Kiikarissa uudenlaisia puukerrostalokoteja Kuopiossa

Blogi

Kiikarissa uudenlaisia puukerrostalokoteja Kuopiossa

Lakea Oy:llä on suunnittelupöydällä Kuopion ensimmäinen tai ainakin aivan ensimmäisten joukkoon lukeutuva puukerrostalo. Komeaa, Kuopion Kaarnaksi ristittyä 7-kerroksista taloa kaavaillaan Julkulan vehreisiin maisemiin järven äärelle. Sokerina pohjalla on se, että  Kaarnan asunnot ovat Laken kehittämiä Omaksi-asuntoja.

On olemassa taloja, jotka pysäyttävät ohikulkijan henkäisemään hetken aikaa ja miettimään miltä talon sisällä mahtaa näyttää. Kuopion Kaarna tulee varmasti sijoittumaan näiden talojen joukkoon.

Komea puukerrostalo syntyy Kallaveden äärelle osoitteeseen Puijonsarventie 56, tarjoten varsin upean paikan asua.


Puuntuoksuisia, omannäköisiä koteja

Tämän hetken suunnitelmien mukaan Kaarnasta tulee löytymään yhteensä 45  Omaksi-asuntoa, 30 m2 yksiöistä aina 63 m2 kolmioihin.

Kaunis ja luonnollinen puupintaa tulee olemaan esillä myös sisällä Kaarnan asunnoissa ja porraskäytävässä.

“Puu varmasti tuoksuu myös tässä talossa”, toteaa Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen hymyillen viitaten Lakean aiempiin puukerrostaloihin.

Puukerrostalojen asukkaat ovat tuoneet esiin asuntojen hyvän tuoksun ja tunnelman lisäksi myös esimerkiksi rakennuksen miellyttävän ulkonäön.  Tilaelementeissä käytetty massiivipuu on materiaalina paitsi hyvin kestävä ja tiivis, myös terveellinen ja ekologinen vaihtoehto.

“Ylempien kerrosten asunnoista näkyy pitkälle järven yli tai Puijolle päin. Osa Kaarnan parvekkeista on ulokkeellisia, osa taas sisäänvedettyjä ja ne kaikki ovat lasitettuja”, Nina kuvailee.

Kaarna kootaan puusta valmistetuista elementeistä, jotka rakennetaan valmiiksi  sisätiloissa, suojassa sään vaihteluilta. Valmiit elementit kuljetetaan tontille ja liitetään toisiinsa kuin legopalikat ikään.

Muuttopäivänä upouuteen asuntoon astuttaessa vastassa voi olla jo omannäköinen koti.

“Kaarnan asuntoihin muuttaville tarjotaan  rakentamisvaiheessa pintamateriaalivaihtoehtoja, jotta tuleva asukas pääsee valitsemaan kotiinsa omaa sisustustyyliä ja -makua tukevat sävyt”, hän kertoo.


Kuva Jyväskylään joulukuussa 2014 valmistuneesta Lakean puukerrostalon asunnosta. Myös Puukuokka 1 oli Omaksi-kohde.

Lähtisitkö rantasaunaan?

Voisiko puutalolle ajatella sopivampaa sijaintia kuin järven äärellä rauhallisella alueella, mutta kuitenkin lähellä Kuopion keskustaa? Tätä kaikkea Julkula tarjoaa.

“Julkula on tosi vehreä ja luonnonläheinen alue, siellä ei tarvitse asustella ihan kiinni toisissa”, Nina toteaa.

Omalla autolla Kuopion torille hurauttaa talolta reilussa kymmenessä minuutissa, bussilla reilussa parissakymmenessä.

Koska Kaarnassa ei asuta keskustan elämää, voidaan siinä nauttia aivan erilaisista asioista. Yhtenä niistä mainittakoon tontille suunniteltu rantasauna. Sen yhteyteen tulee laiturialue, josta pääsee pulahtamaan järven vilpoiseen veteen saunomisen yhteydessä tai kesähelteellä.

Saunan edustalle tuleva oleskelualue tarjoaa mahdollisuuden istahtaa jäähdyttelemään, vaihtamaan kuulumisia tai ihan vain rauhoittumaan.


Havainnekuva Kaarnan rantasaunasta, jonka yhteyteen on suunniteltu laiturialue. Kuvassa myös Kaarna. (Lakea pidättää oikeuden muutoksiin)

Omaksi on turvallinen tie asunnon omistajaksi

Tunnetko jo Lakean Omaksi-asunnon? Sen pääajatus on tarjota mahdollisuus päästä omaan asuntoon kiinni pienellä pääomalla ilman tarvetta ottaa suurta henkilökohtaista lainaa.

Kun hankit Omaksi-asunnon sen rakentamisvaiheessa maksat vain 7% sen kokonaishinnasta. Tämän jälkeen asut turvallisesti vuokralla kasvattaen asuntosi omistusosuuttasi jokaisen vuokranmaksun yhteydessä.

Sopimuksessasi määritellyn ajan kuluttua (tällä hetkellä se on 20 vuotta) voit maksaa jäljellä olevan asuntosi hinnan loppusuorituksella, jonka jälkeen sinulla on hallussasi aivan tavallinen, asunto-osakeyhtiölain mukainen omistusasunto.

Mikäli hankkimassaan Omaksi-asunnossa ei syystä tai toisesta asu itse, voi sen laittaa vuokralle tai myös myydä kolmannelle osapuolelle. Tällöin asunnon lisäksi myyt myös siihen kuuluvan Omaksi-sopimuksen. Asunnon voi myös luovuttaa takaisin Lakealle, joten vastaan ei voi tulla kahden asunnon loukkua.


Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen

Koti Kaarnasta

Kaarna saa rinnalleen tulevaisuudessa myös toisen puukerrostalon, samaan tyyliin rakennetun Nilan. Nämä kaksi taloa tulevat muodostamaan näyttävän ja tasapainoisen kokonaisuuden. Kaarnan kotien arvioitu valmistumisajankohta sijoittuu syksyyn 2021.

Tässä on kuulkaa upean puutalon, miellyttävien asuntojen ja oivan ympäristön yhtälö kohdillaan!

Haluaisitko kuulla lisää Kaarnasta tai vastaanottaa sen tuoreen esitteen heti, kun se on saatavilla? Lakean asuntomyyjä Nina Huovinen kertoo mielellään lisätietoa!

Nina Huovinen
asuntomyyjä, LKV, Lakea Oy
puh. 050 471 7029
nina.huovinen@lakea.fiElisabet