Hello Hyvinkään Ameriikan raitti ja sen ympärille rakentuvat uudet asunnot!

Blogi

Hello Hyvinkään Ameriikan raitti ja sen ympärille rakentuvat uudet asunnot!

Millainen alue Hyvinkään keskustan kylkeen, tai oikeastaan sen jatkoksi rakentuva Hangonsilta tulee olemaan ja millaisia koteja rakentuu sen keskelle Astreankatu 23:een? Lähdin tutustumaan alueeseen ja Lakean myymiin Hyvinkään Valtterin asuntoihin.

 

Goodby vuosisadan alun Suomi

 

Tänä päivänä Hyvinkäälle saavutaan eri merkeissä kuin reilut sata vuotta sitten. Silloin kaupunki toimi tuhansille suomalaisille risteyskohtana junamatkalla kohti Hankoa ja sieltä parempaa tulevaisuutta Amerikassa.

Alueen historia tarjoaa mahdollisuuden mehukkaiden vertailujen tekemiseen menneen ja nykyisen välillä, ja sorrun herkuttelemaan aiheella tässä hieman minäkin.

Hangonsilta rakentuu Hangonratapiha-alueelle. Alueelle, jossa odotettiin jännityksellä ja suurin toivein pääsyä uuteen elämään rapakon toisella puolella, rakennetaan nyt koteja kaikin mukavuuksin.

”Kyseessä on Hyvinkään merkittävin kaupunkikehityshanke 2020-luvulla ja Hangonsilta on varmasti hieno aluekokonaisuus valmistuessaan”, toteaa Lakean asuntomyyjä Jussi Pyykkönen.

Tämän päivän Hyvinkää on oiva paikka asua pääkaupunkiseutua edullisemmin rauhallisessa ympäristössä, mutta kuitenkin lähellä kaikkia palveluja ja työpaikkoja. Enää se ei ole läpikulkupaikka vaan päämäärä.

 

Havainnekuva Hangonsillan alueesta (lähde: hyvinkaa.fi/hangonsilta)

 

Hyvinkään Valtterissa asutaan hyvin

 

Hangonsillalle Astreankatu 23:een rakentuu kuusikerroksinen kerrostalo As Oy Hyvinkään Valtteri. Talosta tulee löytymään avarin pohjaratkaisuin suunniteltuja koteja 28,5 m2 yksiöistä 60 m2 kolmioihin, yhteensä 40 asuntoa.

Kauniin vaaleanvärisen rakennuksen julkisivu saa tyylikästä pirteyttä tehosteväriseinistä, jotka sijaitsevat lasitettujen parvekkeiden ja ikkunoiden yhteydessä.

“Jos suunnittelisin Hyvinkäälle muuttoa, voisin hyvinkin nähdä hankkivani kodin Hyvinkään Valtterista”, toteaa Lakean aluepäällikkö Jouni Heiskanen.

“Kaiken tarvittavan löytää ympäriltä. Sijainti on kyllä erittäin hyvä tässä kohteessa. Kun alue valmistuu, siitä ei ole pitkä matka mihinkään.”

Uudesta asunnostaan voi jo rakennusvaiheessa tehdä omannäköisen valitsemalla esimerkiksi lattioiden, tasojen, keittiönkaappien ja laattojen värin. Valinnat tulee vain tehdä hyvissä ajoin, jotta ne voidaan toteuttaa rakennusaikataulun puitteissa.

 

Havainnekuva Hyvinkään Valtterin asunnosta

 

Ostoksille alta aikayksikön ja mukavasti junaillen kauemmas

 

Sijainti on kotia valittaessa tärkeä tekijä ja sen osalta Hangonsilta ruksii kevyesti kaikki laatikot. Ruokakaupat, ostoskeskus Willa, palvelut ja kulttuuririennot löytyvät keskustasta aivan vierestä.

Myös kulkuyhteydet ovat Astreankadulta mitä parhaimmat. Juna-asemalle kävelee tai pyöräilee muutamassa minuutissa. Moottoritien liittymään matkaa on 6 kilometriä ja Kehä III –risteykseen 37 kilometriä.

Junalla pääsee mukavasti alta tunnissa niin Hämeenlinnaan kuin Helsinkiin. Lentoasemalle Hyvinkäältä ajaa noin puolessa tunnissa, junalla matkaan menee VR.fi -sivuston mukaan 44 minuuttia.

 

Ameriikan raitin kautta Sveitsiin harrastamaan

 

Hangonsillan keskukseksi rakennetaan Hangonsiltataloksi nimetty monitoimitalo, johon tulee keskuslukio ja urheiluhalli.

Hangonsillan keskusraitille, eli hauskasti Ameriikan raitiksi nimitetylle väylälle ei ole autoilla asiaa, se on pyhitetty hiljaisempaan menoon kotikulmilla.

Hyvinkään verkkosivuilla kerrotaan turvallisuuden olevan erityisasemassa Hangonsillan alueen suunnittelussa. Kaupunki on myös kansainvälisen Safe Community –verkoston jäsen tunnustuksena työstään turvallisuuden saralla.

Hangonsillan alueelta pääsee esimerkiksi keskustaan nopeaa ja turvallista pyöräilyreittiä, Hankopaanaa pitkin.

Luonnonrauha sekä monipuoliset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet löytyvät Hangonsillan toiselta puolelta Sveitsistä. Siellä sijaitsevat ulkoilu- ja hiihtoreittien lisäksi mm. uimala sekä ratsastus- ja jääliikuntakeskus.

 

 

Omaksi kotipesäksi tai vaikkapa työsuhdeasunnoksi

 

Uuden alueen rakentaminen alkaa kokonaisvaltaisella myllerryksellä, mutta kun sen talot, puistot ja raitit ovat valmiit, on kaikki upouutta, siistiä ja toimivaa.

As Oy Hyvinkään Valtterin rakennustyöt on jo aloitettu ja sen asuntojen arvioitu valmistumisajankohta on vuoden 2019 lopussa.

Jos olet etsimässä Hyvinkäältä uutta kotia, tai ehkäpä yrityksellesi edustavaa työsuhdeasuntoa, käy ihmeessä lukemassa lisää!

 

Elisabet

 

Täältä löydät As Oy Hyvinkään Valtterin esitteen ja asuntojen hinnaston

Lisätietoa saat myös Lakean asuntomyyjä Jussi Pyykköseltä, puh. 050 563 7779 ja jussi.pyykkonen@lakea.fi

Hangonsillan alueesta kertovat Hyvinkään sivut