Lakealaiset lähtöviivalle Helsinki City Runissa lauantaina

Blogi

Lakealaiset lähtöviivalle Helsinki City Runissa lauantaina

Lakea Running Team on saanut riveihinsä kaikkiaan kahdeksan innokasta juoksijaa ja lisäksi monta messevää kannustajaa. Lakealaiset ovat harjoitelleet yksin ja yhdessä Helsinki City Run -tapahtumaa eli puolimaratonia varten. Kuinka käy lauantaina 13. toukokuuta? Pääsevätkö kaikki maaliin reilun 21 kilometrin jälkeen?

Leena Wiltshear, Lakean johdon assistentti, on yksi tiimin juoksijoista. Kerrotko omasta liikunta- ja juoksutaustasi, Leena?
Olen harrastanut juoksua omaksi ilokseni muutaman vuoden. Tämä on ensimmäinen kerta, kun osallistun juoksutapahtumaan. On mukavaa, kun on jokin tavoite. Se kannustaa lähtemään lenkille säällä kuin säällä. Oheisharjoitteluna olen innostunut kovasti joogasta. Teen joogaharjoituksen lähes päivittäin. Jooga vahvistaa ja huoltaa kehoa ja auttaa pysymään kiinni hetkessä. Myös hengitysharjoituksista on ollut selvästi hyötyä myös juoksuun.
Juoksusta ja joogasta on tullut suosikkilajejani. Parasta niissä on, että niitä voi harrastaa missä ja milloin vain.

Miten puolimaraton-tapahtumaan valmistautuminen on näkynyt työpaikalla
Treenikuulumisia on vaihdettu kahvipöydässä ei-juoksijoiden mielestä jo kyllästymiseen asti.  Kokeneemmat juoksijat ovat antaneet todella arvokkaita vinkkejä treeniin ja itse tapahtumaan. Olemme myös saaneet treeniapua Seinäjoen Seudun urheilijoiden yleisurheiluvalmentaja Ari Koivistolta. Häneltä ainakin minä sain hyviä tekniikkavinkkejä. Muutama asia jäi mieleen, ja olen yrittänyt noudattaa niitä harjoituksissa.

Millä mielellä joukkueenne on lähdössä lähtöviivalle?
Kukaan meistä ei taida ottaa itseään tai juoksua liian vakavasti. Kaikki ovat mukana siksi, että nauttivat juoksemisesta. On kiva lähteä porukassa. Meillä on tapahtumassa hienot Lakean edustuspaidat päällä, tietenkin. Olemme etukäteen puhuneet, että Anders (Lakean Kokkolan-toimiston vuokravälittäjä) olisi meillä jäniksenä.

Mikä on oma tavoitteesi kisassa?
Tavoite on ylittää maaliviiva hymyssä suin. En ole asettanut aikatavoitetta, mutta konkarit ovat sanoneet, että tavoitteellisuus iskee lähtöalueella, kun ollaan lähdössä liikenteeseen tuhansien muiden juoksijoiden kanssa. Katsotaan!

leena_joogaa