Mutkaton vuokranantaja tekee Katariinalle kodin

Tutustu vuokralaisen näkökulmaan Lakeasta.

Blogi

Mutkaton vuokranantaja tekee Katariinalle kodin

Cicca-kani tapittaa söpöillä pupunsilmillään televisiossa välkehtivää X-Factoria ja siellä laulavaa Saara Aaltoa. Tai ehkä se vain nauttii emäntänsä Carita Seppälän rapsutuksista. Pupu Cicca, tytär Carita ja perheen äiti Katariina Söder-Kultalahti istuvat kotisohvallaan Seinäjoen Kivistössä, ja nauttivat viimeisistä seesteisistä päivistä ennen muuttoa. Aivan pian on tulossa lähtö, mutta vain viereiseen taloon.
”Halusimme täältä neljännestä kerroksesta maantasoon, jotta saisimme pienen takapihan. Muuta syytä muuttoon ei ole. Kolmio on meille sopivan kokoinen koti, ja olemme viihtyneet tällä alueella ja näissä uusissa taloissa tosi hyvin”, Katariina Söder-Kultalahti sanoo.

Perhe asuu Lakea Oy:n Tervasviidassa. Kohteen kaksi kerrostaloa tunnetaan värikkäistä parvekkeistaan.

Äiti ja tytär ovat asuneet vuokralla myös muilla vuokranantajilla, mutta Lakea vuokraisäntänä tuntuu reilun kahden asumisvuoden jälkeen parhaimmalta.

”Asiointi on ollut tosi mutkatonta. Kun ensi kerran laitoin Lakealle sähköpostia, että etsiskelen tämänkokoista kotia, sain melkein heti puhelinsoiton. Pian menin katsomaan asuntoa ja vuokrasopimus tehtiin saman tien. Nyt kun sain päähäni, että haluaisin muuttaa maantasoon, asunto naapuritalosta järjestyi tosi nopeasti. Tuntuu kivalta, että asioin aina yhden ja saman ihmisen kanssa. Britan (Korkia-aho) kanssa asiat hoituvat. Hintataso on mielestäni sama kuin Seinäjoella yleensäkin, mutta laatu on huippua. On se nyt ihan eri asia asua uudessa tai uudehkossa asunnossa. Nämä ovat myös ihanan persoonallisia”, Söder-Kultalahti sanoo ja näyttää avokeittiön mustaksi maalattua tehosteseinää.

Miksi muutto pihan toiselle puolelle sitten tuli ajankohtaiseksi? Neliöt eivät juuri muutu, tulevakin koti on kahden makuuhuoneen ja tilavan tupakeittiön huoneisto.
”Me hankimme koiran. Ehkä englanninbulldogin tai amerikanakitan. Sen takia pitää olla piha”, Carita Seppälä sanoo. ”Melkein kaikilla täällä on koira. Lenkkimaastot ovat hyvät ja koirapuistokin on ihan vieressä”, äiti säestää.

Lähihoitajaksi pian valmistuva Katariina Söder-Kultalahti viihtyy Kivistö-Kasperin alueella. Keskustaan on lyhyt, mutta myös omalla alueella on kaupat ja muut palvelut. Kolmasluokkalainen Carita kävelee kouluunsa.

Lyhyt muuttomatka Tervasviidan A-talosta B-taloon mietityttää. Muuttoautoa ei kannata tilata.
”Nokkakärryillä ja kantamalla. Itse asiassa tulevassa kodissamme asuu nyt omakotitaloon muuttava ystäväni, joten voimme sumplia muuton keskenämme. Kaikkea ei tarvitse viedä saman päivän aikana.”