Takaisin Lakean vuokra-asuntoon Kokkolassa – hyvä palvelu saa palaamaan

Blogi

Takaisin Lakean vuokra-asuntoon Kokkolassa – hyvä palvelu saa palaamaan

Salli Ronkainen asui miehensä kanssa yhteensä 10 vuotta kahdessa eri Lakean vuokra-asunnossa Kokkolassa. Asuttuaan välillä yksityisen omistamassa asunnossa, Salli aikoo nyt hakea uudelleen Lakean vuokra-asuntoa Leenalaan rakentuvasta Hermannintornista tai –kullasta.

“Asumme nyt yksityisen omistamassa asunnossa, mutta pidin enemmän Lakealla asumisesta”, 77-vuotias Salli kertoo.  “Lakea oli mitä lupasi ja korjaus- ja muut palvelut toimivat päivälleen kuten sovittiin. Myös esimerkiksi vesimaksujen palautukset tulivat kuin apteekin hyllyltä.”

“Ensimmäinen ehto ja meille A ja O on asua lähellä sairaalaa ja palveluita”, hän jatkaa. “Leenala on rauhallinen alue ja siellä kaikki nämä terveyskeskus ja sairaala-palvelut ovat lähellä.“

“Kun jonakin vuonna emme enää käytä autoa, sieltä pääsee myös kävellen kauppaan.”


Näkymä saneerattavan Hermannintornin ullakolta Kokkolan yli

Vaivattomasti vuokralla

Salli ja hänen miehensä ovat asuneet vuokralla vuodesta 1992 lähtien, jolloin vastaan tullut elämänmuutos johti pois omistusasunnosta.

“Meille vuokra-asuminen on hyvä vaihtoehto, siinä kun ei tarvitse itse huolehtia esimerkiksi porraskäytävän siivoamisesta”, Salli toteaa.  “Kun muut tekevät sen, on helppoa tulla valmiiseen kotiin. Omasta talosta on pidettävä huoli, jatkuvasti on jotain korjattavaa ja tehtävää.“

Salli toteaa myös, että vuokralla asuen jää enemmän rahaa muuhun elämään. Lisäksi häntä viehättää vuokra-asumisen antama vapaus muuttaa nopeasti asunnosta toiseen  tarpeen niin vaatiessa.

“Kun asunto-olosuhteet muuttuvat, siinä onkin homma, kun alat myymään vanhaa asuntoa”, hän vertaa omistusasunnon muuttoprosessia vuokra-asunnon mutkattomampaan muuttoon.


Hermannikullan työmaalla edistytään hyvää tahtia

Hermannintornin ja –kullan kodit tulevat sekä vuokralle että myyntiin

Osoitteeseen Herman Renlundinkatu 30 rakentuvasta Hermanninkullasta löytyy näppärän toimivia yksiöitä ja kaksioita. 

Hermanninkullan vieressä samalla tontilla saneerataan parhaillaan myös Hermannintornia, josta tulee löytymään yksiöiden lisäksi myös isompia kaksioita ja kolmioita. Koko rakennus tulee olemaan täysin remontoitu ja uuden veroinen.

Sekä Hermannintornista että Hermanninkullasta voi sekä ostaa että vuokrata asunnon, kumpi omaan elämäntilanteeseen sattuu parhaiten sopimaan.  Taloista löytyy uutukaisia koteja kaikenikäisille ja moneen elämäntilanteeseen.


Vuokravälittäjä Enni Jaaksin tapaa Lakean Kokkolan toimistolla

Leenalan rauhassa palvelujen äärellä

”Leenalan alueella on isoja omakotitaloja ja jonkin verran myös kerrostaloja”, kuvailee Kokkolassa itsekin vuokralla asuva Lakean vuokravälittäjä Enni Jaaksi.

”Kokkola on siitä kiva, että täällä on lyhyt matka joka paikkaan, kymmenessä minuutissa pääsee oikeastaan minne vain. ”

Kauniina kesäkeskiviikkona voi vaikkapa piipahtaa suositulle iltatorille ostoksille tai ihan vain tuttuja tapaamaan.

Kodin perusruokaostokset hoituvat lähellä sijaitsevassa Katariinankadun Salessa ja lähialueelta löytyy niin päiväkoteja kuin peruskoulut ja lukiokin.

”Monet luopuvat nykyään omasta autosta ja niin pärjääkin hyvin Hermanneissa asuen”, myös Enni toteaa. Autoilijoille talojen yhteydestä löytyy autohalli, -katos ja parkkipaikkoja.

Herman Renlundinkatu 30:een valmistuvien asuntojen arvoitu muuttopäivä sijoittuu tammikuulle 2020. Lisätietoa asunnoista on saatavilla syksyn tullen, jolloin  vuokra-asuntoihin voi myös jättää hakemuksensa.

“Olisi kiva, jos taloissa asuisi myös vanhempaa porukkaa naapurina”,  Salli Ronkainen toivoo.  “Jos meitä vanhempia ihmisiä olisi samassa talossa, voisimme tapailla.”

 Hermanninkullan ja –tornin naapuripiirin yhteisöllisyyden ajatus on jo versonut kesäisessä auringossa.

Elisabet

Lisätietoa Kokkolan Hermannintornista ja Hermanninkullasta

As Oy Kokkolan Hermanninkulta