Kuopion Saaristokaupunki ohoi, Omaksi-asuntoja näkyvillä!

Blogi

Kuopion Saaristokaupunki ohoi, Omaksi-asuntoja näkyvillä!

Kuopion Lakeanhelmi rakentuu Kaivannonlahdelle, keskelle uniikkeja järvimaisemia. Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen toteaa reitin sinne upeiden siltojen kautta olevan yksi Suomen kauneimmista. Lähdin Ninan juttusille tutuakseni alueeseen, taloon ja sen Omaksi-asuntoihin.

”Kuopion Saaristokaupunki on ideaali kotipaikka luonnon läheisyyttä arvostavalle, urheilevalle, koiran omistajalle sekä esimerkiksi onkimisesta ja veneilystä nauttivalle”, Nina listaa. ”Siellä valloittaa sekä maan että Kallaveden!”

Alue on luonnonläheinen ja rauhallinen, kaupungin palvelujen ollessa kuitenkin  nopeiden yhteyksien päässä. Kuopion torille Lakeanhelmestä on matkaa Saaristonkatua pitkin vain 5 kilometriä ja sinne pääsee talolta myös bussilla alta 15 minuutissa. Bussilinjat  liikennöivät tiuhaan tahtiin keskustan ja Saaristokaupungn välillä aamuvarhaisesta lähes puoleen yöhön asti.

 ”On tätä päivää asua keskustan ulkopuolella huolettomasti kerrostalossa, ilman lumitöiden, ruohonleikkuun ja omakotitaloon liittyvien korjausten tarvetta”, Nina toteaa.

Nina paljastaa myös itse asuvansa järven läheisyydessä.  ”Jäälle on ihan parasta mennä kauniilla ilmalla”, hän kertoo. ”Siellä vilkas koirani Vanilja melkein sekoaa innosta frisbeen perässä juostessaan”, Nina jatkaa nauraen.

Lakeanhelmi nousee Kaivannonlahdelle, Saaristonkadun läheisyyteen

Kauniita yksiöitä, kaksioita ja kolmioita

Koteja Kuopion Lakeanhelmestä löytyy 27,5 m2 yksiöstä 61 m2 kolmioon. Kauniin vaaleassa, kuusikerroksisessa talossa tulee olemaan yhteensä 42 asuntoa, joiden rakennustyöt aloitetaan jo tänä keväänä maalis- huhtikuun taitteessa.

Pienimpiä yksiöitä lukuunottamatta asuntoihin voi niin halutessaan asennuttaa kalustesaunan, tai käyttää sen viemän tilan muuhun kylpyhuoneessaan – tulevalla asukkaalla on näin vapaus valita itselle sopivin vaihtoehto.

Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke, joka pidentää tilan käyttöaikaa pitkälle syksyyn ja aloittaa parvekekauden vastaavasti aikaisemmin keväällä.

Suuret ikkunat päästävät vaaleansävyisiin asuntoihin paljon luonnonvaloa ja taloa ympäröivät maisemat sulautuvat osaksi kotien sisustusta.

”Lakeanhelmeen tulee hienot parvekkeet ja julkisivu; tyylikkäät ja uuteen miljööseen hyvin sopivat”, Nina kuvailee.

Asuntojen arvioitu valmistuminen sijoittuu kevääseen 2020. ”Lakealla on myös muita suunnitelmia Lakeanhelmen lähialueelle”, Nina raottaa tulevaa jo tässä vaiheessa.

Havainnekuva Lakeanhelmen valoisasta 45 m2 kaksiosta

Jo toinen Omaksi-talo Kuopiossa

Lakeanhelmi tulee olemaan Lakean Omaksi-rahoitusmallilla tehty ja se avaa aivan uudenlaiset mahdollisuudet vastavalmistuneesta omasta asunnosta haaveileville. Lakeanhelmen asuntoon pääsee kiinni jo kymppitonnilla.

Riskittömyys ja helppous ovat Omaksin valttikortteja ja malli sopii varsinkin niille, jotka eivät voi tai halua ottaa suurta asuntolainaa.

”Lakean ensimmäinen Kuopion Omaksi-talo Pihlajalaaksossa otettiin tosi hyvin vastaan”, Nina kertoo.

Mutta mistä Omaksi-rahoituksessa on oikeastaan kyse?

Esimerkiksi Lakeanhelmen neljännen kerroksen 45 m2 kaksion maksut muodostuvat näin:

  • Asunnon myyntihinta, eli Omaksi-maksu on Lakeanhelmessä 7% asunnon kokonaishinnasta, tämän kaksion kohdalla se on 10 061 €. Omaksi-maksu tulee suorittaa ennen asuntoon muuttoa.

  • Asunnon kokonaishinta, eli velaton hinta on 142 650 €

  • Kuukausittain maksettava kokonaisvuokra on 655,88 €. Se koostuu hoitovastikkeesta ja rahoitusvastikkeesta. Rahoitusvastike sisältää lainanlyhennysosuuden, jolla asukas kerryttää asuntoa itselleen jokainen kuukausi etukäteen tehdyn suunnitelman mukaisesti. Vuokraan voi hakea tarvittaessa asumistukea Kelalta.

  • Omaksi-sopimus tehdään 20 vuodeksi, jonka kuluttua asunnon kokonaishinnasta on jäljellä maksettavaa 40 %., eli lunastushinta.

  • Kun Omaksi-asunnon hankkinut lunastaa asuntonsa loppuosuuden omakseen, hänen maksamansa Omaksi-maksu ja kuukausittain vuokran yhteydessä suorittamat lainan lyhenykset lasketaan hänen edukseen kauppahinnassa.

  • Loppusuorituksen jälkeen asunnosta tulee aivan tavallinen omistusasunto.

Omaksi-asuntonsa voi  jälleen- tai alivuokrata ja asunnon voi myös halutessaan myydä itse tai välittäjän kautta koska tahansa. Myytäessä kauppaan sisältyy asunnon lisäksi siihen kuuluva rahoitusmalli.

Omaksi-asunnon etu on myös se, että sen sopimusta tehdessään ei menetä ASP-tiliään ja ensimmäisen asunnon ostajan varainsiirtoverovapautta. Niitä voi halutessaan käyttää johonkin toiseen asuntoon.

Ensimmäinen silmäys talon raikkaan vaaleaan julkisivuun

Ota Saaristokaupunki (ja) Omaksi!

”Kuopion Saaristokaupunki on kuin kaupunki kaupungin sisällä”, Nina kuvailee. ”Alueen kylämäinen tunnelma kaikkine palveluineen ja sijainti upeine maisemineen tekee siitä uniikin paikan asua.”

Kaivannonlahdenkatu 4:ään rakentuvat  Lakeanhelmen Omaksi-asunnot antavat puolestaan mahdollisuuden päästä oman kodin omistajaksi ilman suurta asuntolainaa, turvallisesti aluksi vuokralla asuen.

Lakeanhelmessä yhdistyy upeat kotikulmat ja huoleton asuminen Omaksi-kodissa. Saaristokaupungista kuullaan pian lisää!


Elisabet

Täältä löydät lisätietoa Lakeanhelmestä sekä asuntojen hinnat

Lue myös blogi ”Omaksi-asujana olet asuntosäästäjä, joka asuu vuokralla”

Lisätietoa Lakeanhelmestä antaa mielellään Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen, puh. 050 471 7029 tai nina.huovinen@lakea.fi