Riihimäelle rakennetaan uusia Omaksi-koteja – tällaisia ne ovat!

Blogi

Riihimäelle rakennetaan uusia Omaksi-koteja – tällaisia ne ovat!

Riihimäelle Peltosaaren keskustan puoleiselle reunalle rakentuva uusi talo tarjoaa monipuolisten Omaksi-asuntojen lisäksi mahdollisuuden asua niin palveluiden, hyvien kulkuyhteyksien kuin luonnonkin lähellä. Mutta mistä Omaksi-asunnossa on kyse? Selvitetään!

Kuusikerroksinen Asunto Oy Riihimäen Lakeansilta nousee keskustan kupeeseen osoitteeseen Väinö Sinisalon katu 3. Talon 35:n asunnon joukossa tulee olemaan monipuolisia koteja 30,5 m² yksiöistä aina ylimmän kerroksen 111,5 m² neljän huoneen asuntoon.

– Nykyään tehdään paljon niin sanottuja tehoneliöitä, mutta Lakeansillassa on eri kokoisia kaksioita ja kolmioita, joissa on tilaa myös esimerkiksi etätyöskentelyyn, Lakean asuntomyyjä Pirjo Heide kuvailee.

Pirjo kertoo Riihimäelle suunnitellulle Omaksi hankkeelle tulleen mukavasti kiinnostusta ja kyselyitä.

– Pidän tosi positiivisena asiana, että voimme nyt viedä eteenpäin tätä odotettua Omaksi-taloa, hän iloitsee.
 

Havainnekuva olohuoneesta, josta johtaa ovet parvekkeelle sekä makuuhuoneeseen.
Havainnekuva Lakeansillan ylimmän kerroksen 76,0 m2 kolmiosta. Sivun yläkuvana on 46,5 m2 kaksion havainnekuva. (Lakea varaa mahdollisuuden muutoksiin)

Mistä Omaksi-asunnossa on kyse?

Markkinoilla on tarjolla monenlaisia asumismuotoja ja haasteena voi olla löytää juuri se itselle sopivin. Nyt tutustutaan Omaksi-asuntoon, sillä sitä ei kannata jättää huomiotta!

– Omaksi-asunto sopii monen ikäisille ja monenlaisiin elämäntilanteisiin; ylipäätään kaikille heille, jotka haluavat elää vapaammin ilman isoa lainataakkaa harteillaan, Pirjo summaa heti alkuun.

Riskittömyys ja helppous ovatkin Omaksin kulmakiviä. Kaikki eivät halua ottaa tai heidän ei ole mahdollista saada pankista lainaa vastavalmistuneen, hyvällä paikalla sijaitsevan omistusasunnon hankintaa varten.

– Omaksi-asunto sopii hyvin esimerkiksi iäkkäämmille, jotka etsivät asumisen helppoutta myytyään pihatöitä ja kiinteistön huoltoa vaativan omakotitalon tai rivitalon. Omaksi tarjoaa mahdollisuuden hankkia laadukkaan asunnon, käteen jäädessä käyttörahaa myös muuhun elämään, Pirjo kuvailee.

Omaksi on myös vahva vaihtoehto perinteiselle vuokra-asumiselle. ”Miksi asua tavallisesti vuokralla, kun Omaksi-asunnossa voi samalla olla turvallisesti asuntosäästäjä”, moni on todennut. Omaksi-asunnot ovat olleet myös asuntosijoittajia kiinnostavia.

– Nuorien ja perheellisten Omaksi-asukkaiden näkökulma on toisinaan myös, että Omaksi-asunnossa rahaa säästyy pesämunaksi vaikkapa omakotitalon myöhempää ostamista varten. Omaksi-asunnon hankkinut ei menetä mahdollista ASP-tiliään ja ensimmäisen asunnon ostajan varainsiirtoverovapautta, Pirjo kertoo.
 

