Tulokset puhuvat puolestaan – Lakealla on kokemusta hyvistä asuntosijoituksista

Blogi

Tulokset puhuvat puolestaan – Lakealla on kokemusta hyvistä asuntosijoituksista

Lakean omien vuokra-asuntojen vuokrausaste hipoo 100 %. Lue asuntoja myös myyntiin rakennuttavan Lakean liiketoimintajohtajan pohdintoja siitä, miten tähän tilanteeseen on päästy ja poimi onnistumisen tärppejä omaan toimintaasi asuntosijoittajana.

– Olen paljon miettinyt mistä tämä johtuu; miten Lakea on voinut rikkoa ennätyksiä parin viime vuoden aikana, jolloin monilla muilla yrityksillä on vaikeuksia löytää asuntoihinsa vuokralaisia, kertoo Lakean liiketoimintajohtaja Kristian Korpela.

Taloja, jotka erottuvat edukseen

Syitä Lakean tilanteeseen Kristian löytää valtakunnallisesti toimivan yrityksen tuotteista ja toimintatavoista. Hän kertoo Lakean esimerkiksi rakennuttavan hyvin monipuolisia ja monesti alueellaan ainutlaatuisia taloja ja asuntoja.

– Emme tee aina samanlaisia taloja mennen vain eurot edellä. Jokaisella talollamme on oma luonne. Kun meillä on hallussamme tontti, mietimme aina millainen talo on juuri sille sopiva. Väitän, että kovin moni iso toimija ei toimi samoin, hän toteaa.

 

Kristian Korpela seisoo hymyillen Lakean neuvotteluhuoneessa.
Lakean liiketoimintajohtaja Kristian Korpela on pohtinut Lakean viime vuosien ennätystulosten taustoja.

Personoitua palvelua

Myös sijoitusasunnon Lakealta hankkiva hyötyy Lakean monipuolisesta tiedottamisesta ja palvelusta.

– Palvelu on meillä isoihin toimijoihin nähden huomattavasti monipuolisempaa; kanava, jossa voit kohdata meitä on tosi monitahoinen; se on henkilökohtainen, se on täysin digitaalinen ja se on kaikkea siltä väliltä. Mielestäni se on yksi iso asia, joka vaikuttaa siihen, että meillä menee niin hyvin, Kristian pohtii.

Hän kertoo Lakealla ymmärrettävän kirkkaasti, että eri kaupunkien ja jopa eri talojen asiakkaita ja asukkaita palvellaan eri tavoin, personoidusti. Lakealla painotetaan hyvän asiakaspalvelun tärkeyttä kautta koko palvelun, niin yrityksen sisäisesti kuin ulospäin.

Lakean kotisivuilta löytyvä Asumisen opas auttaa omalta osaltaan asioiden hoidossa.

– Oletpa asunnon ostaja, vuokralainen, taloyhtiön hallituksen jäsen tai kuka tahansa sidosryhmämme jäsen, löydät haluamasi tiedon helposti ja nopeasti. Asumisen opas on yksi askel lisää siihen, että asiakkaamme saavat haluamansa ja tarvitsemansa tiedon milloin vain, mistä käsin vain. Tämä palvelu menee läpi koko organisaatiomme, se on tosi iso kokonaisuus, Kristian kuvaa.

 

Näkymä kattohuoneiston olohuone-keittiötilasta kattoterassin suuntaan.
Kokkolan keskustaan huhtikuussa 2022 valmistuneen Lakean omistusasuntotalon kattohuoneisto.

Vahvuutena hajautettu asuntosalkku

Kolmantena Lakean vahvuutena Kristian pitää yrityksen vahvasti hajautettua asuntosalkkua.

– Emme ole kuten jotkut isot toimijat, eli keskittyneet vain pääkaupunkiseutuun, Turkuun ja Tampereeseen. Meillä on asuntosalkku monessa kaupungissa ja sen lisäksi se on hajautettu siten, että siinä on sekä uutta että vanhaa asuntokantaa. Meillä Lakealla on tarjota asuntoja ihan keskustasta, vähän syrjemmältä ja vähän pienemmistä kaupungeista, hän kuvailee.

– Rakennutamme kaiken aikaa uudistuotantoa, ne ovat hyviä sijoituskohteita. Meillä on sijoittajille silloin tällöin myynnissä myös vanhoja asuntoja. Tälläkin hetkellä meillä on kartoituksessa kolme taloa kahdesta eri kaupungista, jotka voisimme myydä kokonaisuudessaan jollekin sijoittajalle, Kristian paljastaa.

Omaksi-asunto vaihtoehtona myös sijoittajille

Lakea on luonut oman asuntorahoitusmuodon, Omaksi-asunnon. Se on nopeasti noussut myös sijoittajien suosioon. Omaksi-asunnon voi sopimuksessa määritellyn ajan kuluttua lunastaa kokonaan itselleen, jolloin siitä tulee tavallinen omistusasunto.

Lakea on juuri ottanut käyttöön uuden Omaksi-palvelun, joka välittää yrityksen Omaksi-asuntoja niiden valmistumisen jälkeen.

– Olemme nähneet, että Omaksi-palvelu on yksi uusi tapa palvella Omaksi-asukkaitamme sekä sijoittajia. Me Lakealla tunnemme kyseessä olevan talon, markkinat ja Omaksi-rahoitusmallin sekä sen mahdollisuudet aivan toisin kuin ulkopuolinen välittäjä tuntisi, Kristian kuvailee.

 

Valoisa ja vaaleasävyinen puukerrostalon olohuone-keittiötila.
Omaksi-asuntorahoituksella rakennetun, vuonna 2021 Kuopion Julkulaan valmistuneen Lakean puukerrostalon asunnosta avautuvat näkymät järvelle.

Siinä missä puhtaasti sijoitusmielessä hankittujen asuntojen korkea käyttöaste on tavoite ja vahvuus, Lakealla Kristian harmittelee työpaikkansa vuokra-asuntojen tilannetta.

– Väitän, että yli 99 % taloudellinen käyttöaste on meille liian korkea. Itseäni harmittaa vietävästi, kun monessa kaupungissa asiakkaat tulevat kysymään vuokra-asunnoista, mutta joudumme vastaamaan, ettei niitä tällä hetkellä valitettavasti ole vapaana. Lakeasta on kuultu hyvää; meillä pidetään huolta vuokralaisista ja taloista ja meillä on myös oma isännöinti, hän summaa lopuksi.

 

Oletko etsimässä hyvää sijoitusasuntoa? Etsitpä ensimmäistä kohdettasi tai lisäystä jo olemassa olevaan asuntosalkkuusi, ole yhteydessä Lakean asuntomyyjiin kuullaksesi Lakean rakenteilla olevista ja valmiista asunnoista. Etsitään yhdessä juuri sinulle sopivin vaihtoehto!