Kohti Kalevan kisoja – Mitä kuuluu, korkeushyppääjä Heidi Erkinheimo?

Blogi

Kohti Kalevan kisoja – Mitä kuuluu, korkeushyppääjä Heidi Erkinheimo?

Heidi, millainen on urheilijan kotisi?

Asun Jyväskylän keskustassa kaksiossa. Asuntoni on varmasti muuten kuten kenen tahansa, mutta tarvitsen tavallista enemmän tilaa urheiluvaatteilleni ja piikkareille. En varsinaisesti treenaa kotona, mutta kehonhuoltoa varten tarvitsen vapaata tilaa. Siinä lattialla sitten venyttelen, rullailen ja teen joskus kotijumppaakin. Kuntoiluvälineitä ei minulla kotona ole, ellei foamrolleria ja vastuskuminauhoja lasketa. Pidän kodissani tuon venyttelypaikan aina vapaana ja tyhjänä, niin että sitä varten ei tarvitse erikseen raivata tilaa.

Opiskelet erityispedagogiaa Jyväskylän yliopistossa. Miten olet saanut soviteltua opinnot ja urheilun?
Hyvin se on sujunut. Luentoja on pari päivässä, muuten opiskelu on aika omatoimista. Harjoitukset saa hyvin soviteltua arkeen. Varsinkin, kun treenipaikka Hippos-halli on kävelymatkan päässä.

Miten tärkeässä roolissa some on elämässäsi? Kerrotko urheilijan arjesta somessa?

Postaan kuvia Instagramiin ja seuraan myös muita urheilijoita sen kautta. En kuitenkaan ole kaikkein aktiivisimpia somettajia.

Urheilijoiden kisatyyliä seurataan tarkkaan, varsinkin isojen, televisioitavien kisojen aikaan. Millaisia ovat korkeushyppääjien kilpailutrendit tänä vuonna?
Mielestäni mitään kovin näkyviä trendejä ei ole. Itse käytän pitkävartisia kompressiosukkia, kuten aika monet muutkin korkeushyppääjät. Hiukset korkeushypyssä on oltava hyvin kiinni, ja kampauksen täytyy pitää, vaikka tullaan käytännössä pää edellä patjaan. Laitan itse kisakampaukseni.

Mitä arvelet kisakunnostasi Kalevan kisoissa 2017, kun aikaa kisaan on vielä viisi kuukautta?

Olen nyt vuoden verran parannellut sääreni pahemman luokan rasitusmurtumaa. Vasta aivan viime aikoina olen päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti. Kalevan kisoihin on vielä niin pitkä aika, että uskon, että huippukuntoon pääseminen on täysin mahdollista.

Lakea on Kalevan kisat 2017 -tapahtuman pääyhteistyökumppani. Kisat järjestetään 20. – 23.7. Seinäjoella. Lakea seuraa kilpailijoiden valmistautumista. 

http://kalevankisat2017.fi/