Kohti Kalevan kisoja – Treenaatko kotona, Niklas Loukola?

Blogi

Kohti Kalevan kisoja – Treenaatko kotona, Niklas Loukola?

Kuulantyöntäjä Niklas Loukola teippaa sormensa ennen jokaisia treenejä. Ne ovat mörssärin haavoittuvin kehonosa, jos kohta räjähtävässä lajissa vähän kaikki on koetuksella.

”Nivelet ovat jo nyt rikki”, 26-vuotias urheilija sanoo. ”Kuula on laji, joka käy sormiin eniten. Ne ovat haavoittuvin osa kroppaa. Koetankin harjoittelussa vahvistaa sormia.”

Suoritusten videointi on olennainen osa kuulantyöntäjän treenejä.

”Toisaalta kyllä sen itsekin tietää, milloin työntö lähti hyvin ja milloin ei”, Loukola sanoo.

Niklas Loukola asuu aivan Seinäjoen keskustassa, mistä hänellä on näppärä matka ammattikorkeakoululle opintoihin. Loukola valmistuu tänä keväänä rakennustekniikan insinööriksi.

”Seinäjoella on hyvät treenimahdollisuudet. Harjoittelen pääasiassa Urheilutalolla ja Elisa monitoimihallilla. Kotona en kauhean paljoa tee treenejä. On minulla siellä jumppamatto, muttei juuri mitään kuntoiluvälineitä. Kun asuin vielä vanhempieni luona, oli kotona punttisali. Se oli tosi kätevää salitreenin kannalta. Mutta nyt keskustassa asuessa kaikki on lähellä.”

Suomenmestaruuskisoilta eli Kalevan kisa -tapahtumalta Loukola odottaa paitsi tietenkin hyviä kuulatuloksia ja -sijoituksia, myös kollegoiden tapaamista.

”No eihän kisassa tietenkään kovin paljoa ennätä jutella, mutta on se silti myös sosiaalinen tapahtuma meille urheilijoille. Isot kisat voivat olla monen kanssa ainoita tilaisuuksia tavata. Muutoin pidän muiden kuulantyöntäjien kanssa yhteyttä esimerkiksi Facebookin kautta. Kuulantyöntäjillä on keskenään tosi hyvät ja leppoisat välit. Kyllä siellä kuularingin ulkopuolella vitsit lentävät, vaikka tosissamme kilpailemmekin.”

Lakea on Kalevan kisat 2017 -tapahtuman pääyhteistyökumppani. Kisat järjestetään 20. – 23.7. Seinäjoella. Lakea seuraa kilpailijoiden valmistautumista.