Odotettu uusi vaihtoehto myös omakotitaloasumiselle Vaasassa

Blogi

Odotettu uusi vaihtoehto myös omakotitaloasumiselle Vaasassa

Melaniemeen lähdetään pian rakentamaan uutta Lakean kerrostaloa. Nimensä mukaisesti Sammallehdossa asutaan arvostetulla luonnonläheisellä paikalla, mutta kuitenkin lähellä kaikkia arjelle olennaisia asioita. Talo tarjoaa kevyen kynnyksen myös omakotitalosta kerrostalopuolelle asuntokokojensa ja hintansa puolesta. Tutustutaanpa tarkemmin!

Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua kertoo Sammallehdon kanssa samalla tontilla sijaitsevan, kesällä 2021 valmistuneen puukerrostalo Viherlehdon saaneen paljon kiinnostusta. Tämä komea Lakean Omaksi- ja vuokra-asuntoja sisältävä talo on nyt täynnä ja vuokralla oleviin asuntoihin on muodostunut jopa jonoa.

Viherlehdon asukkaat ovat tuoneet Lakean tekemässä kyselyssä esille Melaniemen rauhallisuuden ja luonnonläheisyyden. Samalla he arvostavat lyhyitä ja sujuvia matkoja niin ruokakauppoihin, työpaikoille kuin valtaväylille.

Sammallehdosta hurauttaa helposti myös polkupyörällä niin läheiseen Liisanlehtoon, kuin esimerkiksi metsän halki johdattelevaa Kipinäkujaa pitkin Aaltopuistoon. Viiden kilometrin matka keskustaan taittuu fillaroimalla noin 20 minuutissa.

– Nyt lähdemme jatkamaan seuraavalla hankkeella, seuraten alkuperäistä ajatusta tehdä tontille erilaisia taloja. Näin saamme luotua monimuotoisen asuinkorttelin, jossa toteutuu vaihtoehtojen paletti, Katariina kuvailee osoitteessa Mittarikatu 1 sijaitsevan pihapiirin suunnitelmia.

– Sammallehto edustaa perinteisempää betonielementti-kerrostalorakentamista. Sen kohdalla on pyritty peilaamaan tontille nousseen ensimmäisen talon arkkitehtuurista maailmaa julkisivujen osalta, kuvailee puolestaan Lakean projektipäällikkö Ari Nyman.

Viisikerroksisen Sammallehdon ulkonäköön vaikuttava erityispiirre on talon kotoisan oloinen harjakatto. Talon valkoisten betoniseinien uritukset tekevät julkisivusta kauniin eläväisen.

Tontti on vuokrattu Vaasan kaupungilta ja se jaetaan kolmen talon kesken hallinnanjakosopimuksella. Pihapiirin kolmas, niin ikään Lakean rakennuttama asuintalo, nousee tontille tulevaisuudessa.

 

Valoisa, vaaleilla sävyillä sisustettu olohuone-keittiö -tila.
Havainnekuva Sammallehdon 60,0 m² saunallisesta kolmiosta.

Toimiva koti Sammallehdon suojissa

Sammallehtoon tulee monen kokoisia ja -näköisiä asuntoja – koteja moneen makuun ja tarpeeseen siis. Asuntojen koot sijoittuvat tehokkaasti suunniteltujen yksiöiden ja 93 m² neljän huoneen kotien välille. Fiksut ratkaisut ja huolellinen suunnittelu mahdollistavat maltilliset neliöhinnat.

– Sammallehdossa on reilun kokoisia koteja, joissa on paljon kaapistoja sekä isommissa asunnoissa omat saunat, Katariina kuvailee.

Hän kertoo talon olevan suunniteltu erityisesti pitkäaikaiseen, mukavaan asumiseen ja siihen on helppo siirtyä niin sijaintinsa kuin asuntojen kokojen puolesta myös esimerkiksi omakoti- tai rivitalosta.

Sammallehdon yhteiset tilat sisältävät myös harrastehuoneen sekä tilat polkupyörien säilytykseen. Jokaiselle asunnolle kuuluu lisäksi oma varasto.

– Harrastetila tarjoaa paikan puuhastella, on sitten kyse pyörän renkaan vaihtamisesta, suksien voitelusta tai vaikkapa rakkaasta tuunausprojektista. Haluamme varmistaa, että kerrostalo antaa mahdollisuudet myös tällaiselle toiminnalle, Katariina kertoo.

Asunnoissa on vakiovarustuksena astianpesukoneet ja sälekaihtimet. Kodit lämpiävät miellyttävällä kaukolämpöön liitetyllä lattialämmityksellä ja vieraiden sisäänpääsyä asukkaat voivat ohjata asunnoista löytyvällä ovipuhelimella.

– Rappukäytävän ala-aulaan tulee myös Lakean digitaalinen näyttötaulu, jolla näytetään pääasiallisesti ajankohtaisia tiedotteita sekä huoneistoluettelo. Isännöitsijä vastaa taulun päivittämisestä, Ari kertoo.

