Odotus päättyy; Omaksi-asunnot saapuvat Järvenpäähän!

Blogi

Odotus päättyy; Omaksi-asunnot saapuvat Järvenpäähän!

Järvenpään Pajalaan rauhalliselle alueelle, kävelymatkan päähän keskustasta, lähdetään pian rakentamaan avaria Omaksi-asuntoja. Millaisia koteja tähän 7-kerroksiseen taloon on tulossa? Entä mikä Omaksi-asuntorahoitusmalli on ja kenelle se sopii? Tutustutaan!

Osoitteessa Pajalantie 23 D päästään maaliskuun 2022 aikana aloittamaan Omaksi-talon rakennustyöt. Tässä Lakean rakennuttamassa kerrostalossa tullaan asumaan mukavan väljästi; sen 40:nen asunnon joukossa on koteja yksiöistä aina 84 m² neljän huoneen asuntoihin.

– Nykyään rakennetaan paljon tehoneliöitä, mutta tässä talossa huoneistokoot ovat erityisen tilavia, kertoo Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide.

Kotien reilut neliöt mahdollistavat tarpeen mukaan myös etätyöpisteen sijoittamisen toimivaksi osaksi muuta sisustusta.

– Yksiöt ovat reilua 30 neliötä ja kaksiot 47,5–50,0 m² välillä. Pajalantien isoimman kolmion kokoiset asunnot ovat normaalisti nykyään jo neljän huoneen asuntoja. Tämän talon kohdalla olemme peruuttaneet pois tehoneliöitten ajattelutavasta, Pirjo kuvailee.

Kaikissa asunnoissa tulee olemaan myös lasitettu parveke lisätilaa tuomassa.

 

Kolmion pohjakuva, jossa nostetaan esille erityisesti erillinen keittiötila, vaatehuone, sauna sekä lasitettu parveke.
77,5 m² toimiva kolmio on suunniteltu erillistä keittiötilaa arvostaville.

Omanlaisia koteja uudessa korttelissa

Lakean talon kanssa samalle tontille nousee yhtenäinen, yhteensä 7 rakennuksen rivi eri rakennuttajien taloja. Mielenkiintoisella korttelikokonaisuudella on yhteispiha, jossa sijaitsee leikki- ja oleskelualueita.

– Kortteliin tulee hyvä kombinaatio eri tyylisiä asumismuotoja; vuokra-, vapaarahoitteisia- ja Omaksi-asuntoja. Monen tyyppisiä koteja siis, Pirjo iloitsee.

Lakean rakennuttaman talon ensimmäiseen kerrokseen tulee kerhotila, jonka yhteydessä on myös saunaosasto. Ne yhdessä ison pihan kanssa luovat hyvän pohjan yhteishengen syntymiselle esimerkiksi talkoiden, lasten pihatapaamisten tai vaikkapa yhteisen liikunnan tai muun harrastuksen merkeissä.

Lakean tapaan Pajalantie 23 D:n asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys, joka on erityisen miellyttävä talviaamuisin sängystä riistettyjen jalkojen alla. Lattiamateriaalina kodeissa on parketti.

Muuttopäivänä uunituoreet kodit voivat myös olla kunkin asukkaan makuun jo valmiiksi viimeisteltyjä. Asunnon hyvissä ajoin rakentamisen aikana varanneet voivat vaikuttaa kotinsa pintamateriaaleihin esimerkiksi lattian, keittiön työtasojen ja kylpyhuoneen laattojen osalta.

Suunnittelun avuksi Lakea tarjoaa neljä ammattisisustajan huolella kokoamaa laadukasta materiaali- ja sävypakettia, joista voi halutessaan valita myös ristiin omanlaisensa kokonaisuuden.

 

Havainnekuva pitkästä asuinkerrostalojen kokonaisuudesta, jonka edessä sijaitsee iso oleskelupiha.
Pajalantie 23D:stä on vain 1,2 kilometrin matka Järvenpään keskustaan.

Millainen Omaksi-asunto on?

Lakean kehittämä Omaksi-rahoitusmalli saa koko ajan enemmän suosiota uudenlaisena, kevyempänä tapana hankkia asunto. Se on vuodesta 2014 lähtien todistanut sopivansa hyvin monen ikäisille ja monenlaisiin elämäntilanteisiin. Omaksi-taloja on vuoden 2021 loppuun mennessä rakennettu yhteensä jo 19 ja Lakealla on uusia Omaksi-koteja niin rakenteilla kuin suunnitteluvaiheessa eri paikkakunnilla.

Pähkinänkuoressa Omaksissa on kyse tästä: asunnon ollessa rakentamisvaiheessa maksat vain 7% sen kokonaishinnasta. Tämän jälkeen asut kodissasi turvallisesti vuokralla maksaen lainanlyhennysosuutta kuukausittain vuokranmaksusi yhteydessä.  Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua (tällä hetkellä se on 20 vuotta) voit maksaa jäljellä olevan asuntosi hinnan loppusuorituksella, jonka jälkeen sinulla on hallussasi aivan tavallinen omistusasunto.

– Olen saanut puheluita esimerkiksi vanhemmilta ihmisiltä, jotka haluaisivat myydä vanhan asuntonsa tai talonsa, mutta eivät kykene myyntihinnalla hankkimaan uutta kotia. Moni heistä onkin tuonut esille Omaksin helppouden ja sen, miten muunlaiseen asuntoon ei olisi mahdollista muuttaa, ainakaan ottamatta suurta asuntolainaa. Omaksissa sen sijaan pääsee vain 7 % pääomalla kiinni vastavalmistuneeseen kotiin, Pirjo kiteyttää.

Omaksi-asunnon kohdalla voi siis unohtaa isot henkilökohtaiset asuntolainat. Asunnon voi myös laittaa vuokralle, myydä Omaksi-sopimuksineen kolmannelle osapuolelle tai luovuttaa takaisin Lakealle, jos oma elämäntilanne jossain vaiheessa kuljettaa toisaalle.

 

Havainnekuva valoisasta ja viihtyisästä olohone-keittiötilasta, jossa keittiökaapistojen värinä on näyttävä harmaa.
Havainnekuva Pajalantie 23D:n 50 m2 kaksiosta.

Järvenpäässä asutaan hyvin

Sinfoniataituri Jean Sibeliuksen kotikaupunki sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella ja myös Helsinki-Vantaan lentokenttä on vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

– Järvenpää on vireä pieni kaupunki ja sen keskusta kompakti. Kaikki palvelut kahviloita ja pitserioita myöten löytyvät tosi läheltä. Alueelta löytyy monipuoliset kulttuuri- ja liikuntapalvelut kaiken ikäisille, Pirjo kuvailee.

Pajalantie 23 D:n miljöötä Pirjo kuvailee rauhalliseksi ja avaraksi. Pientaloalueen kupeeseen syntyvä uusi kortteli sijaitsee vain reilun kilometrin päässä Järvenpään keskustasta ja juna-asemasta.

– Järvenpäässä voi asua pääkaupunkiseutua edullisemmin päästen kuitenkin junalla helposti Helsingin keskustaan puolessa tunnissa, Pirjo toteaa.

Viihtyisään Jäkeen valmistuu arvioidun aikataulun mukaan heinäkuussa 2023 upouusia asuntoja, jotka ovat monen hyvän asian summa – olisiko yksi näistä asunnoista sinun uusi kotisi?

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi