Täällä painottuvat mukavuus ja sujuva arki – Kuopion Kalla nousee osaksi Saaristokaupunkia

Blogi

Täällä painottuvat mukavuus ja sujuva arki – Kuopion Kalla nousee osaksi Saaristokaupunkia

Saaristokaupunkiin aletaan pian rakentaa komean kolmen talon kokonaisuuden valmiiksi täydentävää Asunto Oy Kuopion Kallaa. Siellä tullaan asumaan mukavasti monessakin mielessä. Nyt raotetaan talon (älylukollista!) ovea tulevaan ja vilkaistaan sisään!

Tässä Saaristokaupungin Kuopion keskustan puoleiseen päähän rakentuvassavaaleassa 6-kerroksisessa talossa tulee olemaan yhteensä 35 kodikkaan uudenaikaista omistusasuntoa. Niiden joukosta löytyy monenlaiseen elämäntilanteeseen sopivia koteja 30 m² yksiöitä 64,5 m² kolmioihin.

Kaivannonlahdenkatu 6:een rakentuva Kuopion Kalla jakaa laajan ja monipuolisen piha-alueen niin ikään Lakea Oy:n rakennuttamien kahden muun talon kanssa. Lakeanhelmi valmistui huhtikuussa 2020 ja Kuuran rakennustyöt aloitettiin tämän vuoden maaliskuussa.

Havainnekuva vaaleasävyisestä kerrostalosta.
Asunto Oy Kuopion Kalla nousee kahden isosiskonsa viereen Kaivannonlahdenkatu 6:een (Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)


Arjen mukavuus kunniaan!

Homing eli kotoilu on ollut elämisen ja olemisen keskiössä viimeisen reilun vuoden ajan. Vaikka kesä kutsuu nyt toreille ja turuille auringosta ja hyvästä seurasta nauttimaan, on kotona vietetty aika tuonut mukanaan myös hyvää. Moni huomasi voivansa mainiosti työskennellä ainakin osittain kotoa käsin ja kodeista on myös tehty entistäkin viihtyisämpiä paikkoja rauhoittua ja viettää laatuaikaa.

– Kuopion Kallan asunnot ovat loppuun asti mietittyjä ja pohjapiirustusten toimivuus ja asumisen mukavuus on otettu niissä erityisen tarkasti huomioon, kertoo myös Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen.

Esimerkiksi 44,5 m² kaksioita talosta löytyy kahden tyyppisiä, jotta mahdollisimman monenlaiset tarpeet täyttyisivät.

– Toisessa kaksiossa makuuhuone on pitkän mallinen ja sinne mahtuu parisängyn lisäksi vaikkapa työpöytä tai lastensänky. Toiseen saman kokoiseen kaksioon on puolestaan tehty kiinteä sauna ja enemmän säilytystilaa, makuuhuoneen ollessa peruskokoinen. Näistä voi valita juuri sen omaan käyttötarpeeseen sopivan version, Nina kuvailee.

Edellä mainittujen saunallisten kaksioiden lisäksi kaikissa Kallan kolmioissa on omat saunansa. Lauteilla tullaan pesemään väsymys ja kiireen tuntu pois iholta, sekä jakamaan elämän ilot ja kokemukset.

Kallan kylpyhuoneissa, kuten myös kotien kaikissa muissakin huoneissa, on miellyttävä kaukolämpöön liitetty vesikertoinen lattialämmitys. Villasukat tulevatkin olemaan näissä kodeissa enemmän mieliteko kuin tarpeellisuus lämmityksen päällä ollessa. Ovatpa lämmityspatterittomat huoneet myös osaltaan helpompi sisustaa.

Asunnoissa on myös varattu paikka ilmalämpöpumpulle, jonka viilennystä kotiinsa toivovat voivat asennuttaa parvekkeensa yhteyteen lisähinnasta.

Reilun kokoisille lasitetuille parvekkeille johtavat lasiset liukuovet varmistavat yhdessä isojen ikkunapintojen kanssa asuntojen valoisuuden – Saaristokaupungin maisemat ja valo tulevat olemaan osa näiden kotien tunnelmaa.  

Taloyhtiössä on autopistoke -että katospaikkojen lisäksi myös kolme erillisinä osakkeina myytävää käytännöllistä autotallia.

Valoisa olohuone-keittiö.
Havainnekuva Kallan 63,5 m² kolmiosta (Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)


Sisustaminen voi alkaa jo ennen muuttoa

Asunnon Kuopion Kallasta hyvissä ajoin hankkivat ehtivät vaikuttamaan tulevan kotinsa pintamateriaaleihin ja -sävyihin. Näin muuttamaan pääsee heti omannäköiseen, mieluiseen asuntoon.

– Keittiössä vietetään paljon aikaa, varsinkin kun se nykyään on monesti osa olohuonetta.  Siihen halutaan usein käyttää enemmän aikaa miettien huolellisesti väri- ja materiaaliyhdistelmiä, Nina kuvailee.

Tilan tunnelmaan vaikuttaa tuleeko valituksi energisen värikäs ilme vai tyynen neutraalit sävyt.

– Esimerkiksi keittiön välitilaan voi valita laattojen sijasta alumiinilevyn. Myös ihan jo kaappien vetimillä voi osaltaan vaikuttaa keittiön ilmeeseen – lopputulos muuttuu riippuen siitä, laitetaanko vaikkapa rosteripinnalla oleva leveämpi vedin tai musta vedin. Niillä saa kummasti ilmettä valkoiseenkin kaappiin, Nina toteaa.

Havainnekuva keittiöstä, josta on näkymä avaralle parvekkeelle.
Kuopion Kallan 31,5 m² yksiö (Havainnekuva, Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)


Voit varata jo hyvissä ajoin asuntosi

Kuopion Kalla tulee nousemaan luonnonläheiselle alueelle vain 5 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Bussipysäkki sijaitsee aivan talon vieressä, eikä reitti keskustaan ole mikä tahansa tie, vaan upea Kallaveden halkova Saaristokatu. Sitä pitkin kelpaa myös pyöräillä asioille, töihin tai ihan muuten vain!

Talojen yhteisen ison piha-alueen toimivuuden ja viihtyisyyden suunnitteluun on satsattu aikaa ja mielikuvitusta ja se poikkeaa peruspihoista kokonsa ja varustelunsa puolesta. Piha tuleekin tarjoamaan miellyttävät puitteet viettää vapaa-aikaa niin perheen pienimpien kuin aikuistenkin kesken.

Asunto Oy Kuopion Kallan rakentamisen aloituksen osalta tähdätään tulevaan syksyyn ja valmistumisajankohta sijoittuu tämän hetken arvion mukaan siitä vuoden päähän, eli syksyyn 2022. 

Kiinnostuitko? Voit nähdä kaikki Kallan myynnissä olevat asunnot ja niiden varaustilanteen Lakean kotisivuilla. Kallan kohdesivulla pystyt sähköisesti jättämään varauksen juuri sinua kiinnostavaan asuntoon, tai voit myös olla yhteydessä asuntomyyjä Nina Huoviseen.

Lakea ei peri varausmaksua ja varauksen peruminenkin tapahtuu veloituksetta, mikäli suunnitelmasi muuttuvat ennen kaupantekoa.

Aloittaisitko jo tänä kesänä uuden kotisi sisustuksen suunnittelun?


Lisätietoa:

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fi