 

Iso makuuhuone, jonka yksi seinä on maalattu punertavalla tehostevärillä ja jossa on paljon kaapistoja.
93,0 m² saunallisessa neljän huoneen asunnossa on huomioitu säilytystilan tarve.

Omanlainen tunnelma syntyy sisustuksella

Sammallehdon asunnot on suunniteltu harkiten mahdollisimman hyviksi ja toimiviksi. Jos tulevaan kotiinsa toivoo jonkun erityisen tai isomman rakenteellisen muutostyön, on se suunniteltava hyvissä ajoin jo talon ennakkomarkkinoinnin aikana ennen maalis-huhtikuuta 2022. Esimerkiksi kolmiosta on mahdollista tehdä iso kaksio yhden väliseinän poistamalla.

– Olemme ennakkomarkkinointivaiheen aikana joustavia muutoksiin, jos ne on vain teknisesti mahdollista toteuttaa. Alkuvaiheessa vapaana ovat parhaat asunnot ja tarjolla ovat myös parhaat muutostyömahdollisuudet, Katariina kertoo muutosten toteuttamisesta.

Talon tuleville asukkaille tarjotaan mahdollisuus omannäköiseen kotiin myös pintamateriaalien osalta. Hyvissä ajoin asunnon hankkineet voivat valita kotinsa pinnat neljästä erilaisesta tyylisuunnasta. Materiaali- ja sävykokonaisuuksiin on valittu mukaan klassisten vaaleiden sävyjen rinnalle myös esimerkiksi ryhdikkäitä luonnosta haettuja värejä, kuten vaikkapa punajuurta.

– Asiakkaamme arvostavat värejä enemmän kuin koskaan aiemmin. Sammallehdon pintamateriaalivaihtoehdot ovat skandinaavisia ja luonnon läheisiä, mutta kuitenkin trendikkäimmillä, ajankohtaisilla sävyillä twistattuja, Katariina kuvailee.

 

Isoikkunainen olohuone-keittiö -tila, jossa yksi seinä on maalattu sammalenvihreällä tehostevärillä.
Käytännöllinen keittiön saareke osana valoisaa oleskelutilaa Sammallehdon neljän huoneen asunnossa.

Mukavasti Melaniemessä

Ari kertoo jo valmiin puukerrostalon, nyt sen viereen syntyvän Sammallehdon ja tulevaisuudessa näiden seuraksi nousevan kolmannen talon piha-alueen olevan jo hyvin pitkälle valmis; sen leikki- ja oleskelu sekä viheralueet tehtiin pääasiallisesti jo ensimmäisen talon yhteydessä. Sammallehdon rakennustöiden aikaan tontille lisätään pysäköintitila.

– Sammallehto on tonttinsa keskellä, eikä samalla tontilla olevien talojen lisäksi lähellä ole muita korkeita rakennuksia. Tontti rajautuu suoraan luontoon, mikä on kiva yksityiskohta, Ari toteaa.

Liisanlehtoon ja muille lähialueille on syntymässä uusia työpaikkoja ja siten uutta virtaa. Alueet kehittyvät ja monipuolistavat tarjontaansa nopealla vauhdilla. Eikä ihme. Sujuvat liikenneyhteydet mahdollistavat helpon ja nopean liikkumisen.

Sammallehto tarjoaa mahdollisuuden mukavaan asumiseen vastavalmistuneessa kodissa erityisesti heille, joiden sielu lepää lähellä luontoa, mutta jotka kuitenkin haluavat säilyttää mahdollisuuden poiketa vaivatta myös keskustassa. Kotien arvioitu muuttopäivä sijoittuu vuoden 2023 kesään.

Olisitko sinä yksi Sammallehtolaisista?

 

Lisätietoa Asunto Oy Vaasan Sammallehdon kodeista:

Katariina Heinua
asuntomyyjä, Lakea Oy
puh. 040 826 3635
katariina.heinua@lakea.fi

 

Ota yhteyttä ja liity ennakkovaraajalistallemme, niin saat ensimmäisenä tiedon, kun kohde tulee ennakkomarkkinointiin tammikuussa!

 

 

Lakea Oy on luotettava ja turvallinen asumisen ammattilainen – suunnittelusta rakennuttamiseen, asuntojen myynnistä ja vuokrauksesta isännöintiin. Panostamme kestävien asumismuotojen ja asumista helpottavien palvelujen kehittämiseen, josta esimerkkinä Lakea Omaksi®-kodit. Olemme myös puukerrostalorakentamisen edelläkävijä Suomessa. Haluamme vaikuttaa asumisen laatuun ja turvallisuuteen myös tulevaisuudessa, sillä asumisen monimuotoiset neliöt ovat osaamisemme ydin. lakea.fi