Härmälänsydän osana Pirkkalan kupeeseen kohoavaa uutta korttelia

Blogi

Härmälänsydän osana Pirkkalan kupeeseen kohoavaa uutta korttelia

Härmälän vehreyteen ryhdytään keväällä 2019 rakentamaan uutta seitsemän talon korttelia. Yksi taloista tulee olemaan Lakean nelikerroksinen puukerrostalo Härmälänsydän, joka toteutetaan aivan uudenlaisella Sydänpuu-konseptilla. Myös talojen syliin jäävä piha-alue tulee olemaan erityinen.

Lakean rakennuttajapäällikkö Ari Myllyniemi kertoo Härmälänsydämen olevan hieno jatkumo Lakean taloille Tampereella.

“Härmälänsydän tarjoaa tamperelaisille valittavaksi uuden vaihtoehdon, ekologisen ja terveellisen puutaloasumisen. Tämän tyylinen talo on uutta vielä kaikissa kaupungeissa.”

Alueen runsaaseen puutarhamaiseen vihreyteen rakentuva talo on luontoystävällinen, mutta tarjoaa nykyaikaiset puitteet kaikilla mukavuuksilla. Heti korttelin takaa alkaa metsäalue, jonka takaa löytyvät Pirkkalan palvelut.

“Myös tieyhteyksiltään alue on erinomainen, sieltä pääsee sujuvasti kaikkiin suuntiin”, Ari kuvailee.

 

Karttalähde: GoogleMaps

 

Puuntuoksuisia omistuskoteja

 

Lakean asuntomyyjä Jaana Mäki-Maunus kertoo Tarmonkatu 4:ään rakentuvan Härmälänsydämen katon alle tulevan yhteensä 24 asuntoa, 30,5 m² yksiöistä 64 m² kolmioihin. Erityisiä tunnelmaltaan talon kodeista tulee tekemään niissä runsaasti näkyvillä oleva kaunis puupinta.

Talo rakennetaan Lakean kehittämällä aivan uudenlaisella Lakea Sydänpuu-konseptilla, jossa clt-puuelementeistä rakennetaan huonetilat omassa tehtaassaan, erillään betonisista kylpyhuone-elementeistä. Kuiva- ja märkätilaelementtien liitto sinetöidään vasta tontilla niin, että kylpyhuoneet sijoittuvat talossa päällekkäin torniksi. Ne muodostavat puutalolle betonisen sydämen.

Härmälänsydämen isosisko, Lakean ensimmäinen Sydänpuu-talo Tuohi valmistuu ennen vuoden loppua Seinäjoelle.

“Hienoa, että konsepti on saanut tuulta siipiensä alle ja nyt saamme jo toisen tällä tekniikalla rakennettavan talon”, Ari Myllyniemi iloitsee.

 

Lakean rakennuttajapäällikkö Ari Myllyniemi

 

Piha-alue yhteen hiileen puhaltaen

 

Härmälänsydämen koti-kortteli on jaettu seitsemän eri rakennuttajan kesken. Korttelin keskelle, talojen suojiin, tulee kaikkien näiden seitsemän toimijan yhdessä suunnittelema yhteisalue. Sen Ari mainitsee talojen erityispiirteenä.

Puisto- ja oleskelualueesta luodaan viihtyisä laadukkaine varusteineen ja leikkipaikkoineen, grillialuetta unohtamatta. Siellä kelpaa herkutella kuulaina kesäiltoina musta- tai soijamakkaralla, kukin makunsa mukaan.

“Yhteisalueelle on suunniteltu myös mahdollisuus kasvimaapalstoille ja talvipuutarha”, Ari paljastaa. Ne tuovat upeaa lisäarvoa jo muutenkin vehreässä ympäristössä sijaitseville taloille.

Tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen talojen yhteiselle parkkialueelle tehdään johtojen putkitukset valmiiksi ja sähköautojen omistajien on mahdollista saada käyttöönsä latausasema.

Suunnitteluyhteistyö tulee näkymään myös talojen pihavalaistuksissa, istutuksissa ja pihojen tukimuurimateriaaleissa. Niissä tullaan noudattamaan kaikkien talojen kohdalla saman tyylistä linjaa ja korttelille saadaan näin kauniin yhtenäinen ilme.

“Suunnittelu on lähtenyt hyvin käyntiin ja suunnitelmat ovat jo saaneet myös kaupungin hyväksynnän”, Ari kertoo. “Piha-alueesta tulee kyllä kaunis ja toimiva asukkaiden kayttöön”.

 

Lähtölaskenta on alkanut

 

Härmälänsydämen rakennustöiden on määrä alkaa keväällä 2019 ja uunituoreiden kotien muuttopäivä sijoittuu vuoden 2020 alkupuolelle.

Asuntojen ennakkomarkkinointi aloitetaan vielä ennen joulua 2018, jolloin saatavilla tulee olemaan talon ennakkomarkkinointiesite ja –hinnasto.

Tamperelaiset, pysykäähän kuulolla!

 

Elisabet

 

Lisätietoa As Oy Tampereen Härmälänsydämestä antaa Lakean asuntomyyjä Jaana Mäki-Maunus, puh. 050 301 2011 tai jaana.maki-maunus(at)lakea.fi.

Sinua saattaa myös kiinnostaa blogiteksti Lakean ensimmäisestä Sydänpuu-konseptilla tehdystä talosta

Tietoa Hervantaan rakentuvasta Lakean As Oy Tampereen Kalliorinteestä

 

Lakealla luomme koteja elämistä varten. Rakennutamme, isännöimme ja tarjoamme asuntopalveluita. Erotumme eduksemme kekseliäisyydellä: kehitämme puurakentamista, aivan uudenlaisia rahoitusmalleja ja digitaalisia asumisen avittajia. Seinäjoelta ollahan lähäretty ja koko Suomea tavootellahan. Tähän mennessä meillä on toimistot Seinäjoen lisäksi Vaasassa, Kokkolassa, Jyväskylässä ja Vantaalla.