Omaksi pähkinänkuoressa:

 • Kun asunnon hankkii sen rakentamisvaiheessa, tulee sen kokonaishinnasta maksaa 7% Omaksi-maksuna.
 •  

 • Valmistumisen jälkeen Omaksi-asunnossa asutaan turvallisesti vuokralla, osan vuokrasta mennessä kuukausittain yhtiölainan lyhennyksiin.
 •  

 • Omaksi-sopimus on voimassa 20 vuotta, jonka jälkeen asuntoon kohdistuvasta alkuperäisestä lainasta on jäljellä noin 40 %.
 •  

 • Loppukauppahinnan suorituksen jälkeen asukkaalla on hallussaan aivan tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.
 •  

 • Omaksi-kotinsa sopimuksineen voi myydä tämän 20 vuoden aikana koska vain eteenpäin vapaaseen markkinahintaan tai luovuttaa takaisin Lakealle. Asunnon voi myös jälleen- tai alivuokrata.
 •  

 • Rakentamisen aikaan suoritettu Omaksi-maksu ja kuukausittain maksettu pääomavuokra lasketaan ostajan eduksi loppukauppahinnassa.

 

Valoisa olohuone-keittiö, josta avautuvat isot lasiovet parvekkeelle.
Lakeansillan 30,5 m2 yksiö. (Havainnekuva, Lakea varaa mahdollisuuden muutoksiin)

Riihimäellä kaikki on lähellä!

Riihimäen kohdalla voidaan puhua 15 minuutin kaupungin konseptista. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kaikki arjelle tärkeä on kävellen tai pyöräillen saavutettavissa 15 minuutissa. Riksussa pärjää hyvin myös ilman omaa autoa.

Reilun kilometrin säteellä Lakeansillasta sijaitsee päiväkoteja, kouluja ja ruokakauppoja. Monipuoliset liikuntamahdollisuudet Peltosaaren urheilukentillä ja -halleissa ovat miltei tien toisella puolella. Ja vaikka kaupungissa ollaan, löytyypä aivan vierestä myös Peltosaaren kosteikkoluontopolku.

Riihimäeltä on erinomaiset kulkuyhteydet myös hieman pidemmällä sijaitsevia määränpäitä ajatellen. Lakeansillalta on matkaa juna-asemalle puoli kilometriä ja matkakeskus sijaitsee alle kilometrin päässä.

– Helsingin keskustaan pääsee Riihimäeltä junalla 54 minuutissa, Lahteen 43:ssa ja Hämeenlinnaan 20:ssä. Tampereelle on noin tunnin matka, jos haluaa ajaa omalla autolla, Pirjo kuvailee.
 

Havainnekuva julkisivultaan tiiliverhoillusta kerrostalosta.
Riihimäen Lakeansilta tulee jakamaan suojaisan sisäpihan neljän muun kerrostalon kanssa. (Havainnekuva Lakeansillasta, Lakea varaa mahdollisuuden muutoksiin)

Lakeansillan asunnot lämpiävät kaukolämpöön liitetyllä miellyttävällä vesikiertoisella lattialämmityksellä. Kodit ovat tämän ansiosta myös osaltaan hieman helpompia sisustaa, huoneissa kun ei ole seiniin kiinnitettyjä lämmityspattereita.

Sisustamisen suunnittelun Lakeansiltaan muuttavat voivatkin aloittaa talon rakentamisen aikana jo reilusti ennen muuttopäivää.

– Asiakkaamme ovat pitäneet paljon tarjoamistamme monipuolisista materiaalivaihtoehdoista ja värimaailmoista. Niitä apuna käyttäen he voivat päättää miltä tuleva koti tulee pinnoiltaan näyttämään, Pirjo kertoo.

Minkä väriset keittiön kaapit ja niiden vetimet sekä keittiön työpöytätason sinä valitsisit kotiisi? Entä lattian ja kylpyhuoneen laatat? Tai seinien sävyt?

Asunto Oy Riihimäen Lakeansillan arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu kesäkuuhun 2023 – odotetut uudet Omaksi-asunnot ovat pian todellisuutta!

Haluaisitko kurkistaa Lakeansillan asuntovaihtoehtoja, pohjapiirustuksia ja hintoja? Löydät ne täältä kotisivuiltamme Lakeansillasta kertovan sivun alalaidasta.

 

Lisätietoa:

Pirjo Heide
asuntomyyjä YKV, LKV, KiAT, Lakea Oy
puh. 050 563 7779
pirjo.heide@lakea.fi