Lemmikkieläimet

Useimmissa taloistamme lemmikkieläimet on sallittu – tuovathan ne iloa omistajiensa elämään.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet

Asukkaan tulee huolehtia siitä, että lemmikki ei häiritse naapureita. Kovaääninen ja jatkuva ääntely häiritsee naapureita ja voi olla myös merkki siitä, että lemmikki ei voi hyvin.

Siisteys

Asunnossa on huomioitava lemmikin erityistarpeet ja näiden perusteella on huolehdittava asunnon siivouksesta. Pyri myös estämään vauriot, jotka lemmikkisi voi asunnolle aiheuttaa, sillä niitä ei lasketa normaaliin kulumiseen muun muassa vakuuksia palautettaessa.

Pihalla

Monet ihmiset pelkäävät esimerkiksi isoja koiria, joten on selviö, että piha-alueella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon muita asukkaita.

Kotieläinten ulkoiluttaminen pitää tapahtua niin, että ne eivät likaa pihapiiriä. Ulkoiluttaminen lasten leikkeihin varatuilla alueilla tai niiden välittömässä läheisyydessä on kielletty.

Lemmikit on vietävä tarpeilleen piha-alueen ulkopuolelle. Kissanhiekkaa ei saa laittaa viemäriin vaan se on vietävä jätteisiin. Kissanhiekka tukkii viemärin paakkuuntumisominaisuutensa vuoksi alta aikayksikön.