Mitä yhteistä on urheilijalla, urheilutapahtumalla ja liikeyrityksellä?

Blogi

Mitä yhteistä on urheilijalla, urheilutapahtumalla ja liikeyrityksellä?

Olen ollut Lakea Oy:n toimitusjohtajana nyt puolitoista vuotta. Tänä aikana olen saanut olla tekemisissä erilaisten yhteistyökumppaneiden kanssa ja nähnyt myös läheltä erilaisten tapahtumien järjestelyitä. Nyt, kun Lakea on vuoden 2017 Kalevan kisojen pääyhteistyökumppani, on ollut ilo työskennellä yhdessä urheilijoiden ja valtakunnallisen yleisurheilutapahtuman taustajoukkojen kanssa.

Lakea on asumisen ammattilainen, ja ensi istumalta voisi ajatella, että meillä ja urheilijoilla ei ole paljoakaan tekemistä keskenämme. Yritys sponsoroi tapahtumaa, ja saa sen vastineeksi näkyvyyttä. Mutta yhteys ei ole näin kahtiajakoinen. Mitä paremmin olen päässyt tutustumaan huippu-urheilijoiden maailmaan ja urheilutapahtuman kulisseihin, sitä enemmän näen niissä yhtäläisyyksiä yrityselämään. Näissä kaikissa pidetään tavoite kirkkaana mielessä, ja tehdään kaikin voimin töitä sen saavuttamiseksi. On inspiroivaa nähdä tällaisia yhtymäkohtia näinkin erilaisilla elämänaloilla. Ihailen urheilijoita, jotka väsymättä valmistautuvat saavuttamaan tavoitteensa.

Näkyvyyskin on toki tärkeä juttu. Totta kai sponsori haluaa yritykselleen mahdollisimman hyvän näkyvyyden sponsoroimansa tuotteen, henkilön tai tapahtuman yhteydessä. Juuri nyt meillä eletään aikaa, jolloin tapahtumanäkyvyyden visuaalinen suunnittelu on täydessä vauhdissa. Millainen kuva heijastetaan maalisuoran taakse? Miten yrityksemme värit näkyisivät parhaiten katsomoalueella? Jännityksellä odotan myös, millaisen kuvallisen jujun markkinointimme keksii seiväshyppypaikan patjaan.

Tätä kirjoittaessa en voi välttyä ajatukselta, että pitäisi lähteä lenkille. Kalevan kisat -yhteistyön myötä olemme kannustaneet työntekijöitämme entistä enemmän liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan. Olemme myös innostuneet kokoamaan joukoistamme porukan kevään juoksutapahtumiin. Ainakin Helsinki City Run on tavoitteenamme.

Olemme muuten saaneet meille sparrausta ihan ammattivalmentajalta. Tämäkään ei olisi toteutunut ilman Kalevan kisat -yhteistyötä. Lähipäivinä koettaa se aamu, kun toimiston sijaan suuntaammekin teryleenit yllä urheiluhallille. Toivon mukaan ammattilaisen vinkit paitsi parantavat juoksuaskelta, myös antavat lisäinnostusta treeniin.

Toivottavasti lenkkitossuistani ei myöskään huomaa vähälle jääneitä juoksukilometrejä…

Liikunnan iloa kaikille!

 

Toimitusjohtaja

Timo Mantila

Lakea