Jyväskylän Norolanneito hurmaa uudella asuinalueella

Blogi

Jyväskylän Norolanneito hurmaa uudella asuinalueella

Jyväskylän Norolassa tullaan asumaan aivan palveluiden vieressä, mutta kuitenkin rauhallisella ja vehreällä, miellyttävästi suunnitellulla upouudella asuinalueella. Osaksi tätä viehättävää yhtälöä lähtee pian ensimmäisten talojen joukossa rakentumaan Lakean kerrostalo, Asunto Oy Jyväskylän Norolanneito. Kurkistetaan alueen suunnitelmiin ja tuleviin Norolanneidon koteihin!

– Norolan seudun rakentamista on odotettu kiinnostuksella Jyväskylässä jo useamman vuoden ajan, Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kertoo.  

Hyvää on kannattanut odottaa. Nina kuvailee suunnitteilla olevan mukavan yhtenäinen alue Palokan olemassa olevien monipuolisten palveluiden viereen. Norolassa tullaan asumaan lähellä luontoa ja suojassa liialliselta vilskeeltä ja liikenteeltä. Se on asia, jota erityisesti viimeisen reilun vuoden aikana ollaan opittu arvostamaan asumisessa.

Osa alueella kasvavasta tiheästä metsästä säilytetään suojeltuna ja 1900-luvun alkupuolella rakennettu kivinavettarakennus jää talojen lomaan muistuttamaan Norolan historiasta.

– Norolaa leimaa kylämäisyys ja sanoisin, että siitä on tulossa erityisen ihmisystävällinen paikka asua, Nina toteaa.

Norolanneito, kuten alueelle suunnitellut muutkin talot, tulee poikkeamaan ulkonäöltään viereisen Palokan tasakattoisista kerrostaloista. Harjakatot, rakennusten lämpimän luonnonläheiset sävyt sekä viheralueiden rytmittyminen Palokanjärveä kohti laskeutuvaan rinteeseen luovat alueelle oman erityisen ja yhtenäisen ilmeen sekä tunnelman – juuri tuon Ninan mainitseman kylämäisyyden.

Vaaleasävyinen kodikas keittiö, jossa on tiski- ja työtason päällä seinässä vaaleanvihreät laatat.
Havainnekuva Norolanneidon 45,0 m2 kaksiosta (Lakea pidättää mahdollisuuden muutoksiin)


Jotain vanhaa ja jotain aivan uutta

Osoitteeseen Norolanraitti 13A nouseva Norolanneito tulee olemaan Lakean tälle tontille rakennuttamista kahdesta talosta ensimmäinen. Kuusikerroksinen vaaleanruskea talo tuo alueelle yhteensä 35 omistuskotia 32 m2 yksiöistä 64,5 m2 kolmioihin.

– Norolanneidossa on kaksiotyyppi, jossa on makuuhuoneen ja olohuoneen lisäksi keittiö omana huoneenaan. Niitä ei tänä päivänä kovin paljon enää tehdä, joten se on erityisen mukava erillistä ruuanlaitto- ja ruokailutilaa arvostavalle, Nina vinkkaa.

Talon asuntopohjien kohdalla on suunnitelmiin otettu mukaan myös mahdollisuus luoda yksi avara neljän huoneen asunto.

– Olemalla hyvissä ajoin rakentamisen alkuvaiheessa meihin yhteydessä ja jos talossa on silloin vielä vapaana yhdistelmäasuntoon tarkoitetut kaksi asuntoa, voimme tehdä 102 m2 saunallisen neljän huoneen kodin, Nina kertoo.

Norolanneidon pohjakerroksessa sijaitsevat asuntokohtaisten irtaimistovarastojen lisäksi erillisinä osakkeina myytävät lisävarastotilat. Tilankäyttöön liittyen on huomioitu myös etätyöskentelyn lisääntyminen. Moni on huomannut, että työt onnistuvat monessa tapauksessa vallan mainiosti myös kotoa käsin.

– Asuntojen pohjapiirustukset on mietitty niin, että niihin jää sopivia työtiloja ja -nurkkauksia, Nina paljastaa.

Kaikissa huoneistoissa pienintä yksiötä lukuun ottamatta on lasitettu parveke, jolle johtavat näyttävät ja käytännölliset liukulasiovet.

Vesikiertoinen lattialämmitys tuo kotoiluun erityistä mukavuutta ja lämmityspatterittomat huoneet ovat osaltaan myös helpompi sisustaa. Valtaosassa kaksioista ja kaikissa kolmioissa on myös oma sauna, jota Lakean kokemuksen mukaan moni edelleen arvostaa osana omaa kotiaan.

– Kaikissa asunnoissa on valmiina keittiöihin laitettu kiinteä usb-pistorasia ja uudenaikaista asumisen sujuvuutta taloon tuo osaltaan älylukitus. Nämä ovat pieniä, mutta nykyaikaan kuuluvia, arkea sujuvoittavia juttuja, Nina toteaa.

Autopaikoitukset tulevat sijaitsemaan erillisillä pysäköintitonteilla kortteleiden ympärillä, joten piha-alueet ovat rauhallisen autottomia.

Valoisa avonainen olohuone-keittiö, jossa on kaksi isoa ikkunaa ja parvekkeelle johtava lasiliukuovi.
57,5 m2 saunallinen kolmio (Havainnekuva, Lakea pidättää mahdollisuuden muutoksiin)


Omannäköistä asumista ensimmäisestä päivästä alkaen

Norolanneidosta asunnon tarpeeksi aikaisessa rakentamisen vaiheessa hankkineet voivat vaikuttaa uuden kotinsa sävyihin ja materiaaleihin valitsemalla mieleisensä kokonaisuuden eri maalivaihtoehdoista, lattiapintamateriaaleista, laatoista ja keittiökalusteista. Näin muuttamaan pääsee heti alusta lähtien oman näköiseen kotiin.

Norolanneidon rakentamisen aloituksessa tähdätään syksyyn 2021, talon valmistumisen tällöin sijoittuessa arvioidusti noin vuoden päähän syksyyn 2022. Viehättävä Norolanneito nousee alueelleen yhtenä ensimmäisistä taloista tarjoten aivan erityistä asumisen mukavuutta ja laatua. Kiinnostuitko? Ota yhteyttä niin kerromme lisää!


Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi