Lakealaiset esittelyssä, osa Jonna

Blogi

Lakealaiset esittelyssä, osa Jonna

Viime kesänä Jonna Yli-Torkko huhki esittelijänä Lakean asuntomessutalo Mäihässä. Hyvin tehty kesätyö poiki lisää työtä Lakealta.

Kuka olet ja mitä teet Lakealla?
Olen Jonna Yli-Torkko, toimin Lakean Seinäjoen toimipisteessä vuokravälittäjänä ja myyntineuvottelijana. Aloitin huhtikuussa, ja pestini kestää näillä näkymin elokuun loppuun.

Miten päädyit työhösi?
Olen koulutukseltani liiketalouden tradenomi. Koulutus valmistaa monenlaiseen, ja asuminen on kiinnostanut minua aina. Viime kesänä hain ja pääsin Lakean asuntomessukohteen asuntoesittelijäksi, ja silloin Lakea työpaikkana tuli tutuksi. Vaikka suurin osa työstä toki tehtiinkin messuilla. Koin, että lakealaiset ovat rentoa porukkaa.
Tuon kiinnostavan kesätyön jälkeen innostuin hankkimaan kiinteistönvälittäjän LKV-tutkinnon ja teinkin kiinteistönvälittäjän työtä tovin. Kun työ päättyi, meilasin heti Lakealle ja kysyin olisiko minulle tarvetta. Myöntävä vastaus tuli tosi nopeasti. Oli kiva tulla tänne tuttujen ihmisten pariin. Usein uudessa työpaikassa on kaikenlaista alkujännitystä, mutta tänne tullessa ei.

Millaista vuokravälittäjän työ Lakealla on?
Suurin osa työpäivistä kuluu sähköposteihin ja puheluihin vastaillessa. Aika usein tänne toimistollekin asiakkaita piipahtaa, kun toimisto on näin keskeisellä paikalla keskellä kaupunkia. Hoidan siis asukkaiden asioita: asuntohakuja, vuokrasopimuksia, muuttoja – kaikkea siihen liittyvää yhteydenpitoa ja paperityötä. Keväällä on kiireistä, kun asukkaita lähtee ja uusia tulee esimerkiksi koulujen loppuessa paljon.
Kesällä hyppään hetkeksi myös myyntineuvottelijan saappaisiin. Odotan sitäkin innokkaasti.

Mikä on työssä parasta?
Joka päivä on aikamoista tasapainoilua, että muistaa hoitaa kaikki asiat oikeaan aikaan. Pitää sietää se, että samanaikaisesti on monta erilaista hommaa kesken. Minä pidän siitä, että tapahtuu paljon ja saa oikein pohtia, miten asiat hoituvat ajallaan. Haastava työ on motivoivaa. Työpöytäni ja tietokoneen ruutu on usein täynnä muistilappuja, joita sitten yksitellen rutistelen roskikseen sitä mukaa, kun työ on tehty. Tylsää hetkeä ei ole.

Millaisia jatkosuunnitelmia sinulla on?
Haluaisin työskenellä asumisen parissa jatkossakin. Lakealla on paljon mahdollisuuksia, täällä voi tehdä alaan liittyen oikeastaan mitä vain. Olisi mukavaa, jos voisin jatkaa täällä.

Mitä harrastat työn vastapainoksi?
Harrastan sisustamista. Olen siitä kovin kiinnostunut, ja nyt kun avopuolison kanssa asummme uudessa kodissa, sisustamista riittää. Asuntomessuillakin jaksoin kierrellä kohteesta toiseen vapaa-ajalla useaan otteeseen, vaikka olin siellä myös töissä.