Espoon ensimmäiset Omaksi-asunnot syntyvät Runoilijan myötä Suurpeltoon

Blogi

Espoon ensimmäiset Omaksi-asunnot syntyvät Runoilijan myötä Suurpeltoon

Kun kirjoituksen kohteena oleva talo kantaa nimeä Runoilija ja sen osoite on Kynäkatu 4, on tekstiä luovan pidettävä kieli keskellä suuta ja sulkakynää luovalla otteella. Espoon Suurpeltoon suunniteltu, alueelle 90 Omaksi-asuntoa tuova talo ansaitsee nimensä arvoisen sanoituksen. Valmiina? Sukelletaan aiheeseen!

“Tiedän paikan armahan, …”

Tähän seitsemänkerroksiseen taloon tulee koteja 28 m2 yksiöistä aina isompiin 76,5 m2 perheasuntoihin.

 ”Runoilijan kahdessa ensimmäisessä kerroksessa olevat yksiöt ja kaksiot ovat parvellisia koteja”, kertoo Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide.

”Parvet ovat pinta-alaltaan noin 9 m2, eli ne käyvät lisätilana. Lisäksi talon kaksioissa ja kolmioissa on osassa myös vaatehuone, mikä sekin on hyvää plussaa.”

“…rauhallisen, ihanan, …”

Kaikissa kaksioissa, kolmioissa ja neljän huoneen asunnoissa on lasitetut parvekkeet mukavana asuintilan jatkeena. Yksiöissä on joko lasitettu parveke tai ranskalainen parveke käytännöllisillä  liukuovilla.

Runoilijan kodit on varustettu energiatehokkaalla huoneistokohtaisella ilmanvaihdolla. Kaukolämpöön kytketty vesikiertoinen lattialämmitys puolestaan varmistaa, että uniset varpaat saavat aamutuimaan miellyttävän jalansian uuteen päivään.

Pientä arjen luksusta tuo myös talon aulassa sijaitseva Postin automaatti, jonka kautta postipaketit saapuvat lähes kotiovelle. Muihin yhteisiin tiloihin kuuluvat esimerkiksi talopesula, useampikin kuivaushuone ja asukkaiden käytössä oleva kerhohuone. Saunaosastoja talossa on peräti kolme.

“…joss’ on olo onnekas, …”


Havainnekuva Runoilijan parvellisesta kaksiosta (38,0 m2 + parvi 13,0 m2)

Omaksi-koti kullan kallis

Runoilija kantaa rintapielessään Espoon ensimmäinen Omaksi-talon titteliä. Mutta mistä tässä asumismuodossa on kyse?

”Jos vuokra-asumisen sijasta valitset Omaksi-asunnon, pääset riskittömästi  pienellä pääomalla omaan asuntoon kiinni”, Pirjo kiteyttää Omaksin idean.

Kun hankit Omaksi-asunnon sen rakentamisvaiheessa, maksat vain 7% sen kokonaishinnasta. Tämän jälkeen asut turvallisesti vuokralla kasvattaen asuntosi omistusosuuttasi jokaisen vuokranmaksun yhteydessä, ilman suurta asuntolainaa harteillasi.

Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua (tällä hetkellä se on 20 vuotta) voit maksaa jäljellä olevan asuntosi hinnan loppusuorituksella, jonka jälkeen sinulla on hallussasi aivan tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.

Mikäli et asu Omaksi-asunnossasi itse, voit laittaa sen vuokralle tai myydä siirtosopimuksella kolmannelle osapuolelle. Tällöin asunnon lisäksi myyt myös siihen kuuluvan Omaksi-sopimuksen. Voit myös niin halutessasi luovuttaa asunnon takaisin Lakealle.

“…elo tyyni, suojakas. …”


Kurkistus Runoilijan 76,5 m2 neljän huoneen asuntoon (havainnekuva, rakennuttaja pidättää oikeuden muutoksiin)

Osaksi Suurpellon kyläyhteisöä

Runoilija nousee nuorekkaaseen, tiedostavaan ympäristöön osoitteeseen Kynäkatu 4.

