Kipaisten kerrostalokaksiosta pihasaunaan Vaasan Vöyrinkaupungissa

Blogi

Kipaisten kerrostalokaksiosta pihasaunaan Vaasan Vöyrinkaupungissa

Laivakatu kuuteen Vaasan Vöyrinkaupungissa rakennetaan ensi vuoden aikana uusi nelikerroksinen, hissillinen omistusasuntotalo. Sen erikoisuutena tulee olemaan pihalta löytyvä saunarakennus. Lähdin mielikuvamatkalle kurkistamaan talon kaksioihin sekä pihasaunaan.
 

Vöyrinkaupungissa on tunnelmaa

 
En itse tunne entuudestaan Vöyrinkaupungin aluetta, joten pyydän Lakean asuntomyyjä Katariina Heinuaa kertomaan siitä. Millaiseen seutuun uusi talo istutetaan?

“Vöyrinkaupunki on käytännössä kasvanut jo kiinni Vaasan keskustaan, mutta on siitä huolimatta säilyttänyt oman rauhallisen henkensä”, kuvailee Katariina.

“Alue on vanhaa puutalokorttelia ja siellä on matalia rakennuksia. Asunto Oy Vaasan Laivakatu sijaitsee kivenheiton päässä keskustasta ja juna-asemasta, mutta Vöyrinkaupungin alue on kuitenkin paljon keskustaa lämminhenkisempi ja helposti lähestyttävämpi. Asfalttiviidakon sijasta siellä saa ympärilleen puistomaisen korttelihengen.“

 

Vöyrinkaupungin syksyistä tunnelmaa

 

Kurkistus talon kaksioihin

 
Laivakadulle rakentuvassa talossa on vielä vapaana 46 m2 ja 45 m2 kaksioita. Niissä on kaikissa lasitetut parvekkeet ja suuremmissa asunnoissa oma sauna. 45 m2 asunnoissa saunan tilalla on arkea helpottava vaatehuone.

Jos voisimme jo astua kaksioihin sisälle, vastaamme tulisi vaaleita, moderneja sävyja ja toimiva pohjaratkaisu. Maltillinen sävymaailma on suunniteltu sopimaan moneen makuun, mutta tulevat asukkaat voivat myös pyytää rakennusvaiheessa muutoksia koteihinsa.

“Asukas voi vaikuttaa kotinsa pintamateriaaleihin, kuten kaappien ja laminaattilattian väriin, tehosteseiniin sekä laattojen väreihin”, Katariina luettelee.

“Liikkeellä tulee vain olla ajoissa, jotta muutostyöt voidaan toteuttaa”, hän ohjeistaa.

 

Alustava havainnekuva 46 m2 kaksion kylpyhuoneesta

 

Saunailta kotipihalla

 
Alueen vanhoilla puutaloilla on tyypillisesti ollut pihasaunoja ja se pidettiin mielessä myös uutta taloa ja sen piha-aluetta suunniteltaessa. Vaikka tontille rakentuu moderneja koteja, haluttiin talon istuvan kauniisti ympäristöönsä. Pihasauna astui tässä vaiheessa suunnittelupöydälle.

“Pihalle rakennetaan perinteisen näköinen saunarakennus, jossa on sisään astuttaessa ensin oleskelutila ja pieni keittiö”, Katariina kertoo. “Peremmältä löytyvät sitten pukuhuone, suihkut sekä WC- ja sauna.”

Kodikas 25 asunnon taloyhtiö pihasaunoineen tulee varmasti sulautumaan hyvin alueen korttelihenkeen. Talon asukkaat voivat vaikka kipaista keskustassa asioilla ja palattuaan kotiin napata kylpytakin sekä -pyyhkeen kainaloonsa ja tassutella pihan halki saunaan.

Talvella raikas pakkasilma saa saunan jälkeen ihon höyryämään ja kesäiltojen valoisuus ja pihan vihreys luovat aivan oman tunnelmansa saunojille. Ja kaikki tämä aivan Vaasan keskustan kupeessa!

Laivakadun vaatehuoneellisen näppärä kaksio

 

Rakennustyöt polkaistaan pian käyntiin

 
Laivakatu kuudessa sijaitsee tällä hetkellä vanha vuokratalo, jonka paikalle uudet kodit rakennetaan. Purkutöiden jälkeen rakentaminen päästään aloittamaan tulevan vuoden alussa ja uusien asuntojen arvioidaan olevan muuttovalmiita vuoden 2020 tammikuussa.

Asunto Oy Vaasan Laivakadun kaksioiden ennakkomarkkinointihinnat ovat jo löydettävissä Lakean verkkosivuilla ja myös talon ennakkomarkkinointiesite tekee niille seuraa marraskuun alkuun mennessä.

Onko ajatuksissasi uuden kodin hankkiminen Vaasasta? Laivakadun kodit ovat taatusti yksi ihastuttava vaihtoehto!

 

Elisabet

 

As Oy Vaasan Laivakadun kaksioiden ennakkomarkkinointihinnat ja pian myös ennakkomarkkinointiesite löytyvät täältä

Kiinnostuitko? Lisätietoa kohteesta saat asuntomyyjä Katariina Heinualta, puh 040 826 3635 tai katariina.heinua@lakea.fi

 

Monipuolinen laivapuisto sijaitsee kahden korttelin päässä Laivakadulta