Jyväskylän Mannisenkartano: Harjannostajaisista kohti muuttopäivää

As Oy Jyväskylän Mannisenkartanon harjannostajaisia vietettiin rennossa tunnelmassa ravintola Priimuksessa.

Blogi

Jyväskylän Mannisenkartano: Harjannostajaisista kohti muuttopäivää

Jyväskyläläisessä ravintola Priimuksessa on puusoutuveneen päälle rakennettu noutopöytä koreana kuin jouluna ikään ja juhlavierailla hyvä tunnelma. Kolmen kilometrin päässä Mannisenmäellä seisoo Palokkajärven vehreisiin maisemiin katseleva As Oy Jyväskylän Mannisenkartano. On keskiviikko 17.1. ja juhlitaan talon harjannostajaisia.

 

mannisenkartano_harjannostajaiset_blogi_2
Noutopöytä katettuna puuveneen päälle

Jotain perinteistä ja jotain uutta

 

Harjannostajaiset ovat perinteisesti olleet tärkeä virstapylväs talon rakennushankkeessa. Mannisenkartano ei ollut tässä poikkeus, vaikkakin juhlat päätettiin pitää myöhemmin kuin normaalisti. Talo on ollut harjakorkeudessaan ja saanut vesikaton ylleen jo hyvän aikaa sitten, mutta harjannostajaiset pidettiin vasta nyt, jotta tulevat asukkaat pääsivät paremmin tutustumaan valmiimpiin koteihinsa.

Tilaisuudessa juhlittiin reilun 50 henkilön voimin hyvästä ruoasta, puheista ja elävästä musiikista nauttien rennossa tunnelmassa. Herkullisen noutopöydän lisäksi vieraille tarjottiin harjannostajaisiin perinteisesti kuuluva hernerokka ja pannukakkua, kuinkas muutenkaan. Poislähtiessään jokainen sai mukaansa pienen lahjakassin muistoksi tilaisuudesta.

Paikalla oli rakennustyömiesten ja -naisten sekä urakoitsijoiden edustajien lisäksi talon suunnittelijoita, hankkeen valvojat, Op-kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja ja talon tulevia asukkaita. Lakealta paikalla olivat Jyväskylän toimistolta projektipäällikkö Mikko Ollikainen sekä asuntomyyjä Britta Tuppurainen. Muista Lakean toimipisteistä saapuivat liiketoimintajohtaja Kristian Korpela, talon tuleva isännöitsijä Juha Tornberg sekä vuokravälittäjät Brita Korkia-Aho ja Tuula Papula.

 

mannisenkartano_harjannostajaiset_blogi_3
Harjannostajaisten musiikista vastasi Popkone

Rakennustyömaalla hyvässä hengessä ja siististi

 

Näissä harjannostajaisissa oli erityisen helppo kiittää kaikkia rakennushankkeeseen osallistuneita. “Mannisenkartanon rakennustyöt ovat edenneet hienosti ajallaan ja rakennustyömaalla on aina ollut hyvä henki ja paikat pysyneet siistissä kunnossa koko hankkeen ajan”, kiittelee Lakean projektipäällikkö Mikko Ollikainen. Hän kertoo aina saaneensa työmaalla erityisen hyvän ja iloisen vastaanoton, ilmasta tai ajankohdasta riippumatta. Projektipäällikkönä Mikko on pitänyt Mannisenkartanon hankkeen nauhoja käsissään kokonaisvaltaisesti aina tontin hankinnasta lähtien. Hän mainitsee tämän rakennustyömaan erityispiirteeksi vielä turvallisuuden. Lemminkäinen on perehdyttänyt työntekijät työturvallisuuteen ihailtavan hyvin. Myös Lakean rakennuttamisen liiketoimintajohtaja Veikko Jokimäki sai nopeasti jalkaansa lainaturvakengät työmaalla käydessään, kun omat olivat epähuomiossa jääneet toimistolle, Mikko muistelee hymyillen.

Kurkistus tuleviin koteihin

 

Harjannostajaisten jälkeen Mannisenkartanon tulevilla asukkailla oli mahdollisuus lähteä tutustumaan taloon. Mannisenmäelle suuntasikin iloisen odottavissa tunnelmissa oleva joukko astuakseen monet ensimmäistä kertaa kotinsa kynnyksen yli. Asunnoissa vietettiin kiireettömästi aikaa mittanauhojen kanssa ja uusi koti muuttui kertaheitolla enemmän toden tuntuiseksi. Sisustuksen suunnittelu saattoi nyt alkaa täydellä teholla.

Mannisenkartanon asuntomyyjä Lakean Britta Tuppurainen kertoo talosta löytyvän asuntoja 37 m² yksiöstä aina 85,5 m² neliöön. Asunnoista isoimmat ovat jo suurin osa myyty, mutta vapaana on vielä yksiöitä, kaksioita ja 69 m² kolmioita. “Nämä kodit ovat hyvän pohjapiirustuksen ansiosta mukavia sisustaa ja asunnoista on kauniit näkymät, ihan ensimmäisestä kerroksesta lähtien”, Britta jatkaa. “Paikkana Mannisenmäki on rauhallinen ja tunnelmaltaan yksityinen sillä naapuritaloja ei ole aivan vieressä. Eikä Mannisenkartanon ja järven väliin tule tulevaisuudessakaan rakennuksia.” Niin Britta kuin projektipäällikkö Mikkokin toteavat, että valehtelematta voi sanoa Mannisenkartanon olevan mäen komein talo ja vieläpä parhaalla paikalla. “Näitä asuntoja lähtee erityisen mielellään esittelemään”, Britta toteaa tyytyväisenä.

Katse maaliskuuhun

 

Harjannostajaisten juhlinnan jälkeen arki jatkuu Mannisenkartanon työmaalla. Katseet kääntyvät jo pikkuhiljaa kohti maaliskuun 27. päivää, jolloin talo luovutetaan valmiina Lakealle ja siitä seuraavaan päivään 28.3., kun asukkaat saavat avaimet ja pääsevät muuttamaan upouusiin koteihinsa.

Suuri kiitos kaikille Mannisenkartanon hankkeeseen osallistuville hyvästä yhteistyöstä ja onnea talon tuleville asukkaille!

 

Lisätietoa As Oy Jyväskylän Mannisenkartanosta

Vapaitten asuntojen hakuun