”Suurpellosta on kehittynyt pieni viehättävä kyläyhteisö. Siellä on jo paljon palveluita; lähellä olevien  kerrostalojen kivijaloissa on pieniä kauppoja, kampaamoja, pitserioita ja kahviloita”, Pirjo kuvailee.

”Runoilijan valmistuttua sen kortteli on valmis, siihen ei ole tulossa enää muita taloja. Myös talon ympäristö on jo pitkälle rakentunut valmiiksi”, kertoo puolestaan Runoilijan hanketta luotsannut Lakean aluepäällikkö Urpo Koivusaari.

Kaupat ja palvelut, kuten myös Runoilijan asukkaiden käyttämä pysäköintitalo ovat aivan vieressä.

”Kauppakeskus Suuris sijaitsee kadun toisella puolella ja onhan alueella paljon muutakin: Opinmäen monitoimitalo, koulut ja päiväkodit sekä esimerkiksi nyt rakenteilla oleva, alueen asukkaille kokoontumispaikaksi tarkoitettu Lukutori”, kuvailee Lakean projektipäällikkö Irmeli Mäkelä.

”Runoilijan asukkailla on lisäksi mielestäni oikein tyylikäs piha käytössään. Vastapäätä sijaitsevan taloyhtiön, Maisterin, ja Runoilijan sisäpiha-alue on puistomaisesti rakennettu”, hän jatkaa.

“…Sepä kotikulta on, …”

Suurpellon jätteiden keräyksen kanssa on otettu askel kohti uutta aikaa. Alueen taloyhtiöiden kierrätyspisteissä on putkijärjestelmän syöttöaukot biojätteelle, keräyspaperille ja sekajätteelle. Niiden kautta jätteet imaistaan maanalaisia putkia pitkin jäteterminaaliin. Runoilijan korttelin yhteiskäytössä olevasta kierrätyspisteestä löytyvät putkien lisäksi muut lajitteluastiat perinteisessä muodossaan.

Myös Suurpellon joukkoliikenne on hyvissä kantimissa.

”Suurpellon kautta kulkee päivässä satoja busseja, joten myös autoton pärjää alueella mainiosti”, Pirjo kertoo.

Lähimmät bussipysäkit sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä Runoilijasta ja niiltä pääsee sujuvasti esimerkiksi Matinkylän, Tapiolan ja Niittykummun metroasemille.

Matinkylään Ison Omenan kauppakeskukseen ja sen yhteydessä olevalle metroasemalle bussimatka kestää noin 10 minuuttia. Sieltä metroja kulkee Helsingin suuntaan tiuhaan tahtiin. Suurpellosta matkustaa bussilla kätevästi myös esimerkiksi Kauniaisten (n. 10 min)  ja Leppävaaran (n. 20 min) juna-asemille.

Autolliset Runoilijan asukkaat voivat ostaa autopaikan kauppakeskus Suuriksen hallista Omaksi-maksulla erillisenä osakkeena.

“…koti kallis, verraton. …”


Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide ja projektipäällikkö Irmeli Mäkelä Runoilijan tontin laidalla Suurpellossa

Uuteen kotiin vuonna 2022

Asunto Oy Espoon Runoilijan arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu kesään 2022. Sen Omaksi-kodit tulevat lähiviikkoina ennakkomarkkinointiin ja voit silloin tutustua jo esitteeseen ja alustaviin hintoihin.

Kun otat yhteyttä hyvissä ajoin asuntomyyjään ja annat yhteystietosi, varmistat saavasi ensimmäisten joukossa tiedon ennakkomarkkinoinnin alkamisesta.

Tulisiko sinun tulevaisuutesi kirjoittumaan Runoilijan kodissa Suurpellon monipuolisella, uudella asuinalueella? 

“…Eipä paikkaa olekaan
kodin vertaa ollenkaan.” *


Lisätietoa As Oy Espoon Runoilijasta ja Omaksi-asunnoista:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi


*Tekstin lomassa otteet Konstantin Raition runosta, josta on tehty myös kansansävelmä nimeltä ”Kotini”.