Vad har en idrottare, ett sportevenemang och ett företag gemensamt?

Blogg

Vad har en idrottare, ett sportevenemang och ett företag gemensamt?

Jag har varit verkställande direktör för Lakea Oy i ett och ett halvt år nu. Under den här tiden har jag fått arbeta med olika slags samarbetspartner och även fått följa med ordnandet av olika slags evenemang på nära håll. Nu när Lakea är huvudsamarbetspartner för Kalevaspelen 2017, har jag haft glädjen att arbeta med idrottare och personer som arbetar i kulisserna för det nationella friidrottsevenemanget.

Lakea är expert på boende och i första taget tänker man inte på att vi skulle ha så mycket gemensamt med idrottare. Företaget sponsrar evenemanget och i gengäld får vi synlighet. Kopplingen är emellertid inte riktigt så tvådelad. Ju bättre jag fått lära känna elitidrottarnas värld och kulisserna bakom idrottsevenemanget, desto mer likheter ser jag mellan dem och företagsvärlden. I alla tre världarna håller man målet klart i sikte och arbetar stenhårt för att uppnå det. Det är inspirerande att se denna slags beröringspunkter mellan livsområden som ändå skiljer sig så pass från varandra. Jag beundrar idrottarna som outtröttligt förbereder sig på att uppnå sina mål.

Synlighet är så klart också viktigt. En sponsor vill naturligtvis ha maximal synlighet med produkten, personen eller evenemanget som sponsras. Just nu lever vi en tid då den visuella planeringen av synligheten på evenemanget pågår för fullt. En hurdan bild projiceras bakom målrakan? Hur syns vårt företags färger bäst på läktarna? Jag ser med spänning även fram emot vilket blickfång på stavhoppsmadrassen marknadsföringsavdelningen kommer på.

I skrivande stund kan jag inte undvika tanken om en joggingrunda som väntar. I och med samarbetet med Kalevaspelen har vi uppmuntrat våra medarbetare att röra på sig ännu mer än hittills och ta hand om sig. Vi fick också idén om att samla ihop ett gäng för vårens löparevenemang. Vi siktar åtminstone på att delta i Helsinki City Run.

Vi har förresten blivit sparrade av en professionell coach. Inte heller detta hade varit möjligt utan samarbetet med Kalevaspelen. Inom de närmaste dagarna börjar vi dagen i terylenbyxorna i idrottshallen, i stället för på kontoret. Jag hoppas att proffstipsen inte bara förlänger steget utan också ger extra träningsinspiration.

Jag hoppas också att mina löparskor inte avslöjar hur få kilometrar jag egentligen lagt bakom mig…

Motionsglädje till alla!

 

Verkställande direktör

Timo Mantila

Lakea