Ensimmäinen Sydänpuu-talo on loppusilausta vaille valmis Seinäjoella

Blogi

Ensimmäinen Sydänpuu-talo on loppusilausta vaille valmis Seinäjoella

Seinäjoen Tuohi on noussut täyteen korkeuteensa  Pruukinrannassa ja puukerrostalon harjannostajaisia juhlittiin perjantaina 31.8. On hyvä hetki kurkistaa tämän ensimmäisen Sydänpuu-talon vaiheisiin ja lähitulevaisuuteen!

Viimeisimmän Tuohesta kertovan blogitekstin aikaan maaliskuussa talon elementit olivat vielä tehdashallissa työn alla. Sen jälkeen tontilla on tapahtunut paljon ja talon kuusi kerrosta saivat pysyvän vesikaton ylleen heinäkuussa.

Lakean projektipäällikkö Petri Iloviita kertoo, että työt Tuohen parissa ovat edenneet pääosin aikataulussaan.

”Nyt on normaali loppukiire, kuten aina tuntuu olevan uutta rakennettaessa”, hän naurahtaa.

 

Haasteellinen kurvi asuntojen matkalla

 

Tuohen asuntoelementit tuotiin tontille yöaikaan erikoiskuljetuksilla. Kyse ei ollut ihan pienestä operaatiosta, joten tähän väliin on pakko kysyä miten ne sujuivat.

“Kaikki meni muuten hyvin, mutta aivan loppumetreillä Kniipinkujalle kääntyvän kurvin 90-asteeen kulma pysäytti ensimmäisen isoimpia elementtejä kuljettaneen rekan”, Petri paljastaa.

Elementti pääsi lopulta tontille erikseen rekan nupin vetämänä ja tapahtuneesta viisastuneena kurvia loivennettiin niin, että seuraavat  yhdistelmärekat lasteineen pääsivät ongelmitta perille.

 

Mikä olisikaan sopivampi kakku puutalon harjannostajaisiin? Tuohessa tosin käytettiin rakennusmateriaalina kuusta koivun sijasta.

 

Elementtien liitto sinetöitiin tontilla

 

Tuohi on ensimmäinen Lakean kehittämällä Sydänpuu-konseptilla rakennettava talo ja se on näkynyt myös työmaan arjessa.

“Normaalisti kylpytilaelementti on asuntoelementin sisällä, Tuohessa se on ulkopuolella omana torninaan”, Petri kertoo.

”Kylpytilaelementtien liittäminen muihin asunto-elementteihin tehtiin tässä tapauksessa vasta työmaalla sen sijaan, että se olisi tehty jo tehdashallissa“, hän kuvaa suurinta eroa perinteiseen elementtitaloon.

 

Harjannostajaiset Pöyröön kera

 

Ennen harjannostajais-lounasta ja sen ohjelmaa Seinäjoen Sorsanpesässä kutsuvieraat kävivät  tutustumassa Tuoheen ja sen vaalean puupinnan värittämiin asuntoihin. Tunnelman todettiin  olevan talossa ihastuttavan erityinen, varsinkin tavalliseen kerrostaloon tottuneelle.

Tuohen asuntomyyjä Jaana Mäki-Maunus kuvailee itse harjannostajaisten tunnelmaa rennoksi ja hauskaksi.

”Ruoka oli erinomaista ja musiikista ja makoisista nauruista  vastasivat Popkone sekä sarjakuvista tuttu Pöyröön Jussi ja hänen ystävänsä Ylisakia”.

Paikalla oli juhlimassa reilu 60 henkilöä, joihin kuului rakennustyöväkeä, Tuohen tulevia asukkaita, lakealaisia sekä suunnittelijoita ja muita yhteistyötahoja.

 

Harjannostajais-musiikkia Popkoneen malliin.

 

Joulu Tuohessa

 

Tuohen asunnoissa juhlitaan joulua jo tänä vuonna, sillä talon valmistuminen sijoittuu marraskuun alkuun.

Sitä ennen ahkerointi rakennustyömaalla jatkuu, kun talon ulko- ja sisäpintoihin tehdään loppusilaukset ja rappukäytävät saaavat pysyvät porraskaiteensa. Myös talon piha luodaan istutuksineen, laatoituksineen ja kulkuväylineen sekä autokatokset ottavat muotonsa.

Mutta aivan pian talossa juodaan siis jo tupaantuliaiskahveja!

 

Elisabet

 

Lue myös aiempi blogikirjoitus Seinäjoen Tuohi ja Sydänpuu-kotien salaisuus.

Tuohen vapaat asunnot