till Kalevaspelen att jag tror att det är helt möjligt för mig att komma i toppform.

 

Lakea är huvudsamarbetspartnern för evenemanget Kalevaspelen 2017. Tävlingen ordnas den 20– 23 juli i Seinäjoki. Lakea följer tävlingsdeltagarnas förberedelser.

http://kalevankisat2017.fi/