Yllätyksiä ja innovatiivisuutta yksiössä – Lakea sisusti malliasunnon Kokkolassa

Blogi

Yllätyksiä ja innovatiivisuutta yksiössä – Lakea sisusti malliasunnon Kokkolassa

Pohjanmaalta lähtöisin oleva Lakea rakennuttaa monipuolisia ja myös valtavirrasta erottuvia asuntoja. Lakean asuntomyyjä Katariina Heinua stailasi Kokkolaan valmistuneeseen kerrostaloon malliasunnon esimerkkinä siitä, miten myös pieneen kotiin voi toteuttaa räväkän ja persoonallisen sisustuksen.

Katariinakertoo Lakean seuraavan tarkasti aikaansa asumisasioissa.

”Olemme ajan tasalla myös asumisen trendeistä. Seuraamme mitä ihmiset tällä hetkellä haluavat ja edustamme siten asunto- ja sisustusasioissa osittain myös terävintä kärkeä”, hän toteaa.

Myynnissä tai vuokralla olevan asunnon kannattaa peruslähtökohdiltaan olla useimmille sopiva, jotta tuleva asukas voi helposti muokata siitä mieleisensä. 

”Värit ovat kuitenkin tulossa yhä enemmän sisustukseen ja asiakkaat hakevat persoonallisempia ratkaisuja. Yllätykset asunnossa, kuten esimerkiksi erilainen lattia, voivat olla juuri se syy miksi asiakas haluaa muuttaa siihen”, Katariina kertoo.

Juuri kuosiltaan erilaista lattiaa lähtökohtana pitäen Katariina stailasi Kokkolaan  valmistuneeseen kerrostaloon boheemi-tyylisen malliasunnon.Pienin yksiö malliasuntona

Leenalassa sijaitsevaa kerrostaloa, Asunto Oy Kokkolan Hermanninkultaa suunniteltaessa ajatuksena oli kokeilla miten asiakkaat suhtautuvat asuntojen persoonallisiin, vähän tavallista jännittävimpiin ratkaisuihin.

Talon valmistuttua malliasunnoksi valittiin tarkoituksella sen pienin, 26,0 m2 yksiö.

”Halusimme näyttää mallisisustuksella, että näinkin maltillisin neliöin olevan kodin pystyy tekemään todella persoonallisen näköiseksi. Kalustamisen ei tarvitse aina olla niin tavanomaista”,  Katariina kertoo.

Laillistetun kiinteistövälittäjän tutkinnon lisäksi sisustussuunnittelijaksi opiskellut Katariina valitsi rakennusvaiheessa asuntoon RTV:n mallistosta Marokko-tyylisen, mosaiikkikuvioisen laminaattilattian. Tämän boheemia tyyliä tukevan lattian pohjalta hän lähti suunnittelemaan malliasunnon muun sisustuksen.

”Tilaa voi käyttää monella tapaa. Kalustaminen kannattaakin pienissä asunnoissa rakentaa niin, että se on helposti muunneltavissa”, Katariina neuvoo.

”Esimerkiksi tuoli voi olla osa ruokailutilaa tai se voi toimia myös laskutilana tai yöpöytänä.”

Iso ja näyttävä peili vie malliasunnossa yhden kokonaisen seinän ollen jännittävä ja toiminnallinen osa sisustusta. Kaikki asunnon kalustuksessa on mietitty niin, että siinä voisi oikeasti asua.

”Kun saimme sisustuksen valmiiksi, tuli oikeasti sellainen olo, että tämä on hieno ja kodikas ja että tämä toimii.  Pystyin käytännössä näkemään, että näin kalustaisin ja eläisin, jos tämä olisi minun kotini”, Katariina muistelee.Retro ja puun sävyt palaavat sisustukseen

Ennalta laatimansa suunnitelman avulla Katariinalta meni itse sisustukseen asunnolla lopulta vain vajaa päivä.

”Minulla oli vahva visio asunnosta ja mietin kenellä olisi persoonallisia huonekaluja, joilla saisimme asunnon parhaat puolet ja tyylin esiin. Kun näin Nordal Denmarkin huonekalut Kokkolalaisessa liikkeessä tiesin, että sisustus onnistuisi niillä”, hän kertoo.

Kokkolassa osoitteessa Isokatu 2 sijaitsevan Sisustus ja Cambridge –liikkeen omistaja Susan Snellman on toiminut sisustusalalla pitkään ja tanskalaisen Nordalin palveluksessakin jo 11 vuotta.

Susan kertoo, että sisustuksessa on nyt paljon aiempaa enemmän maanläheisyyttä ja selvänä nousevana trendimateriaalina on esimerkiksi kaunis ja luonnollinen puu.

”Nyt näkee tosi paljon rottinkia ja bambua sekä tuoleissa että pöydissä, kukkatelineissä ja jopa nojatuoleissa”, hän toteaa.

”Myös isot kukkaverhot ja retro pukkaavat uudelleen. Esimerkiksi juomalaseissa näkee värinä meripihkaa ja kahvikupeissa ihan samanlaisia, kuin isoäidillä oli aikoinaan. Olisi kannattanut säästää 60-70-luvun jysäykset”, Susan nauraa.

Myös Marokko-tyyliset aiheet nostavat Susanin mukaan päätään sisustuksessa.

”On hattuja ja marokkolaisia tarjottimia seinillä sekä itämaisia ja juuttimattoja. Myös kaakeleissa on kovasti Marrakech-tyyliä, vähän sellaista boho-chickiä. Nyt pystyy jännästi yhdistelemään myös sellaista intiaani- kautta mustalaistyyliä”, hän vinkkaa.Rohkeasti omanlainen koti

”Mietimme tämän malliasunnon kohdalla mikä tyyli on nyt pinnalla ja halusimme näyttää, että  asuminen voi olla näinkin omanlaista”, Katariina kertoo.

”Kaikki eivät toki halua mennä mukaan toteuttamamme malliasunnon tyyliin ja revitellä väreillä sisustuksessa. Lakea kuitenkin tarjoaa erilaisia lattia-, keittiön työtaso-, laatta- ja seinämaalivaihtoehtoja rakenteilla olevissa taloissaan, jotta tulevat asukkaat voivat saada omanlaisiaan koteja. Kaikilla meillä on erilainen tyyli ja se voi uudiskohteessakin olla näin räväkkä ja boheemi. ”


Elisabet


Lakea tarjoaa mahdollisuuden tutustua Asunto Oy Kokkolan Hermanninkullan vapaisiin asuntoihin myös virtuaalisen 3d-esittelyn kautta. 3d-esittelyn avulla asunnon huoneissa voi liikkua omaan tahtiin sekä myös esimerkiksi mitata välimatkoja huonekaluja ja muuta sisustusta silmällä pitäen. Voit vierailla Hermanninkullan 26 m2 yksiössä täällä. Lisätietoa: Asuntomyyjä Katariina Heinua, puh. 040 826 3635 tai katariina.heinua@lakea.fi